Home Spiritualiteit De verbinding tussen Sirius en de mens

De verbinding tussen Sirius en de mens

De verbinding tussen Sirius en de mens

De afgelopen jaren wordt er steeds meer gesproken over de energie van Sirius. Er worden healings aangeboden die gebruik maken van de energie van Sirius, er zijn ceremonies ter activatie van haar energie, cursussen over de verbinding met meesters en gidsen afkomstig van Sirius, enzovoort. Waar komt deze interesse voor Sirius vandaan? Hoe is de mens verbonden met deze sterren? En waarom voelen we nu de noodzaak om deze lang vergeten sterren meer onderdeel te maken van onze energie?

De zon achter de zon

Sirius bevindt zich in het sterrenbeeld Canis Mayor. Sirius A is twee keer zo groot als onze zon en 20 keer zo fel. Sirius staat in totaal 8,3 lichtjaren van de aarde vandaan. Zij speelt een belangrijke rol in bijna alle oude beschavingen. Zij is belangrijk in de astronomie, de mythologie, spiritualiteit, enzovoort. Oude mythische scholen verwijzen vaak naar haar als “de zon achter de zon “. Ze wordt vaak afgeschilderd als de krachtbron achter onze zon. Zij geeft de zon leven en daarmee de mens. De warmte van de zon houdt ons fysiek in leven. Sirius is de zon die de spirituele wereld in leven houdt en voedt.

Sirius wordt in vele culturen en religies als de belangrijkste ster aan de hemel gezien. Astronomisch gezien vormt zij bijvoorbeeld het fundament van de Egyptische kalender. De ster staat namelijk in contact met Isis, de mythische moedergodin van de Egyptenaren. Op de dag dat Sirius na lange afwezig te zijn geweest weer in de hemel zichtbaar werd (23 juli), vierde de Egyptenaren het begin van een nieuw jaar. Rond deze datum trad de Nijl buiten zijn oevers en zorgde zo voor vruchtbaarheid.

De oude beschavingen waren er zich van bewust dat Sirius de bakermat van ons energetische zijn is. Maar welke rol speelt zij dan in onze energetische afstamming?

Eerste verband: Sirius en menselijke dimensies

Sirius bestaat eigenlijk uit drie sterren. Iedereen kent Sirius A (Sothis), de grootste, Sirius B (Satais) en daarnaast bestaat ook nog een kleinere ster die in een bijzondere baan om de eerste twee heen draait (Annu). En er zijn 52 planeten die om genoemde zonnen heen draaien. Vaak als mensen in hun dromen Sirius bezoeken of wanneer men energieën van Sirius channelt ziet men drie zonnen. Van die 52 planeten zijn er in totaal negen bewoond.

De mensen hebben overigens een hele specifieke definitie van “leefbaar”. Onze wetenschap gaat ervan uit dat er bepaalde elementen nodig zijn, een bepaalde temperatuur, licht, omstandigheden, dichtheid, zwaartekracht, enzovoort voordat er op een planeet leven kan ontstaan. Maar dit is slechts het leven dat wij kennen, leven zoals wij het ervaren (met gematerialiseerd lichaam, afhankelijk van bepaalde voedingsstoffen, zuurstof, water, koolstof verbindingen, enzovoort). Er zijn echter veel meer levensvormen mogelijk, niet alleen fysiek maar vaak ook puur energetisch. Denk bijvoorbeeld aan UV licht. Wij kunnen UV licht niet zien dus zijn wij ook niet in staat om wezens die gebaseerd zijn op UV licht te zien en te ervaren. En zo is het met vele frequenties en vibraties. Binnen ons wetenschappelijk kader als mens zouden deze negen planeten niet bewoond kunnen worden. We hebben nu gezien dat door slechts een kleine verandering van de manier van denken de concepten “leefbaar “ of “levensvatbaar“ heel anders worden.

