vergeef

Een cursus in Wonderen:

De les voor vandaag is echt verbijsterend in zijn simpelheid, en confronterend in zijn eerlijkheid. Het gaat simpelweg om de vergeving in jouw geest, in het loslaten van al je gedachten over iets en iemand, en het licht in je zijn werk te laten doen.

De niet-vergevingsgezinde denkgeest is vol angst en biedt liefde geen ruimte om zichzelf te zijn, geen plaats waar zij in vrede haar vleugels kan uitslaan om zich boven het rumoer van de wereld te verheffen. De niet vergevingsgezinde denkgeest is bedroefd, zonder hoop op respijt en be­vrijding van pijn. Hij lijdt en verkeert in ellende, tuurt rond in duisternis, zonder iets te zien, niettemin zeker van het gevaar dat daar op de loer ligt.

Dit is de toestand waarin je je bevindt wanneer je een grief vasthoudt over iets of iemand. Het maakt niet uit wat het is, het maakt niet uit hoe rechtvaardig het lijkt te zijn, een grief of een pijn gebaseerd op het verleden houdt jou gevangen. Je zit achter de tralies van tranen van verdriet, een stekende pijn in je buik, een zware last op je schouders. Het is vermoeiend, deprimerend, en er lijkt geen uitweg te zijn. Nu verschijnt Jezus voor je en biedt je de sleutel tot verlossing. Je opent de deur en plotseling zie je: de oplossing ligt in mij. Ik kan een andere keuze maken.

Vergeving wordt verworven. Ze is niet eigen aan de denkgeest, die niet zondigen kan. Daar zonde een idee is dat jij jezelf hebt aangeleerd, moet vergeving eveneens door jou worden geleerd, maar van een andere Leraar dan jijzelf, die het andere Zelf in jou vertegenwoordigt. Via Hem leer je hoe je het zelf dat jij denkt te hebben gemaakt kunt vergeven, en het laten verdwijnen. Zo geef jij je denkgeest als één terug aan Hem die jouw Zelf is, en nooit kan zondigen.

De les voor vandaag biedt je het gereedschap voor bevrijding van alle pijn en elk gevoel van verlies. Het is het ontwaken van je geest, het binnenlaten van het licht dat  je natuurlijke erfenis is. Er wordt je heel specifiek getoond wat te doen om vergeving te ervaren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Elke niet-vergevingsgezinde denkgeest biedt jou een gelegenheid de jou­we te leren zichzelf te vergeven.

Dat is een ongelofelijke zin, want het brengt alles terug naar jou. Het gaat niet om iemand anders, jij kunt op dit moment van gedachten veranderen door totale verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat je lijkt te overkomen. Dat, wat er ook lijkt te gebeuren of hoe je ook behandelt wordt, er een vrede in jou is die door niets geraakt kan worden. Het is de vrede van God.

Jezus-vergeving
Jezus-vergeving

Begin de langere oefenperioden door aan iemand te denken die je niet mag, die jou schijnbaar irriteert, of weerzin in je schijnt op te roepen als je hem zou tegenkomen; iemand die je daadwerkelijk minacht, of alleen pro­beert te negeren. Het doet er niet toe welke vorm je kwaadheid aanneemt. Je hebt hem waarschijnlijk al uitgekozen. Hij is geschikt.

Sluit nu je ogen en zie hem in gedachten voor je en kijk een tijdje naar hem. Probeer ergens in hem wat licht te bespeuren, een zwak schijnsel dat je nooit eerder had opgemerkt. Probeer een sprankje helderheid te vinden dat door het lelijke beeld heenstraalt dat jij van hem bezit. Kijk naar dit beeld totdat je ergens daarin een licht ziet, en probeer dan dit licht zich te laten uitbreiden tot het hem omvat en het beeld mooi maakt en goed.

Jezus kent jou heel goed. Hij weet dat zodra je leest over iemand die je niet mag, die je ergert, er al een naam of gezicht bij je opkomt. En die persoon, dat gezicht, is nu jouw verlosser. Het is een ontwakend moment wanneer je herkent dat wie je dacht dat jouw vijand was, nu je verlosser is. Dat zijn licht jouw redding is. Dat had je nooit verwacht, maar het is de sleutel tot ontwaken.

Kijk een tijdje naar deze veranderde waarneming en richt dan je aan­dacht op iemand die jij een vriend noemt. Probeer het licht dat je hebt le­ren zien rond je vroegere ‘vijand’ op hem over te brengen. Zie hem nu als meer dan een vriend voor jou, want in dat licht laat zijn heiligheid jou je verlosser zien, verlost en verlossend, genezen en heel.

Wat een geweldig geschenk. Door de toepassing van de les verandert elk idee over vijand en vriend, en herken je dat alles gebruikt wordt voor je verlossing. Je kunt je op dit moment herinneren wie je bent, de heilige Zoon van God, door je broeder te herkennen. Dit heeft niets met speciale voorkeuren te maken, met relaties of vriendschappen. De vreemdeling die je op straat tegenkomt, kan je de Hemel tonen. Zo simpel is het werkelijk.

Vergeving is de sleutel tot geluk.

