PAPILIO MACHAON

Vernieuwing is verandering. Herboren worden in een nieuw proces. Pasen staat symbool voor vruchtbaarheid, plannen maken. Vruchtbaar maken van je leven. Het thema van de afgelopen volle maan/de energie die er nu heerst is; loslaten en afsluiten van oude overtuigingen en energieën.  En weer opnieuw beginnen in de volgende fase. Opnieuw beginnen of herboren worden dat wil niet zeggen dat je een totaal ander leven gaat beginnen.  Voor sommige mensen zal het wel zo zijn, een ander leven beginnen.  Door een scheiding, verhuizing, andere baan, ja, ook dat is herboren worden.

Vernieuwing is; in een nieuw proces stappen. Vernieuwing is; herboren worden, op een ander level. Je hebt al van alles meegemaakt, je hebt veel dingen doorleeft, je heb verdriet gehad, elke keer komt er weer een nieuw laagje bij. En die laagjes moet je ook weer wegwerken. Het leven, de processen (de laagjes wegwerken) verlopen in cirkels, een cirkel is rond.  Op een bepaald punt van het proces, een bepaald punt in die cirkel, kruist nog een cirkel. Een ander proces. Ook een proces van jou.

Daar waar de processen elkaar raken, op dat punt,  zijn er overeen stemmingen binnen de twee verschillende processen. Waardoor er óf extra verdriet naar boven komt, je extra levenslessen krijgt, of je wellicht in een dip geraakt.  Juist op dat punt, daar kan je verspringen. Naar een hoger niveau of lager, of blijven hangen, het zijn de kruispunten van het leven.

De energie van nu, de combinatie van de volle maan, maansverduistering én de energie van de Pasen (het symbolische vruchtbaar maken) is er speciaal op gericht om je naar een hoger niveau te brengen, lagere energie kan je achter je laten, stap in de vernieuwing! We zijn onderweg naar de 5D energie! img_2297

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar hoe doe je dat in de vernieuwing stappen? Door je er bewust van de te worden en te zijn dat je oude pijn telkens weer herleeft. Voor je verwerkingsproces heb je dat nodig, maar soms is het zo dat je in het cirkeltje blijft hangen als een soort groefje in een LP.  Je herhaalt, herhaalt en herhaalt.

Ben je deze periode bijvoorbeeld prikkelbaar geweest?  Wellicht nu! Of extra emotioneel?  Moe, Hoofdpijn, Migraine en/of een Zwaar gevoel in je hoofd? Herken jij deze klachten deze week? Dan heb je nog iets op te lossen! Maar heb je ook juist nú de kans dat gene achter je te laten wat je niet meer dient! Door op te ruimen. Wat een opluchting gaat dat opleveren! Het zou zomaar kunnen zijn dat je deze week letterlijk in je huis het één en ander hebt opgeruimd wat al een tijdje nodig was…. Ik wel;-)

Welke pijn herleef jij steeds weer?

In welke pijn val jij steeds terug? Welke processen moet je elke keer weer doorleven? Nieuwe mensen, waarmee hetzelfde gebeurt? Dat je wel hetzelfde voelt, (Liefde? Vriendschap?) een zelfde soort mens, maar met een nieuwe jas. Door de nieuwe jas lijkt het anders, maar blijkt het uiteindelijk steeds weer hetzelfde te zijn. Wordt je daar eens van bewust! Ga eens wat dieper bij jezelf kijken waarom je dat steeds doet of meemaakt. Wil je die pijn soms vasthouden? ….Onbewust natuurlijk…

Wat levert het je op om in die pijn te blijven hangen? Ben je bang om iemand kwijt te raken? Ben je bang dat je alleen overblijft?

Hoe kom jij tot een hogere frequentie? Hoe stap jij bij je kruispunt óp i.p.v neer? Besef jij eigenlijk wel wat je wil? Dat is vaak een moeilijke vraag. Gemakkelijker is door op te schrijven wat je niet  meer wilt. Ga daar dan vervolgens eens wat dieper op in.

Voorbeeld:

Stel dat je opschrijft; ‘ik wil niet meer een man/vrouw die mij als huisslaafje gebruikt’. Ga eens wat dieper op die materie in en denk na; Waarom loop je (elke keer?) tegen een man/vrouw aan die jou  gebruikt als huis slaafje? Zou dat aan die man(nen)/vrouwen liggen of zou dat aan jou liggen? Denk na en beschrijf wat jij wérkelijk wilt; Bijvoorbeeld:   ‘Ik wil een man/vrouw die mij met respect behandelt, die respect voor mij heeft’. Wat is dan de stap die jij moet doen?  De enige juiste stap is: respect voor Jezelf hebben!! Want pas zodra je respect voor jezelf hebt, ben je in de juiste energie om mensen aan te trekken die ook werkelijk respect voor jou zullen hebben.