Het bijzondere van de planeten die bewoond zijn rond Sirius, is dat elk van hen één van de menselijke dimensies representeert. De dimensies in hun puurste vorm, in hun kern en in hun essentie. Vandaar ook dat wanneer wij ons verbinden met het licht van Sirius we ons kunnen verbinden met de essentie van ons mens zijn. Als wij ons kunnen verbinden met elke dimensie die wij kennen in een heldere en pure vorm kunnen wij groeien, ontwikkelen, begrijpen en diepgaand ervaren. Als wij verbonden zijn met elke dimensie kunnen wij energetisch enorme stappen maken. Het gaat hier om pure verbinding. Het intern begrijpen en voelen en niet het rationeel willen weten.

Tweede verband: Sirius en de bezieling

Volgens onder anderen de mythen van de Malinese Dogon-stam en de Inca’s had de mens in eerste instantie een groepsziel.

Alle dieren op aarde hebben óf één gemeenschappelijke ziel (denk aan plankton en muggen) óf een ziel per leefgemeenschap (de meeste zoogdieren: roedels, kuddes, troepen, kolonies, maar ook scholen enzovoort) óf een ziel per ecosysteem. De mens had eerst een ziel per levensgemeenschap, wij leefden in groepen en voerden onze taken uit op basis van de groepsziel, het overleven, het voortplanten, het beschermen.

Aan het begin van de vorige kosmische cyclus van 311.040 jaar, die in 2012 is afgelopen kwamen er zielrijke wezens van Sirius B naar de aarde en werd op basis van de op aarde aanwezig zijnde energieën een menselijk voertuig voor bewustzijn op aarde gecreëerd. Dit wezen had een individuele ziel. Deze energieën leefden in eerste instantie op Lemuria en Atlantida. De Lemurianen hadden nog een directe verbinding met Sirius. Bij hen was het DNA dat met de Sirianen verbonden was nog actief. Daardoor hadden ze de mogelijkheid van telepathisch contact, het genereren van energie door gebruik te maken van het energetisch netwerk om de aarde, het downloaden van kennis en wijsheid uit andere bewustzijnslagen, enzovoort. Bij de mens is dit stuk van het DNA in onbruik geraakt en gedeactiveerd.

Toen deze twee continenten echter verdwenen verspreidde deze energieën zich over de aarde en vermengde zich meer en meer met de destijds aanwezig zijnde mens. Hierdoor komt het ook dat genetisch gezien sommige mensen meer energie van Lemuria en Sirius met zich meedragen dan anderen. Die mensen zullen veel ontvankelijker zijn voor deze energie en voor het reactiveren van de verbinding en het licht van Sirius.

Energie van Sirius heeft er dus voor gezorgd dat wij als mens individueel bezielt zijn geraakt. Vandaar dat onze energetische wortels daar liggen. Omdat veel mensen op dit moment op zoek zijn naar de eenwording van hun ziel, willen ze ook graag dit stuk van hun zijn onderzoeken en integreren. De verbinding met Sirius brengt dus antwoorden over onze herkomst, ondersteunt om ons totale zijn te begrijpen, om in onze kracht staan, om individueel te groeien maar misschien nog belangrijker: om als mensheid te groeien. Het is niet voor niets dat op dit moment zoveel mensen hun ogen richten op Sirius. Onbewust weten zij dat, wanneer wij ons collectief verbinden met die kracht, puurheid, onvoorwaardelijkheid en wijsheid, het een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling hier op aarde. Door ons weer te verbinden met Sirius, leggen we de basis voor een nieuw begin. Wordt de mens energetische weer vruchtbaar en mogen er weer nieuwe dingen groeien individueel en collectief.

Deze wijsheid is overigens met name gechanneld door priesters en yatiris uit Bolivia en Peru en is gebaseerd op de wijsheid van de Dogon in Mali.