 

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

12 REACTIES

 1. doe kennelijk wat fout want vergeef me een bult! Krijg het er steeds moeilijker mee, omdat ik die giftige pijlen bijna niet meer kan ontwijken van m'n familie! Ben er klaar mee en vergeef alleen mezelf nog en dan hoop ik dat dit het effect zal geven wat ik verdien ♥️ Aloha

 2. Ik vind dit een moeilijk verhaal. En is niemand in mijn leven waar ik weerzin of een hekel aan heb…..wel de afgelopen 3 jaar 2 relatie's achter de rug, relatie 1 met een openlijk narcistische persoonlijkheisstoornis….relatie 2 met een verborgen narcistische persoonlijkheidsstoornis.
  Mensen met zo'n leeg en donker hart….verpakt in prachtige verpakking. Dit zijn mensen die mij hebben geleerd het goede van het kwaad te ondrscheiden. Ik wist niet eens dat dit bestond. En echt….ik kan in deze harten werkelijk geen sprankje licht ontdekken! Ook boos ben ik niet op ze…… Kon ik dat maar! kennelijk had ik deze les te leren….toch? Dus ben hier zelf verantwoordelijk voor. Merk nu dat zij zijn weggelopen met mijn hart en Liefde…..en mij hebben ingespoten met het gif van hun eigen zwarte hart….vol pijn, angst en wantrouwen. En dan proberen een sprankje licht in hen te zien?….onmogelijk. Soms moet je het kwaad aanschouwen je omdraaien en negeren! En hiervan LEREN.

  • Hoi Babs, Het lijkt erop dat ze iemand als jou uitkiezen, omdat jij te lief bent en dan denken
   ze dat je onderdanig zal zijn.
   Hoewel, als je een goede man zou vinden dan kun je niet "te" lief zijn, dan ben je gewoon
   jezelf.

 3. Vergeven is het aller beste wat je kan doen het maakt je een ander mens.
  Geen last met je meedragen , het maakt je zo licht als een veertje
  Zowel geestelijk als lichamelijk

  • Babs dat heb je heel goed gezegd.
   Maar het allerbeste voor jou is dat ze bij jou uit de buurt zijn.weg ermee.
   Je zal je geen drie maal in zo een val trappen denk ik.
   Er zal deze maal een man in jou leven verschijnen met een warm hart
   weet het wel zeker. ❤️

   Lieve groeten Jannie. ❤️

 4. Graag gedaan Susanne 🙂 Het blijft voor mezelf ook wel een leerproces hoor, je komt altijd wel situaties tegen waarvan je weer denkt OJEE maar ik zeg altijd in mijn hoofd Vergeven en Loslaten…dan gaat het eigenlijk al “van zelf ” Als je er zelf maar in geloofd !

 5. Toen ik rond de 14/15 jaar was voelde ik mij gepest op school. Het rare vond ik van mezelf dat ik nooit boos was op de pesters. Ze scholden mij uit, gingen op mijn bureau zitten zodat ik niet aan het werk kon en ze duwden mij. Daardoor heb ik een periode gehad dat ik niet naar school wilde. Toen op een avond begon ik diep na te denken en stelde ik mijzelf de keus :

  Of ik vergeef elke dag wat ze hebben gezegd en gedaan, hecht minder tot geen waarde aan de “negatieve woorden” die ze tegen mij zeggen en ik ga daardoor met meer plezier naar school.

  of

  Ik zorg dat ik elke dag meer een hekel aan ze heb, onzeker word door de woorden die ze tegen mij zeggen ( zelfs al zegt het vaak meer over hun dan over mij ) maar wil daardoor totaal niet meer graag naar school, uit angst weer nare dingen te horen te krijgen.

  Meelopen met de groep was voor mij geen optie, ik had mijn opa en mezelf op zeer jonge leeftijd beloofd om mezelf te blijven, aanpassen is altijd mogelijk maar blijf wel bij jezelf, doe wat bij jou past. Roken stond mij niet aan, uitgaan zoals discotheek vond ik te druk, zat geestelijk nog niet in de puberteit ( was net uit mijn barbie en poppenfase op mijn 15e) en viel daardoor al snel buiten de groep. Wat niet erg is, het was mijn eigen keus en manier van leven, het paste bij mij en dat is goed. Iedereen moet doen wat voor hem goed voelt toch ? 🙂

  Nou goed, het gaat erom dat ik de keus had gemaakt om ze na elke schooldag te vergeven voor wat ze deden. Soms ben je toch nog wat boos op iemand, maar ze zeggen ook ” Fake it till you make it ” Wat inhoud dat het de 1e keer dat je ze vergeeft niet echt voelt, maar wanneer je elke dag tegen jezelf zegt ” IK vergeef het ” dan ga je het echt zo ervaren. Grote tip dus voor de mensen die zich nu in dezelfde situatie begeven. Ik ben daarna namelijk met veel meer plezier naar school gegaan en hechte geen waarde meer aan de negatieve uitspraken waardoor het voor hun geen nut meer had om dingen tegen mij te zeggen. Negeren is ook een manier van aandacht geven aan hun, het voedt ze. Houd gewoon oogcontact en kijk on geoordeeld als ze iets zeggen en laat het letterlijk het ene oor erin gaan en het andere oor eruit. Ben zelf nu 20 en sta echt met heel veel plezier en vertrouwen in het leven ! 🙂

  Ik weet niet waarom ik dit zeg maar het eerste waarin ik dacht bij Vergeven, was deze situatie !!

  Liefs, Anna (20jr)

  • @Anna, Hoi Anna, wat knap van je dat je dat op jouw leeftijd al zo bedacht had. Ik ben nu 34 en begin nu pas met vergeving te ‘werken’, zeg maar. Knap dat je dat op zo’n jonge leeftijd al zo zag. Dank voor je verhaal, ik denk dat het mij ook weer inzichten geeft.

   Liefs, Susanne

 6. Het geeft innerlijke vrijheid, vreugde, liefde en zachtheid, het brengt je meer naar de zachte kern van jezelf.
  Mooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in