Verlang en gij zult krijgen

Eeuwenlang is het vrouwelijke verlangen ondergeschikt gemaakt, ingedamd en afgestraft.

En die ontkenning zingt nog altijd door: de meeste vrouwen kennen hun verlangens slecht. Hard werken, wegcijferen, zorgen, ballen in de lucht houden en dromen voor kinderen en echtgenoten, dat kunnen we! Maar verlangen? Naar plezier, passie, inspiratie, creatie, groei? En zorgen dat we het krijgen ook? Mwah. Maar nu is het moment. Je vrouwelijke potentieel mag en moet geleefd worden, en je verlangens zijn de portal!

Mijn (katholieke) oma was gelukkig met haar baan, maar toen ze moeder werd (wat ze niet per se wilde), mocht ze niet meer werken. Haar moeder baarde elf kinderen en had zo weinig ruimte voor zichzelf, dat ze zowel praktisch als emotioneel niet beschikbaar was. Het gezin van háár moeder was straatarm. Ze verkochten mijn betovergrootmoeder aan een rijke familie als dienstmeid. En dan mijn andere overgrootmoeder, zij was ongetrouwd en woonde in bij haar zoon; als vrouw alleen kreeg ze geen eigen huis.

Al mijn voormoeders waren intelligente vrouwen, maar ze waren verplicht afhankelijk en ondergeschikt; fulltime zorgverlener of meubilair. Eigen verlangens bestonden niet. En dat terwijl vrouwen oneindig veel verlangens hebben. Verlangens naar vrijheid, authenticiteit, zingeving; een leven van zichzelf. Verlangens naar liefde, passie, seksualiteit; plezier. Verlangens naar schoonheid, creativiteit, gevoelens; expressie. Waarschijnlijk stopten mijn grootmoeders al vroeg met dromen. Soms veeg je verlangens beter onder het tapijt dan de pijn, teleurstelling en het gemis te moeten voelen.

Onderdrukt verlangen

Ondanks de enorme vrijheid nu, is het dus nog maar kort geleden dat vrouwen (op een paar moedige, wilde, extravagante exemplaren na) niet hun zelfgekozen leven leefden. Ze hadden geen stem, geen eigen geld of bezit, geen carrière en hun tijd versnipperde door oneindig veel taken. Bovendien werd hun baarmoeder eeuwenlang als gevaarlijk bestempeld; de bron van vele problemen. Needless to say: je baarmoeder en vulva vormen de sleutel als het draait om verlangens en de creatie ervan. Maar dat vrouwen überhaupt een eigen seksualiteit hebben (en een clitoris met 8000 zenuwuiteinden, puur voor het genot) hebben mannen pas kortgeleden ontdekt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dit is het bewustzijn dat van generatie op generatie is doorgegeven. Het zingt nog altijd in vrouwen door. Want hoewel je je verlangens nu gewoon kan vormgeven, komt, nog voor je eraan begonnen bent, al van alles omhoog: schuldgevoel, schaamte, bescheidenheid, angst, onmacht, etc. En héél veel redenen waarom je niet mag of wil verlangen, of de stappen kan zetten om ze te realiseren.Verlang en gij zult krijgen

Verlangens zijn de portal naar je mooiste leven

Voor je groei en je potentieel echter zijn verlangens cruciaal. Zonder verlangens ben je nergens. Maar mét verlangens komen je comfortabele en overzichtelijke leven op het spel te staan. Verlangens brengen risico’s mee, hebben consequenties, schuren met je omgeving. Ze vragen je om actie te ondernemen.

Elk groot (en vaak ook klein) verlangen zet een tegenbeweging in gang. Een kritische stem, een rotgevoel, een zogenaamde intuïtie, of een reactie van buitenaf. Ze proberen je verlangens te onderdrukken, minimaliseren of uit te vlakken. Wees alert! Al die tegenbewegingen hebben niks te maken met je waarheid. Ze komen uit je eigen onderbewuste; uit je energieveld, je voormoederlijn, de programmering van het patriarchaat en het ingesleten wantrouwen naar het vrouwelijk verlangen. Daardoor lijkt het heel vanzelfsprekend dat je niet keihard gaat staan voor je eigen verlangens. Maar: je ziel daagt je uit om te helen, om te dromen, én om te krijgen wat je ten diepste wens. Er is niets om je schuldig over te voelen.
Verlangens vormen de sleutel naar je vrouwelijke kracht. Naar je transformatie, je hart, ongeremdheid, authenticiteit en Creatie. Ze zijn direct verbonden aan je potentieel. En het vrouwelijke potentieel brengt altijd iets voort dat goed is voor het geheel.

Iedere keer dus dat je je angst trotseert, jezelf centraal zet en je wensen uitspreekt, zet je een stap. Iedere keer dat je je schaamte overwint, niet naar je partner kijkt, maar zelf verantwoordelijkheid neemt voor je verlangen, zet je een stap. Iedere keer dat je kiest om een situatie achter je te laten die je verlangens intoomt of belachelijk maakt, zet je een stap. En met elke stap krijg je meer energie tot je beschikking om te steken in jouw mooiste leven. Je verlangt het, omdat het bij je hoort. En reken maar dat anderen daar ook baat bij hebben!

Wat verlang jij? En wat voel je als je eraan denkt?

De 12 verloren codes van de Creatie

Op 20 april is het eindelijk zover: dan lanceer ik Dark Moon Creation, een krachtig energetisch programma met meditaties, visualisaties en activaties, dat jou ondersteunt om de donkere maanenergie toe te passen voor je eigen transformatie- en helingproces. Stap voor stap, maan voor maan, zet je je grootste potentieel in de wereld, op een manier die voorbij gaat aan je voorstellingsvermogen.

In Dark Moon Creation heb ik al mijn kennis en ervaring bij elkaar gebracht om jou te helpen om Dat wat jij Bestemd bent om te Creëren, ook daadwerkelijk te kunnen neerzetten. Om jouw energetische blauwprint op te halen, te begrijpen, jezelf te Helen en vanuit jouw diepste Verlangen te Leven en Werken. Dark Moon Creation wijdt jou in, in de 12 verloren codes van de Creatie.

Neem me mee naar Dark Moon Creation, en laat me de verborgen kant van de Creatie zien, zodat ik mijn leven kan helen en mijn missie kan leven.>>>

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in