Snap je dat?

Je kan in deze bovenstaande zinnen de woorden invullen welke bij jou van toepassing zijn.  ‘Huisslaafje’ is misschien een gek gekozen woord welke je niet past! ..Zowel van je werk, je gezondheid, je intuïtie vertrouwen…echt over alles kan jij diepere lagen raken wanneer je ervoor gaat zitten om te ontdekken wat je wekelijk wél wil. Vaak komen de woorden liefde, verantwoordelijkheid, respect, erkenning, gezien worden, zelfvertrouwen, naar boven drijven. Ieder heeft zo zijn eigen processen, maar het lijkt allemaal zo veel op elkaar. We zijn allemaal mens!

ID-100163247Dus als ik je een tip mag geven; ga op avontuur! Doe een cursus, leer eens iets anders over jezelf.  Verdiep je in datgene wat jij het meest fantastisch vindt om te doen qua werk, of hobby. Zoek een coach, laat je helpen, volg een seminar, ga eens door een andere kleur bril naar het leven kijken. De tijd, de energie van nu zal je helpen door deze transformatie heen te gaan en je liefdevol te laten landen in een hogere frequentie.

Juist deze periode ondersteunt je er qua energie onwijs in! Als jij echt wil groeien is de energie nu de juiste! Wat wil jij doen? Waar wil jij naartoe groeien? Wees je ervan bewust dat jij jezelf onbewust saboteert! Door onbewust te focussen op wat je niet wil. Dus ga je focussen op wat je wél wil! Dat is datgene wat jij aan jezelf moet geven. En niet van een ander blijven verwachten. Zolang  jij het van een ander verwacht en blijft wachten totdat dat hij/zij het je geeft wordt je doodongelukkig en gaat het niet gebeuren.

Ik wens je er veel succes mee. Heb je vragen een aanvulling of een reactie? ik lees het graag, dank je wel.

Liefs, Esther Buijs

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Ik ben op dit moment met healingen bezig die alles los maken vanuit mijn energetisch systeem.
  Weer de diepere lagen, want natuurlijk ben ik daar vaker mee bezig geweest op een ander niveau.
  Ik heb mijn dromen maar heb die nooit kunnen verwezenlijken omdat ik steeds tegen die muren van oude pijn aan liep. Steeds weer terug getrokken werd, mijn leven lang.
  Je kunt je dromen pas verwezenlijken als je werkelijk kunt los laten vanuit de diepere lagen, die echt in het onderbewuste vlak liggen.
  Die komen in deze tijd nu naar boven, deze pijnen geven dat verschrikkelijke ongemakkelijke gevoel deze dagen.
  Ikzelf ben nu niet bezig met wat ik wil in mijn leven, maar met schoonmaken, loslaten, zuiveren.
  Dan komt er ook plaats voor de diepere Liefde waar Stefano het over heeft en voor vreugde, werkelijke vreugde.
  En eenieder heeft op diep zielsniveau zijn pijnen nog zitten, waar men op één of andere manier tegen aan loopt op zijn tijd. Het wordt gauw weggestopt, een gewoonte.
  maar het is nu de tijd dit los te laten komen en het te laten verdwijnen.
  Een cursus over je zelf heen werpen? Ik zie het niet als oplossing, wel jezelf helen. Zeker met behulp van…..

  Namasté
  Yvonne

 2. Lieve esther,

  Wat een mooi en duidelijk stuk heb je geschreven!
  Dank je wel!

  Zelf loop ik nog regelmatig tegen de angst aan om mijn meest dierbaren te verliezen..hoe zou ik deze energie kunnen veranderen volgens jou?

  Mooie dagen voor iedereen..
  Namaste..

  • @lisa,
   vecht niet alnger tegen die angst maar probeer het gevoel eens toe te laten. Duik er even in……..en dan ineens voel je dat het loslaat! het hoeft niet altijd ‘hard werken’ te zijn. Toelaten…….probeer t maar!

   warme groet,
   Emmy

 3. Prachtig helder en duidelijk verwoord. En vooral zo herkenbaar! Ik spreek uit ervaring dat overstappen inderdaad vanuit zelfliefde te maken valt. Daarna vlieg je rond als een dartelende vlinder. Dit is iedereen gegund, geen lijden meer maar de weg van moeiteloosheid en happyness bewandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in