nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
Logo
Advertorial

De bomen worden dor en kaal. Dat is het teken dat de herfst is aangebroken. Het seizoen van loslaten is begonnen. Binnenkort zal de winter haar intrede doen en dus worden de dagen steeds korter. Minder daglicht staat voor veel mensen gelijk aan minder gelukkig zijn. Velen krijgen te kampen met een winterdepressie of zogenaamde ‘winterdip’. Waar komt een winterdip vandaan en hoe reken je ermee af?  Door het slikken van vitamines? Door aan je slaap-waakritme te werken? Of kan het met zoiets simpels als lichttherapielampen? Ik leg je graag uit wat jij kan doen om dat sombere gevoel kwijt te raken!

Mogelijke oorzaken van een winterdepressie

Versla je winterdepressie met lichttherapielampen!In je hersenen zit de pijnappelklier. Deze pijnappelklier maakt onder anderen het hormoon melatonine aan. Normaal gesproken wordt dit hormoon voornamelijk ’s avonds en ’s nachts aangemaakt. De meeste melatonine wordt aangemaakt tijdens je slaap. Het proces eindigt op het moment dat het daglicht je weer bereikt. Ook stopt de aanmaak van melatonine op het moment dat je warmer wordt (lekker zo’n bakje thee ’s ochtends) of wanneer je geluid hoort. Ook zorgen stralingen zoals een mobiel/wifi-netwerk dat de aanmaak van melatonine wordt onderbroken. Omdat de winterdagen donkerder zijn, heeft je pijnappelklier niet altijd in de gaten dat melatonine niet meer aangemaakt hoeft te worden. Je lichaam blijft dus melatonine aanmaken terwijl je al lang bent uitgeslapen. Hierdoor is het mogelijk dat je je overdag vermoeid, lusteloos en slaperig voelt. Een overschot aan melatonine zorgt vaak ook voor een aanhoudend somber gevoel.

Een tekort aan Vitamine D

Naast het hormoon melatonine, speelt ook Vitamine D een belangrijke rol in hoe je je voelt. Vitamine D komt voor in verschillende vormen. Namelijk Vitamine D2 en Vitamine D3. Beide vormen ontstaan wanneer planten en dieren worden bestraald door UV-straling (ultraviolette straling) van onder andere de zon. Vitamine D2 vind je van nature terug in bepaalde schimmels en paddestoelen. Vitamine D3 zit in de huid van mensen en dieren. Deze vitamine komt dus van nature ook voor in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong zoals vette vissoorten, melk, eieren en kaas. Je lichaam maakt Vitamine D3 aan wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht of andere bronnen van UV straling. Het beste is om, vooral ook in de winter, minimaal 15 tot 30 minuten per dag met ontblote handen en gezicht buiten te zijn. In die periode neemt je lichaam voldoende UV-straling op om de rest van de dag het er goed vanaf te brengen. Voor veel mensen is dit niet altijd mogelijk. Maar gelukkig is er een oplossing om je lichaam toch op een natuurlijke manier Vitamine D3 aan te laten maken!

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Versla je winterdepressie met lichttherapielampen!Bestrijd je winterdepressie met daglichtlampen

Door je bloed te laten testen kom je er achter of je een tekort hebt aan vitamine D. Is je Vitamine D op orde? Fijn om te weten! Dan ligt de oorzaak vaak aan een (te) hoge productie van het hormoon melatonine. Met daglichtlampen kun je je lichaam Vitamine D laten aanmaken en het aanmaken van melatonine onderbreken. De lichttherapielampen (daglichtlampen) van Meditech Europe zorgen met hun volspectrum daglicht, waar ook UV-B en UV-A straling in zit, dat je lichaam denkt dat het een subtiele lichte dag is waardoor je lichaam op een natuurlijke manier aan de slag gaat met het aanmaken van Vitamine D. Hiermee verdwijnt uiteindelijk de hormonale disbalans in je lichaam en het logische gevolg hiervan is dat je sombere gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daag winterdepressie! Los daarvan is het natuurlijk ook heerlijk om tijdens donkere dagen lekker te ontspannen bij een lichttherapielamp. Misschien lukt het je zelfs om er een half uurtje onder te mediteren! Benieuwd wat Meditech Europe voor jou in het assortiment heeft? Neem vooral een kijkje op de website. Heb je er geen idee van welke lichttherapielampen goed bij jou passen? Meditech Europe helpt je graag bij het kiezen van de juiste lampen zodat je de winterdepressie ook de volgende jaren de baas blijft.

Speciale Mountainlight “Winterzon” najaarsactie!

In zijn boek “Gezond met Zonlicht” legt Andreas Moritz heel helder uit waarom zonlicht zo gezond voor ons is. Bijvoorbeeld omdat, zo blijkt uit onderzoek*, een tekort aan daglicht en een tekort aan de vitamine D die daarmee aangemaakt kan worden de kans op kanker vergroot. Omdat dit hele belangrijke informatie is heeft Meditech Europe nu een speciale najaarsactie. Als je een in de komende maand een Mountainlight daglichtlamp koopt krijg je er dit zeer leerzame boek gratis bij.

Mountainlight lichttherapie najaarsactie met gratis boek

Bronnen

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Vorig artikelWat als je partner weerstand heeft tegen jouw spirituele groei?
Volgend artikelJe vagina is mooier dan je denkt
Meditech Europe
Sociaal, innovatief en zuiver: dit zijn onze kernwaarden waar wij ons dagelijks voor inzetten! Bij Meditech Europe zijn we ervan overtuigd dat iedereen de vrijheid en mogelijkheid moet hebben om keuzes te maken waardoor de in eenieder besloten liggende natuurlijke gezondheid zich kan uiten. We zijn ons ervan bewust dat in onze industriële wereld deze natuurlijke gezondheid verstoort en daarom werken wij dagelijks aan het beschikbaar stellen van producten die een iedere in staat stellen de gelaagde, persoonlijke gezondheid terug in harmonie en balans te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in