Corien van Vliet

Lees ook:

20 REACTIES

 1. Mensen wees niet bang voor Sirius, het is niet de Annuki, je hebt Sirius A, Sirius B en C. Ik kan zeker zeggen, gezien mijn connectie met Sirius A (heb er zelfs fotos van) en mijn diepgaande onderzoek en veel literatuur dat Wij inderdaad een connectie, een positieve connectie hebben met deze prachtige ster. Wees niet bang want ze zijn in aantocht om ons te helpen, ons te ontdoen van misdadige leiders, pedo’s en meer. Door hun komt er straks rechtvaardigheid hier op aarde. Wees niet bang voor ze, ze komen als de glanzende. Ze komen ons helpen. Deze chaos momenteel (Corona) is een machtsgreep waarin wij straks allemaal slaven zouden worden, als de Goden van Sirius ons niet komen helpen. (en de Pleiaden en anderen buitenaardsen) Blijf gecentreerd in liefde, leef bewust en je hoeft het niet te geloven maar wees niet bang voor de glanzende straks!

  • Bang? Huh, bang voor Sirius? Hoezo waarom? Apart hoor.
   Maar ok, ik ga weer verder uit te zoeken van welke planeet, die rond de Sirius sterren cirkelen, mijn ziel vandaan komt…

 2. Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker!!!
  We worden zeker gigantisch voor de gek gehouden , belazerd en gemanipuleerd.
  Angst zaaien hoort daar ook bij.
  Channelen dient zuiver te zijn, maar wanneer weet je dat dit het ook is.
  Negatieve energie, Sirius en wat al niet meer kan ons niet bereiken als je in je eigen Licht en Kracht leeft en staat. En dat dient het grote geheel. Alles wat je met Liefde en Licht doet, met hart en ziel en wat als vanzelf lijkt te gaan is je pad. Dat is goed voor de persoon in kwestie en voor het grote geheel.
  Maar goed , dit is wat ik ervaar en voel.

 3. De oorspronkelijke tekst klinkt voor mij als een sprookje , ik zie bij veel spirituele mensen een zeer
  grote naïviteit . Het is moeilijk om de waarheid te onderscheiden . Ik had ook een heel ander beeld van Sirius met de Annunaki , het weghalen van meer dan 14 DNA strengen , de slavernij , de reptielen , het weghalen van goud omdat hun eigen planeet niet leefbaar meer was . Aan heel die geschiedenis zal ook wel iets positief geweest zijn maar dit artikel is wel heel rooskleurig .

 4. Eens met open mind…
  M.i komt er alleen maar negatieve energie van Sirius. Mensen worden zo voor de gek gehouden om dat beeld in stand te houden.

 5. Wanneer wij angst hebben voor bepaalde energie, verwachten dat gechannelde kennis negatief kan zijn, dat zij ons kan manipuleren en veranderen creëren we precies de vervorming waar we bang voor zijn. Door onze angsten, wantrouwen, enz. voeden wij naar mijn idee de negatieve en angstaanjagende energieën. Zij “leven” op angst. Onze negatieve aandacht doet die energie groeien en creëert de mogelijkheid dat zij zich manifesteert. Wanneer we vanuit licht, vol overgave werken, ons verbinden vanuit de ziel voorbij de menselijke twijfel, is er geen ruimte voor “negatieve” channelings.

  • Angst is nooit een goede raadgever maar naïviteit ook niet. Dus laten we de angst ook niet voeden maar eerlijk kijken naar wat er om ons heen gebeurd zonder roze of donkere bril.
   Vanuit licht werken kan ook en m.i. beter, vanuit onze nog aanwezige groepsziel, die het belang van het geheel voorstaat. En als genoeg mensen dat doen dan kan iets negatiefs ook niet bestaan, maar gezien wat er op de wereld speelt, zijn we nog niet met genoeg, helaas.

