onmacht naar inspiratie
foto door healingart.nl
Leestijd: 3 minuten

Weet jij het soms ook even niet meer? Waar moet je de tijd en de rust vandaan halen voor al je taken als thuisjuf, moeder, vrouw, dochter en oh ja, ook nog je werk? Je concentratie is ver te zoeken en je geduld ook. Je hele schema ligt overhoop en van structuur en planning is nauwelijks sprake. Ook mis je je vriendinnen. Om even heerlijk te kletsen, stoom af te blazen en onbedaarlijk te lachen! Even weg van waar je nu 24/7 in zit.

Tussen de nog op te vouwen was, je taak als rekenjuf, je rol als moeder, partner en dochter, de deadlines voor je werk… waar ben JIJ?

Geen escape

We zitten in deze onzekere tijd zo dicht op elkaar, al wekenlang. Met je gezinsleden waar je zo veel van houdt. En die jou tegelijkertijd 100% spiegelen. Je partner en je kinderen die precies (onbewust) jouw pijnpunten raken. Jouw frustratie, onvrede, angsten, verdriet of boosheid worden op de spits gedreven en uitvergroot. Heel confronterend. Je kunt er niet omheen. Hoe ga je hier mee om zonder de afleiding van je werk, een sportles, yoga of stoom afblazen met vriendinnen? Wat kun jij doen om in deze chaos jouw balans, jouw rust te hervinden?

The only way out is in

Door met je aandacht naar binnen te gaan, vinden we de rust en het vertrouwen waar we wezenlijk naar verlangen. Juist in deze onzekere tijd is die verbinding met de stilte in onszelf extra van belang, om op te laden en om in balans te zijn. Zeker als je omgeving zoveel van je vraagt en er duizenden uitdagingen zijn. Die uitdagingen vragen vooral om zachtheid en verbinding, met jezelf en je kind. Vanuit rust kun je namelijk zo veel beter voelen en overzien waar jij behoefte aan hebt en wat voor jou belangrijk is. En als jij beter in balans bent, kun je er ook met volle aandacht zijn voor je kind en voor meer verbinding zorgen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Visualisaties

Naar binnen gaan. Hoe doe je dat? Visualisaties, waar ik enorm van houd, werken heel goed. Want de kracht van visualisaties is dat ze je aandacht makkelijk en als vanzelf van buiten naar binnen brengen, via je ademhaling en je verbeelding. Het is dan ook een eenvoudige en effectieve manier om even te ontspannen en om weer in contact te komen met de stilte en rust in jezelf. Voor ontspanning en balans, om weer energie op te doen, om te voelen wat er echt toe doet voor jou.

Ook voor onze kinderen

Net als dat jij behoefte hebt aan balans, structuur en ontspanning, hebben jouw kinderen dat ook. Hun leven staat nu immers ook even helemaal op zijn kop. Hierin kunnen we een mooi voorbeeld zijn voor onze kinderen. Wat we (voor ons)zelf doen, doen we automatisch ook voor onze kinderen. Omdat kinderen ons – soms letterlijk – nadoen! En als jij rust uitstraalt en veerkracht laat zien, kunnen jouw kinderen daarvan groeien.

Door ook je kind naar visualisaties te laten luisteren, leren zij wat ze zélf kunnen doen om zich lekker in hun vel te voelen, ook als het eens tegenzit. Dat geldt niet alleen voor nu, ze hebben hier namelijk hun hele leven wat aan!

Een nieuw dagritme

Juist omdat ik het iedereen gun om lekker in zijn of haar vel te zitten, heb ik speciaal voor jou en je kind een leuke, korte visualisatie gemaakt. Je kunt deze onderaan dit artikel bekijken. Normaal gesproken is het al fijn om een visualisatie te doen en nu helemaal! Omdat dit meer rust en harmonie oplevert in je gezin. En focus! Zodat je kind sneller en makkelijker zijn/haar huiswerk doet en jij meer geconcentreerd kunt werken.

Suggestie: als je de oefening samen in de ochtend doet, beginnen jullie de dag vanuit rust en harmonie. Op elk moment van de dag kun je dan even intunen op dat rustgevoel dat je ervaarde tijdens het doen van de visualisatie. Of je doet de oefening in de middag nog eens. Om in balans te blijven. Voor inzicht en inspiratie. Voor jou en je kind!

 

Vorig artikelBeter in je energie
Volgend artikelDe invloeden van de Nieuwe Maan in Tweelingen van vrijdag 22 mei 2020
Marieke Verhaak
Ik leer kinderen hoe ze de vicieuze cirkel met (onbegrepen) (pijn)klachten kunnen doorbreken en zich weer lekker in hun vel kunnen (blijven) voelen. Jij als ouder krijgt ook inzicht, inspiratie en visualisaties voor rust en harmonie in jezelf en je gezin. Voor scholen heb ik het Just Feel Happy-programma met visualisaties ontwikkeld. Zodat kinderen van jongs af aan meesterschap hebben over hun gevoelens! Door deze ontspannen levenslessen ontwikkelen ze veerkracht, (zelf)vertrouwen, zelfstandigheid en groeien ze op tot authentieke volwassenen.

5 REACTIES

 1. Ha Marieke. Wat een fijne visualisatie. Vooral de rust en betrokkenheid van jezelf vind ik heel prettig. Ook de achtergrond van een bos neemt me gemakkelijker mee. Ik kan er weer mee verder.. Ik hoop nog vaker visualisaties van je te ontvangen. Dank je wel.ik ga blij verder de dag in.

  • Dank je wel Willeke voor je fijne reactie. Ik ben blij dat de visualisatie je goed doet! Fijne, blije dag!

 2. Hallo Marieke, wat een fijne visualisatie. Ik wilde op je website kijken, helaas wordt deze door Safari aan gegeven als zeer onveilig en zelfs als een risico om toegang tot mijn financiele zaken te krijgen.
  Dat lijkt me heel vervelend voor jou. Voor mij betekend het dat ik nu niet op je website kijk, maar dat wel graag zou
  Ik davht, ik geef het maar even aan je door.

  Hartelijke groeten,

  • Hey Sandra,

   Dankjewel voor de tip! Lief dat je dat doorgeeft! Heb je misschien een verouderde browser? Dan krijg je wel eens zulke meldingen namelijk .

   Ik heb even de website gecheckt en alle veiligheidscertificaten zoals SSL zijn op orde daar en ik krijg geen enkele foutmelding, ook niet van mijn internet security pakket dat alle webpagina’s eerst checkt voor bezoek.

  • Hallo Sandra,

   dank je wel voor je compliment! Ik hoop veel kinderen en hun ouders te inspireren met mijn Just Feel Happy visualisaties. Voor meer ontspanning en innerlijke rust. Wil je graag meer informatie? Bel of mail me gerust: 06-20525160 of contact@mariekeverhaak.com. Je bent welkom!

   Harteljke groet,

   Marieke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in