nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Door Matías de Stefano, Nederlandse vertaling door Zita © Nieuwetijdskind.com

Geknield op het zachte gras van het bos dat fris aanvoelde door de koele bries, komend van de bleke top van Shasta, zag ik de sleutel van een boodschap die zowel binnen in mij, als duidelijk zichtbaar voor velen, beantwoord werd en die in het geduld van een klein wezen lag, dat vanuit de diepe barsten tussen de wortels van een sequoia, zich liet verleiden om met mij te spreken in een taal die ik, hoewel zonder woorden,  toch kon begrijpen.

Matias De Stefano
Matias De Stefano

Daar was ze, de dame in het zwart, met acht grote poten, roerloos, wachtend op een wonder in het midden van haar prachtige creatie. De kleine spin bewoog niet, maar haar statische figuur bracht een verhaal over dat ik in eerste instantie niet in staat was om te bevatten. Tussen haar poten, een prachtig web uitgestrekt tussen de schors van de boom, een val gevreesd door velen, maar van onschatbare waarde.

Een lichte angst bekroop mij. Een gevoel van walging, dat een onbewust verlangen naar afstand veroorzaakte, om mij tegen de spin te beschermen. Maar plotseling nam mijn geweten bezit van mijn stemming, en ontmaskerde tegelijkertijd een veel diepere angst: de Verbinding.

Wij zijn mensen die bang zijn voor eenzaamheid maar tegelijkertijd vrezen we de verbinding. Het netwerk, dat mooie spinnenweb,  vertegenwoordigde voor mij de verbinding met al wat is, een soort schizofrenie veroorzakend waarin plotseling alles dat tot dusver ontkend was belang kreeg en dat mij verantwoordelijk maakte voor mijn daden, mijn bewegingen en gedachten … Nu was ik een angstige vlieg, bang om te worden verslonden door het Web  waarbij elke beweging me naar een bestemming zou leiden. Ongeacht waar dit netwerk me zou vangen, zijn draden leidden mijn beweging in alle richtingen, een reactie veroorzakend die alles zou beïnvloeden, mijn bestemming en die van allen die zich in het netwerk zouden bevinden.

Ik moest dus voorzichtig zijn en ik wist dat ik niet alleen was, dat vroeg of laat mijn onbewuste een netwerk zou tegenkomen en dat dit netwerk ons allemaal met elkaar zou verenigen.
De spin, statisch, was zich niet bewust van mijn aanwezigheid en ik hield op haar met angst te bekijken. In plaats daarvan zag ik haar in wijsheid, eer en dankbaarheid. De spin was de Aarde.spin-verbinding

Onze wereld ligt in het centrum van een netwerk dat het gehele Universum verbindt. Stil. Maar elk van zijn bewegingen beïnvloedt het hele netwerk om hem heen. Wanneer we ons dit realiseren kunnen we begrijpen dat ieder van ons een ster is, verbonden met de sterren aan de hemel, en dat mijn lopen hun helderheid bepaalt op dezelfde manier als dat hun licht mij beïnvloedt. Dit bewustzijn impliceert een Grote Verantwoordelijkheid.

De Ouden werden ontdekt, verwikkeld in dit grote netwerk, en wisten dat hun daden de meest onwaarschijnlijke werelden transformeerden, en dat deze werelden ook de onze conditioneerden. Om evenwicht te creëren, kwamen Hemel en Aarde samen door middel van  informatiepoorten  waar de Netwerkcodes werden gedecodeerd, om in de samenleving te worden toegepast. We creëren ons eigen spinnenweb, onze Vereniging erkennend.

De wijzen wisten dat als er een slechte daad gebeurde, dat niet alleen van invloed zou zijn op iedereen in het netwerk, maar dat deze daad was veroorzaakt door een eerdere en ongemakkelijke beweging naar dat punt van conflict. Als golven in de zee, genereert iedere golf een reactie die een nieuwe golf produceert. Wij zijn Verenigd, en in de Waarheid bestaat er geen goed of slecht, geen zwart of wit, er is geen boven of beneden, gewoon golven, alleen een uitgebreid netwerk van frequenties die zich onophoudelijk onderling co-creëren … en daarin lag de angst voor Spinnen.

