verlangens

Wisten jullie dat je Ziel, ook wanneer ze gematerialiseerd is (in een lichaam woont), aan een spirituele reis begint – dikwijls zonder dat je dit weet? Je kunt je er zelfs niet van bewust zijn dat je een spirituele ontmoeting hebt, maar het is wel zo.

Anderzijds kun je ervoor zorgen dat een dergelijke ontmoeting in je volle bewustzijn plaats vindt. Daar gaat het allemaal om in de Spirituele Stappen binnen de Onbewust-heid van de wereld. We gaan hier dus verder waar we de vorige week in ons Bulletin gebleven waren. En nu komt er een kleine verrassing. Men kan tot Volledige Realisatie komen door een van de Tien Instrumenten te gebruiken waar we de vorige week over gesproken hebben. Ieder Instrument op zich kan tot de Heilige Ervaring leiden.

In feite mag ons dit eigenlijk helemaal niet verbazen. Ik heb reeds verteld dat de Heilige Ervaring zonder enig instrument kan plaats vinden. Daarom is het aannemelijk dat ieder van die instrumenten je naar het verlangde doel kan leiden, net zoals je ze allemaal kunt gebruiken of geen enkele.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Laat ons dus in dit verband in de weken die voor ons liggen eens kijken naar deze Tien Instrumenten. Ik denk dat je deze serie artikelen erg, erg nuttig zal vinden. We zullen in de komende Wekelijkse Bulletins beginnen met het onderzoeken van de VIJF INSTRUMENTEN VAN BEWUSTZIJN. Daarna zullen we verder gaan met de instrumenten 6-10, de Instrumenten van het Onbewust-zijn.

Instrument #1: Verlangen

Verlangen was mijn eerste stap naar het Bewust-zijn van de wereld zoals hij werkelijk is. Zonder dit verlangen had ik het, denk ik, niet klaar gespeeld. Misschien is het voor velen de eerste stap. Met name de ‘doorsnee’ mensen die zich niet bewust zijn dat zij het leven binnenstappen met een reeds-bestaand, ‘ingebouwd’ Weten en die nu precies vanaf dat punt van start gaan.

We beginnen natuurlijk allemaal ons leven met een ‘ingebouwd’ Weten. En dat is nu net datgene wat de meeste van ons vergeten – totdat we het niet meer weten. Op het Moment van het zogenoemde Ontwaken stoppen we onmiddellijk met dit vergeten.

Wij komen allen eens op dat moment aan, maar veel van ons pas na onze dood. Toch is het ons doel om gedurende ons leven op aarde dat Weten te bereiken – en dus komen we terug, iedere keer opnieuw keren we terug op zoek naar het kennen van onszelf in onze eigen Ervaring. Deze reïncarnatie is een blijde gebeurtenis, geen lastig iets, want alle ervaringen van het fysieke leven huldigen het leven zelf in zijn buitengewone verscheidenheid, en de ziel geniet hier ieder moment van, want het is de ziel die ieder moment van het leven heeft geschapen.

Voor diegenen die zich nog in de Vergeet-fase bevinden, is dit moeilijk te geloven. Voor veel ‘doorsneemensen’ die zich in de rijen van het Niet-Herinneren scharen, is dit de grootste uitdaging.

Verlangen is de eerste stap in het proces waarbij je die uitdaging tegenkomt. Het kondigt aan dat de Geest is begonnen Zichzelf op een nieuwe wijze waar te nemen. Het komt bijna altijd onmiddellijk na iedere periode van groeiend zelf-bewustzijn.

Wanneer een bewust wezen zelfbewust is geworden (dat wil zeggen: wanneer een wezen in staat is een onderscheid te maken tussen hem/haarzelf en de omgeving en zich op die manier los kan maken van zijn omgeving), dan leert dat wezen met zijn omgeving relaties aan te gaan – en om te verlangen naar zaken binnen die relaties, want het wezen begrijpt dat alle dingen die zich in zijn omgeving bevinden daar geplaatst werden met het doel het wezen toe te staan te Ervaren wat het Weet.

Alleen geschapen wezens met een bepaald bewustzijn kunnen dit doen, omdat alleen deze wezens op een bepaalde plaats in de evolutionaire cyclus verlangen kunnen voelen. We nemen aan dat een zeeslak niet op emotionele wijze naar dingen verlangt. Een hond kan dit wel. Een mens dus ook.

Een stevige omhelzing vol liefde.

Neale

NDW Headshot Waarom kan ik niet gelukkig zijn? Neale Donald Walsch

website:  http://www.nealedonaldwalsch.com/

Boeken Neale Donald Walsch : Hier

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. “Wanneer een bewust wezen zelfbewust is geworden (dat wil zeggen: wanneer een wezen in staat is een onderscheid te maken tussen hem/haarzelf en de omgeving en zich op die manier los kan maken van zijn omgeving), dan leert dat wezen met zijn omgeving”.

    Dit is nu precies waar het om draait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in