Zielservaringen verlicht zijn

Om het aardse energieveld, de 3D energie, binnen te kunnen treden heb je in zeer langdurige processen een afdaling langs en door verschillende astrale lagen doorleefd. Elke stap naar beneden maakte dat je energie zwaarder werd en steeds meer werd aangetrokken tot moeder aarde. Dat afdalen noem je decentie. Op aarde komen is een unieke kans voor jouw ziel om dualiteit te kunnen ervaren, zielservaringen en levenslessen te verzamelen.

Dualiteit is intens, verwarrend, onlogisch en een zeer zware ervaring voor je ziel. Kijk hoe prachtig mooi moeder aarde is en in wat voor een paradijs we leven, terwijl er tegelijkertijd zo vreselijk veel naars gebeurt. Je bent van licht gemaakt en daarom kan je ziel ook alleen maar licht ervaren. Daarom is het zo uniek en aantrekkelijk om ook het andere uiterste van licht te kunnen ervaren: het donker.

Waarom kiezen we voor zulke zielservaringen?

Omdat je op aarde volledig bent afgesneden van jezelf, van de bron, kan je de dualiteit zo intens ervaren. Op aarde ervaar je (jouw ziel) wat dat is, hoe dat is en wat dat betekent. Steeds meer mensen worden geraakt door en krijgen toegang tot de energie van de 5e dimensie. Daarmee wordt de frequentie verhoogd en begint het meer en meer voelbaar te worden dat en wanneer je uit verbinding bent.

Het voelen dat je uit verbinding bent kan op verschillende manieren tot uiting komen. Het voltrekt zich op de manier waarop we als mens gewend zijn om te reageren: verdoving. Door middel van de basisreactie ‘vechten, vluchten of bevriezen’. Je kunt het uit verbinding zijn op aarde ervaren alsof het hier ‘niet goed’ is en dat je daarom hier niet wilt zijn. Dat is een beangstigend en naar gevoel dat je niet wilt voelen. Daar begint de verdoving die je vervolgens in stand houdt met je eigen basisreactie (vechten, vluchten of bevriezen).

Het is een misvatting dat het hier niet goed is. Je ziel heeft ervoor gekozen hier te zijn, om deze ervaring te ondergaan en te doorleven. Je hebt hier op aarde precies de juiste tools om lessen te leren en ervaringen te ondergaan om te groeien als ziel. Maar wat houdt dat groeiproces nou eigenlijk in?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Levenslessen

Is verlicht zijn het doel?

Doordat je op aarde het donker ervaart door de zwaarte van de energie, lijkt de uitvlucht of de les te zijn om ‘verlicht te worden’. Verlicht staat veelal symbool voor vrede, eenheid, liefde en voorspoed. Maar is dat het doel van je ziel? Is dat de dieperliggende wens? Je levensmissie? En is het eigenlijk wel waar dat het alleen maar goed is (of jij alleen maar goed bent) als je licht bent?

Wanneer er alleen maar donker is, is dat feitelijk hetzelfde als dat er alleen maar licht is. In alleen maar donker kan je geen licht zien en in alleen maar licht kan je geen donker zien. Beide laten een onbalans zien, vanuit de dualiteit van de aardse-energie bekeken. Hoe zou het zijn als je het in balans kan brengen? Stel dat je zowel licht als donker toe kan en durft te laten in je systeem?

Zou dat rust brengen, denk je? Als je alleen maar gefocust bent op verlichting, vecht je tegen alles waarvan jij vindt dat het donker is. Je ontkent het, wijst het af en veroordeelt het. Als je gefocust bent op donker, schop je tegen alles aan wat licht lijkt. Daarmee blijf je de onbalans in stand houden.

Voelen dat je uit verbinding bent

Of je nu je focus op licht of donker hebt, je bent in gevecht. Je overtuiging is: het is niet goed, het moet op een andere manier. Dat is een heel destructieve overtuiging!

Dit is precies wat we momenteel zien op de wereld. Wat we zien op het nieuws. Maar ook in onze eigen gezinnen en families. Er is veel onrust, angst en veroordeling naar elkaar richting beide uitersten. We geven de ander de schuld van ons eigen gevoel dat er iets ‘niet goed’ is. Maar wat er feitelijk aan de hand is, is dat we uit verbinding zijn. Dat doen we zelf. Daar kunnen we niemand de schuld van geven.

Wat zorgt ervoor dat we uit de vecht-, vlucht- of bevriesstand komen?
Dat doen we door onze angsten te doorleven en toe te laten. Of je nu door je eigen overtuigingen tegen het donker vecht of vanuit je beperkingen tegen het licht aanschopt, waar het vandaan komt is angst. Angst om het te doorzien en vervolgens te veranderen.

Het gevoel dat er iets ’niet goed’ is, is een diepe vorm van faalangst die wordt gevoed door het gevoel afgesloten, uitgesloten en/of buitengesloten te worden van liefde. Ooit in je jonge leven heb je dat gevoeld en dat was zó onverdraaglijk dat je direct een systeem hebt ingeschakeld waardoor je dat nooit meer hoeft te voelen.

Toegeven dat je vanuit die beperking leeft, is toegeven dat je ‘het fout hebt gedaan’. De grote pijn van faalangst is zo ondraaglijk omdat je daarin de uitsluiting van de liefde voelt. Maar je kan niet uitgesloten worden van de liefde. Want je bént liefde.
De ‘uitsluiting’ die je voelt is het ‘uit verbinding zijn’ van jezelf.

Verbinding maken is de weg

De enige weg om in balans te komen en zowel het licht als het donker evenredig toe te laten in je systeem, is door verbinding te maken met jezelf. (Sluit je ogen, leg je handen op je hart en adem een paar keer in en uit richting je hart. Voel maar wat dat gelijk al met je doet). Zo maak je al een verbinding met jezelf en creëer je ruimte om je ziel in te laten dalen. Stel dat je dat niet voelt? Of stel dat je dan iets voelt of ervaart wat je nog niet kent? Dan kan het lijken het alsof je het weer ‘fout’ doet. De trigger faalangst wordt dan weer geactiveerd. De angst dat je het misschien fout doet, houdt je tegen om het überhaupt te proberen.

Zo blijf je gefocust op de wereld buiten je. Blijf je om liefde en aandacht smeken van je medemens, schop je ze onderuit als ze anders denken en zoek je naar alle antwoorden buiten jezelf.

Verbinding maken met jezelf, vanuit liefde zowel het licht als het donker toe kunnen laten en daarmee stoppen met vechten tegen je eigen overtuigingen, maakt dat je een bewustzijnssprong zal maken richting de 5e dimensie. Niet omdat je dan ‘beter’ bent dan een ander. Nee, alleen maar omdat je in verbinding bent met jezelf. Om vanuit die positie verbinding te maken met een ander. Onvoorwaardelijk. Zonder ‘ik heb jouw liefde nodig’ energie. Voel eens hoe krachtig dat is!

Wat zal dat veel moois brengen op onze wereld.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in