Een  onderzoeker zit in zijn bureau te werken aan een project om de wereld te verbeteren.Plotseling komt zijn dochtertje van 5 jaar binnen. “Ik wil spelen” zegt ze.Maar de man antwoordt dat hij nu geen tijd heeft en dat ze hem verder moet laten werken. “Want ik wil de hele wereld beter maken”, zegt hij.Na wat zeuren lijkt het dochtertje toe te geven, maar dan verandert ze van tactiek. “Laat mij dan helpen, dan ben je vlugger klaar met de wereld te verbeteren”, zegt ze.

De man is vertederd en zoekt een oplossing. Hij vindt in een tijdschrift een mooie wereldkaart, scheurt die in stukken en geeft alles aan zijn dochtertje. “Hier, breng jij deze wereld weer helemaal in orde.” Hij hoopt zo voor de rest van de dag van haar af te zijn, want zijn dochter is nog klein, en kent het beeld van de wereldkaart niet.

Maar na een kwartiertje komt ze al trots terug met de wereldkaart netjes aan elkaar geplakt. “Klaar!” roept ze uit.

“Hoe heb je dat gedaan?” vraagt hij verbaasd.

“Gemakkelijk” zegt het meisje. “Toen je de kaart uit het tijdschrift scheurde, zag ik dat op de achterkant de foto van een mens stond. Toen ik de wereld niet in elkaar kon puzzelen, heb ik alle stukjes omgedraaid en eerst ‘de mens in orde gebracht’. Toen ik daarna het blad omdraaide, zag ik dat de wereld ook in orde was.”

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Verteld door nobelprijswinnaar Esquivel

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Wat een mooi verhaal!! Een mooie manier om op een speelse manier duidelijk te maken dat we eerst aan onszelf moeten helen zodat we daarna de aarde zelf helpen.

  Net als de bloedcellen in ons lichaam onderdeel zijn van ons en onze gezondheid bepalen, zo zijn wij onderdeel van de aarde en onze gezondheid bepaald die van de aarde. Heb ik gisteren geleerd.. 😉

  Liefde en licht,

  -x- Barbara

 2. Volgens mij heeft het kind in dit verhaal
  Intuïtief geplakt.
  Verbeter de wereld en begin bij jezelf.
  Als we eerst aan ons zelf zouden werken namelijk
  Dan zou de wereld ook beter zijn.
  En in orde komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in