In januari zijn we van start zijn gegaan met formuleren van onze hartsverlangens en intentie. In februari mogen we bewust de verbinding aangaan met wat we willen. Om een creatie tot afronding te brengen, is namelijk commitment nodig. Zijn we echt toegewijd om alle stappen te zetten? Anders gezegd, hebben we genoeg liefde voor onze dromen en doelen om deze tot het einde toe te willen voortzetten?

Niet toevallig is februari de maand waarin Valentijnsdag valt. Bij verbinding denken we al snel aan liefde. En dat klopt. Maar liefde is méér dan alleen romantiek en liefdesrelaties. Echt verbonden zijn met je hartsverlangen heeft ook met liefde te maken. Liefde voor jezelf en voor wat je wilt.

Open of gesloten hart

Om een voorbeeld te geven, kan ik wel bij het thema van de liefde blijven. Mijn verlangen naar een partner is een creatie die mij heel wat volharding kost om tot afronding te brengen. Gelukkig heb ik veel commitment en die heb ik ook nodig als ik weer eens teleurgesteld ben na een aantal ontmoetingen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als ik niet oppas, haak ik af en gaat mijn hart dicht. Ik bedenk dan dat ik het alleen ook naar mijn zin heb. Maar dan ben ik weer terug in het Noorden en begint er een nieuwe creatiecirkel, die van alleen zijn. Lees in mijn eerdere artikel hoe dit principe werkt. Zodra ik me dan weer verbind met mijn hartsverlangen naar samen zijn, als ik liefde kan voelen voor wat ik echt wil, kan mijn hart weer opengaan. Als ik dan een leuke man ontmoet, kan er verbinding ontstaan.

Verbinding van je binnenwereld met de buitenwereld

De 2 gaat ook over verbinden van ons hartsverlangen met anderen. Daarbij hoeven we er nog niet over te communiceren, dat komt bij getal 3 in maart. Het gaat er wel om dat we alvast het lijntje leggen. Wie wil je erbij betrekken? Met wie wil je je verbinden, voor wie doe je iets?

Vanuit de identiteit van de 1 gaan we in verbinding met de ander. Het gaat over verbinden van je binnenwereld met de buitenwereld. Dit kan spannend zijn. We gaan iets dat uit ons binnenste komt, en dat delicaat kan voelen, prijsgeven. Wat gaat men vinden van ons verlangen? Hoe zal het overkomen? Kunnen we ons dan verbinden met wat we voelen, met die spanning of onzekerheid?

Tegenstellingen met elkaar verbinden

Zoals je weet heeft elk getal twee kanten. De pluspool van de 2 is het vermogen om het een met het ander te verbinden en genuanceerd te zijn. De minpool is het ene boven het andere verkiezen en ongenuanceerd zijn. Een 2 in balans kan dualiteiten bij elkaar brengen en met elkaar verbinden.

De 2 staat ook voor verbinden van de mannelijke kanten Denken en Doen van het medicijnwiel, met de vrouwelijke kanten Voelen en Zijn. Over het algemeen zijn we meer gewend om te denken en te doen, dan om te voelen. Laat staan dat we gewoon zijn.

Verbinding en getal 2 in het medicijnwiel

Maar als je het medicijnwiel als creatiewiel beschouwt, dan zie je dat je eerst in het Zuiden door het Voelen van allerlei sensaties heen moet om in het Westen in het Zijn uit te komen. En bij resultaat van het idee waarmee je in het Noorden op weg was gegaan en waarop je in het Oosten actie had ondernomen.

Mijn verlangen naar een partner tot vervulling brengen, vraagt van mij dat ik me elke keer verbind met wat ik voel. Naarmate ik meer van mijn oude en recente teleurstelling verwerk, hoe makkelijker het wordt om me te verbinden met een man. Het gaat er om dat de mannelijke en vrouwelijke aspecten met elkaar samenwerken, dan is er sprake van een bezielde creatie. In de praktijk komt het erop neer dat we als mens alle vier de vermogens inzetten, dus denken, doen, voelen en zijn. Dan leven we onze bezieling.

Dit is in het algemeen wat het getal 2 van verbinding betekent in creatieprocessen. Deze principes gelden voor ons allemaal. Hoe zit het als je een 2 in je medicijnwiel hebt? Weet je niet wat jouw getallen zijn? Reken met behulp van dit artikel jouw getallen uit.

Als je een 2 in je wiel hebt

Heb je een 2 in het Noorden? Met een 2 als levensmissie ben jij hier om te verbinden. Als je een 2 als gave hebt, als levenspad of als ziele-essentie, kun jij goed verbindingen aangaan of word je blij van verbinden.

Heb je een 2 in het Zuiden? Dan is het je moeilijke thema en kan verbinden voor jou lastig zijn. Het kan zijn dat je steeds uit verbinding gaat met jezelf of met een ander. Misschien sla je door naar te veel je best doen voor een ander en ben je minder verbonden met je eigen verlangen.

Er kan sprake zijn van onverwerkt trauma met betrekking tot verbinden, afkomstig uit je jeugd, de voorouderlijn of vorige levens. Hoe meer je dit verwerkt, hoe beter je in staat bent om te verbinden. Dan kun je van je zwakte je kracht maken.

Tips om je te verbinden met je hartsverlangen:

Leg je hand op je hart, sluit je ogen, haal een paar wat dieper adem en richt je aandacht naar binnen. Merk op wat je voelt in je hart. Zo kun je je verbinden met jezelf, je ziel of de bron.

Wat voor mij belangrijk is, is de verbinding met mijn spirituele begeleiders. Ik ervaar daarin steun en hulp. Die is er als ik erom vraag. Ook dit doe ik door me te verbinden met mijn hart, in een meditatie of door (intuïtief) te schrijven.

Ik ga vaak slapen met een vraag, omdat in de nacht de verbinding met de geestelijke wereld het sterkst is. Als ik wakker word, is dat vaak met een inzicht. Of ik heb iets gedroomd dat me verder helpt.

Zo gaan we stap voor stap door de creatiecirkel, die bij 1 begint met je hartsverlangen en bij 12 tot afronding komt.

Dit is het tweede artikel in een reeks over de 12 getallen in het medicijnwiel en de maanden in het jaar. In maart komt er een artikel over getal 3, communicatie en je positie in de groep.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in