Mensen zijn bang voor spinnen op dezelfde manier als dat ze bang zijn om te begrijpen dat hun acties de wereld bewegen. Verantwoordelijkheid is griezelig, het gevoel is vergelijkbaar met dat van een spin op onze huid voelen: sluipend, elke stap wordt gevoeld door het hele lichaam.

Mijn angst voor spinnen was mijn grote angst verbonden te zijn met het geheel, om me mee te laten nemen door het netwerk. De dualiteit is eenvoudiger, omdat de ontsnapping ligt in het genereren van de krachten van onderdrukking tegen het tegenovergestelde, en het doel is om deze neer te halen, de overwinning te behalen. Dat is waar de wijzen verdwenen en samenlevingen op zoek gingen naar verovering van de grenzen. De mensheid begon het geloof te ontwikkelen in de overwinning op het andere, vergetend dat alles verbonden was, zodanig dat  de onderdrukking die we genereren in ons front tegen het tegenoverliggende, een grote golf genereert die ons weldra in de rug zal treffen. De cyclus, fractal, de cirkelvormige uitbreiding van het web glinsterde in de dauw van het koele gras van de helling van Shasta.

“Verbonden” was de eerste sleutel … we zijn allen Verbonden. Er is geen Overwinning, geen Glorie, er zijn geen tegengestelden. Dit zijn slechts de holografische reflecties die ons de zekerheid geven over waar we staan.

Matias-Lente-Equinox-Brazilie
Matias gaf tijdens de Lente-Equinox in Brazilie een workshop

En daar, verborgen, verscheen de liefde … dat vreemde gevoel dat mijn angst mij in trance bracht. De Eenzaamheid, maakte dat ik volledig wilde zijn, en de volledigheid veranderde me tot het punt van het niet kunnen volhouden. Het middelpunt was de spin, de Aarde, daar,  was de liefde statisch, geduldig en sereen. De liefde was in eerste instantie een angst … een angst waar we allemaal naar hunkeren: verliefd worden; is op zichzelf een angst voor verlies van het gevoel van liefhebben, terwijl  in feite de liefde altijd is, niet verschijnt, of verdwijnt … de liefde is daar, in elke lichte trilling die ons allen verbindt in het prachtige netwerk, wachtend tot iemand het beweegt, maar het is er altijd geweest. Wat dom was ik en ben ik nog steeds! Om nog altijd te geloven dat liefde iets was dat ik moest creëren met anderen! De lange eenzaamheid had me laten geloven dat alles voortkwam uit mij, terwijl in feite, ik het was die was voortgekomen uit het alles.

Ik was nu klaar om me opnieuw te verbinden met het Netwerk.

Nederlandse vertaling door Zita © Nieuwetijdskind.com2016

Over Matias De StefanoMatias_De_Stefano_1

Matias de Stefano is een jonge man die heeft onthouden wat velen van ons zijn vergeten: het Goddelijke plan. Sinds 2009 geeft hij overal op de wereld workshops hier over. Hij bespreekt daarin de oorsprong, evolutie, geschiedenis en de maatschappij van onze planeet om elkaar te herkennen als onderdeel van het geheel. Ons doel is om de hemel op aarde te brengen, volgens Matias.

Zijn workshops zijn inmiddels door vele  tienduizenden mensen gevolgd.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

14 REACTIES

  1. Prachtig verhaal Matthias. Je raakt me met jouw woorden. Het is inderdaad niet dat de liefde er niet is. De kunst is om het toe te laten en zelf het netwerk in beweging te zetten zodat het zich mag delen. Ik sta stil, ervaar, de sensaties, de liefde en begin mijn dag. Mooier kan het niet. Dankjewel.

    • Wonderlijk idee he, dat alles met elkaar samenhangt..
      Alles is energie / een bepaalde frequentie; elke gedachte, elke handeling enz.
      Zou bijv. ook echt elke gedachte gevolgen hebben voor jezelf en een ander, en/of iets in beweging zetten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in