De laatste weken heerst er een enorme griepgolf en velen zijn hierdoor platgelegd. Letterlijk en figuurlijk worden we tot stilstand gebracht. De aanwezigheid van de transformerende energie van de afgelopen maanden is net zo groot en sterk als de griepepidemie. De manen zijn krachtig en het universum zendt grote hoeveelheden energie uit. Het is een tijd van verandering, heling en vooral van groei. Deze groei kan letterlijk pijn doen, de spirituele groeipijn is een sprong naar nieuwe mogelijkheden.

Oei, ik groei

Je kunt deze groeipijn vergelijken met de groeispurtjes die kinderen maken. Misschien ken je het boek ‘Oei, Ik groei’ wel. Dit boek beschrijft de groeisprongen die kinderen maken, tijdens welke periodes je ze kunt verwachten en waar je ze aan kunt herkennen. Maar ook na onze kindertijd blijven deze groeispurten bestaan.

Doordat we in ons volwassen leven bepaalde overtuigingen hebben aangeleerd, kunnen we onze eigen sprongetjes niet altijd meer als zodanig herkennen. We zijn immers volwassen en we zijn deze groeispurten ontgroeid. Maar is dat wel helemaal waar?

De groeispurten veranderen wellicht iets van vorm, maar de werking blijft hetzelfde. Als kind sta je daar puur en onbevangen in. Je vecht er niet tegen, je geeft er gewoon aan toe. Een kind is gewoon een bepaalde periode huilerig of chagrijnig. Dat kan een paar dagen zijn, of soms een paar weken. Het duurt gewoon zolang als het duurt. Een kind gaat niet met een agenda erbij zitten met wat het allemaal nog moet doen of welke afspraken er gepland staan. Nee, een kind laat zijn of haar gevoelens er zijn en accepteert het voor wat het is.griep

Als volwassenen gaan we daar veel moeilijker mee om. Want we moeten een afspraak nakomen, we moeten naar ons werk, we moeten naar die verjaardag en we moeten vooral heel blij en gelukkig zijn. Of in ieder geval het doen laten lijken alsof we ons blij en gelukkig voelen. We vinden onze verplichtingen belangrijker en zetten onszelf aan de kant. Maar zo werkt het niet helemaal.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Volwassen groeisprongen

Als volwassene heb je ook die groeisprongen en spurten. Maar omdat we er zo tegen vechten, worden de spirituele sprongen die we mogen maken groeipijnen. We geven niet toe aan ons gevoel. We nemen niet de tijd die onze ziel nodig heeft. Wanneer we griep hebben, gaan we zo lang mogelijk door. Totdat we er echt niet meer onderuit kunnen en we met hoge koorts, holteontsteking en/of buikklachten in bed belanden. We geven er pas aan toe als we letterlijk onderuitgaan en ons lichaam echt niet meer kan. Om vervolgens zo snel mogelijk onszelf weer op te peppen met pijnstillers, medicijnen en vitaminepillen, zodat we weer door kunnen met alles wat we moeten doen.

Maar wat zou er gebeuren als je bij griepverschijnselen eens rustig gaat kijken wat er in je leven speelt en waar je wat aandacht aan mag geven. Wat zou er gebeuren als, wanneer je je al dagen huilerig en somber voelt, je daar eens aan toe zou geven door even een lege agenda te maken en tijd voor jezelf te nemen. Op die momenten mag je aandacht geven aan jezelf en aan alles wat er is. Niemand voelt zich altijd fantastisch. We hebben die groeispurten nodig om te groeien in ons bestaan. Om die volgende stap te kunnen maken, maar ook om even stil te staan. Neem die adempauze en geniet even van de stilte die er dan ontstaat.

Wat gebeurt er tijdens en na een groeisprong?

Wanneer een kind een groeisprong aan het maken is, is het niet het kind dat hier genoeg van krijgt. Het is de ouder die er al snel klaar mee is. Het kind laat de gevoelens er zijn, en huilt die dagen zoveel als nodig is. Het moppert en is boos zoveel als het wil. En misschien heeft een kind het dan ook niet naar de zin, maar kinderen onderkennen tenminste hun gevoel hierin. Na deze periode ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden. Een kind kan dan ineens kruipen of lopen. Het kan na een sprong nieuwe woorden uitspreken, het kan beter zelf spelen of het kind is er aan toe om nieuw eten te gaan proberen. Elke groeisprong brengt iets nieuws. En zo werkt dat ook nog steeds in ons volwassen leven.

Tijdens spirituele groeipijn, eigenlijk een groeisprong dus, verwerk en heel je dingen in jezelf. Om na de groeipijn nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Wie zich maar vast blijft houden aan de snelheid van de maatschappij, zal met regelmaat dezelfde groeipijnen blijven ervaren. Want hetzelfde mag aandacht blijven krijgen.3 manieren om te leren kiezen vanuit je hart

Van groeipijn naar mogelijkheden en groei

Groeipijnen laten zich bijvoorbeeld meer zien als de energie van het universum heel krachtig is.  Het heeft ook te maken met de maanstanden, met poortdagen, mercurius retrograde dagen en eclipsen. Dan zie je in je omgeving ook meer en meer mensen die deze pijnen ervaren. Aan groeipijnen ontkomt niemand, iedereen heeft deze ‘pijnen’ nodig om te groeien.

Het zou mooi zijn als we deze groeipijnen kunnen zien als groeisprongen, want dat is in mijn ogen wat ze zijn. Het zijn periodes van groei en daar kun je enorme sprongen in maken. Geef toe aan die griep en aan je huildagen, ze mogen er zijn en hebben blijkbaar jouw aandacht nodig op dat moment. Kijk er naar, voel ze en heel ze waar je kunt. En het mag ook best even pijn doen, dat is echt zo erg niet. Zolang jij het de ruimte geeft zal het ook weer helen en genezen. Na die periode ontstaan er mogelijkheden voor je om verder te groeien in je zijn. Je leven zal zich verrijken en zal groeien, samen met je lichaam, je geest en je ziel. Het complete pakket heeft aandacht nodig en spirituele groeipijnen / sprongen helpen je hierbij.

Liefs Karin Schrijver

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Steeds vaker kwam tijdens zo'n periode het woord "sprongetje" spontaan in me op (zonder dat ik deze informatie had, daarom ben ik ernaar gaan zoeken). En ook steeds vaker kan ik het dan laten "zijn". Het is fijn om dit te lezen en te leren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in