transformatie

Veel mensen om mij heen zitten in een transformatieproces, of komen er net uitklimmen. Dit gaf vaak gezondheidsproblemen. Ik ken mensen die worstelen met een burn-out, die mysterieuze ontstekingen hebben gehad in hun hele lichaam, mensen die getroffen worden door kanker en meerdere mensen die met extreme vermoeidheid kampen. Sommigen hebben geen idee waar hun klachten vandaan komen, sommigen kijken dieper en krijgen een vermoeden. De afgelopen periode is wat dat betreft een heftige geweest, voor sommigen al een jaar of meer, voor sommigen vooral de eerste maanden van dit jaar.

Dit soort processen zie ik als het afbreken van een huis. Soms moet een huis afgebroken worden tot aan de fundamenten, als het in het verleden teveel voor de kiezen heeft gehad. Als de basis niet meer goed is, moet er eerst flink gebroken worden voor je weer kunt bouwen. Steen voor steen moet neergehaald, soms zelfs een paar keer omgekeerd, om eens goed te bekijken waar het ooit mis ging. Soms gebeurt het met een grote knal, in een keer tot aan de fundamenten. Soms langzaam, alsof je iedere steen afzonderlijk eraf haalt, inspecteert en kijkt welke er bewaard kunnen worden.

Van wat ik om me heen zie, lijkt de periode om weer te gaan bouwen aangebroken te zijn. Stapje voor stapje, steen voor steen. Uiteraard is het belangrijk om nu de onderste lagen flink stevig te maken. Een huis degelijk neerzetten, kost vaak tijd. Het mooi aankleden kan later ook weer, maar nu eerst moet je bouwen. Bouwen aan je nieuwe, prachtige, pure basis, veel sterker dan voorheen. Dat is het mooie van zo’n proces, na het slopen, kan het huis alleen maar steviger worden, omdat de rotte plekken waar je huis op steunde, verdwenen zijn.

Zorg dus dat je “schoon schip” maakt, laat los wat je niet meer dient. Zorg voor een goede basis om op te gaan bouwen en zoek daar vooral hulp bij als je het niet zelf redt. Ga bijvoorbeeld naar een therapeut die bij je past, bezoek een regressietherapeut, psycholoog of coach als je voelt dat je dat nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Bovenstaand proces lijk je in de maatschappij ook terug te zien, hoewel we daar nog niet klaar lijken te zijn met breken. Maar ook daar komen de rotte plekken steeds meer in zicht en moet er gekeken worden naar welke bouwstenen we in de toekomst niet meer willen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het financiële stelsel en onze voedings- en medicijnindustrie. Steeds meer mensen zijn kritisch en dat is een goed proces. Het zou goed kunnen dat we nog wat stinkende kelders tegenkomen, die nog leeggepompt moeten worden. Ik hoop van harte dat dit betekent dat we daarna ook in de maatschappij kunnen gaan bouwen aan een stevig fundament voor een liefdevolle, pure samenleving.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Ik heb het zelfde ervaren. Sinds maart vorig jaar zit ik in een metamorfose. Ik ben echt tot het fundament afgebroken. Zo hebt het echt ervaren en omschreven naar anderen. Sinds dat moment ben ik me weer langzaam aan het opbouwen. En ondertussen is de boel nog wel een een keer ingestort of omgewaaid. Maar nu begin ik toch terug te komen in mijn kracht, die komt van binnen uit. Dank je voor deze bevestiging van mijn eigen ervaringen.
    Liefs

    • Als we nooit naar ons lichaam luisteren, nooit naar binnen keren (doen we onbewust natuurlijk) dan kan er kanker uit ontstaan. Kanker is er niet plots, is iets wat er meestal al lang is eer we het ontdekken.

    • Het gebeurde mijn eigen moeder. De kanker zat er waarschijnlijk al langer, maar de behandeling en het herstel ervan hebben een transformatieproces teweeg gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in