 6. ik moet bij dit verhaal en het woord Annu gelijk denken aan de Annunaki, die de toenmaals op aarde levende mens hebben gemengd met hun DNA om ons te kunnen gebruiken als slaven in de goudmijnen.
  Deze mengvormen waren eerst onvruchtbaar en alleen mannelijk, totdat er ook een Eva werd gemaakt en de nieuwe mens zich kon gaan vermenigvuldigen, hiermee wel verbannen uit ons paradijs van de groepsziel.
  Want met dat Sirius DNA is naast die persoonlijke ziel, ook het egoïsme, het manipulatieve en het misbruik, in de mens gekomen.
  Toen pas sloeg Kain zijn broer Abel dood.
  Wordt er niet ook gezegd dat de vloed die Altlantis en Lemurie verwoestte, de straf was voor het experiment, dat het zo uit de hand was gelopen dat deze nieuwe mens, verwoest moest worden maar dat er uit medelijden, mensen zijn gered, het verhaal van Noach de enige nog zuivere mens op dat moment.
  Het schijnt dat in onze nog steeds aanwezige, maar door de persoonlijke ziel weg gedrukte groepsziel, deze uitroeiing nog steeds aanwezig is als schrikbeeld.
  In deze tijd zien we volop de uitwassen van dat Sirius DNA, de oorlogen, de banken die via Griekenland bijvoorbeeld, heel Europa leeg plunderen in navolging van Amerika waar hetzelfde al is gebeurd. De experimenten met genetische manipulatie en de morgellon ziekte al gevolg van bio- en nano technologie. Of aan de mycobactierien die als biologische wapens zijn ontwikkeld en vele slachtoffers tellen.
  Ik vraag me af of wij ons wel zouden moeten verbinden met die wijsheid en kracht van Sirius die onze aarde en ons als mensheid zoveel ellende heeft bezorgd en ik zie en voel er totaal geen zuiverheid en onvoorwaardelijkheid in, integendeel zelfs, het brengt ons het einde van de wereld in mijn ogen en onnoemelijk veel leed.

  • Diana,
   Ik weet ook dat veel zielen afkomstig van Sirius, niet van die lekkere gasten waren en zijn. Belust op macht en geld ten koste van alles en iedereen. Een voorbeeld hiervan zijn de nazi's. En wat channeling tegenwoordig betreft is het uitkijken. Niet klakkeloos aannemen wat gechanneld is.

 7. Citaat: "We hebben nu gezien dat door slechts een kleine verandering van de manier van denken de concepten "leefbaar" of "levensvatbaar" heel anders worden". Als je dan nog even verder denkt met een open mind, zou het kunnen zijn dat alle planeten hol zijn van binnen. Jules Verne heeft geweten, dat moeder aarde hol is en leefbaar voor vele wezens. Zo langzamerhand komen er steeds meer bewijzen dat dit verhaal klopt.

  Zie: WantToKnow.nl – Het verhaal van de 'Binnen – Aarde'

  Het verhaal van de Binnen – Aarde is geen sprookje en het verhaal van 'Holle Aarde' is ook geen sprookje.

  • Open Mind; onze aarde kan geen “bol/bal” zijn. Vele instrumenten zouden gewoon niet werken (bv kompas). En de zwaartekracht theorie is een verzinsel geweest zodat bepaalde “elite” de massa kon brainwashen. Ik ben ervan overtuigt (persoonlijke mening) dat wij op een schijf/cirkel aan flat earth leven. Dat NASA (wat in Hebreeuws “to decieve(om te misleiden) betekent) ons samen met Walt Disney vele verhaaltjes in de strot duwt…. Er is veel te onderzoeken (illuminatie, 33, mk ultra, pizzagate, royal bloodlines, gravity, NASA lies, hoax maanlanding,….) waarvan deze theorie ook weer gaat wankelen.

   • Real eyes realise real lies.
    We worden met ons allen gigantisch belazerd. Ik kan ook nog wel ff doorgaan met: follow the money, Illuminatie, false flags, de Deep State, farmaceutische industrie en vaccinaties. Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker.

    “The truth is still the truth, even if no one believes it.
    A lie is still a lie, even if everyone believes it”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined


We gebruiken Google Analytics om het verkeer op onze website (geanonimiseerd) bij te houden.
 • _ga
 • _gid
 • _gat

Liever niet
Accepteren
Mobiele versie afsluiten