relatie


Het pad der relaties is hoe we onze healingreis ervaren omdat we onszelf healen via de spiegel van onze wonden, en dit is één manier om verbinding te maken met anderen. We moeten een wonde genezen, we vinden iemand met dezelfde wonde en met een perspectief van 360° voor ons kunnen we onze problemen oplossen en healen.

Dat is de manier waarop verondersteld wordt dat het werkt, maar meestal doet het dat niet. In plaats daarvan denken we dat er iets mis is met de andere; we proberen hem te healen en dan van de ene gewonde relatie naar de volgende te gaan, ons afvragend waarom we niemand kunnen vinden die geheald en heel is of denkend dat er geen liefde in de wereld is voor ons.

Dit wordt een relatieverslaving daar we van de ene naar de andere relatie gaan, en telkens denken dat die het antwoord is op onze vragen en geloven dat we de wereld moeten healen in plaats van onszelf. Relaties zijn een oefening in zelfhealing en we kunnen volledig zijn met één relatie of twintig omdat elke relatie ons healingdoel zal dienen tt we dat aspect van onze reis afwerken. Hetgeen ons helpt om makkelijker door dit proces te gaan is eraan te denken dat het leven van binnenuit gebeurt naar buiten toe- wat gebeurt rond ons is ontstaan binnenin. Elke relatie is een spiegel van onze relatie met onszelf, een kijk op wat we kunnen transformeren om tegemoet te komen aan onze eigen noden. Het grappige eraan is dat eens we niet langer ‘behoeftig’ zijn onze noden altijd vervuld worden.

Hoeveel makkelijker zou onze reis als we twee vragen zouden kunnen stellen over elke situatie: 1. Hoe dient dit mijn healingdoel, en 2. Wat heb ik nodig om mijn vibratie, denken, overtuigingen en energie te veranderen om dit niveau van verbinding nu te beëindigen?

Een verbinding beëindigen betekent niet altijd die persoon uit je leven verwijderen, maar dat kan wel. Het feit is dat we altijd met iemand verbinding maken vanuit onze laagste vibraties en ons healingdoel, dus hoe sneller we dat oplossen hoe sneller we op een ander niveau verbinding kunnen maken eens de healing compleet is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het is makkelijk om van een relatie naar de volgende te gaan en dat verslavingspad te volgen omdat ze telkens ons onze wonden bevestigen. En dat kan niet veranderen tot wij veranderen. Op een bepaalde manier is het een vicieuze cirkel, jij eerst, nee, ga jij maar eerst , nee jij eerst enz…

Wie is eerst om de healing te beginnen? Diegene die de noodzaak ertoe ziet. Dan valt de rest op zijn plek en we zullen dat iemand vinden die ons geeft wat we nodig hebben omdat we het niet langer nodig hebben. Alles wat we zoeken is al in ons aanwezig, wachtend tot we er verbinding mee maken. En wanneer we ons innerlijke licht terug aanzetten, worden de donkere hoekjes van ons healingpad schitterend verlicht en kunnen we onze healingcycli afwerken en in de vrede, vreugde en liefde van onze hemel op aarde stappen.

Jennifer Hoffman

Vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Mooi geschreven stuk, zo ontzettend waar voor degene die ervoor open staat. Het pad van zelfverwerkelijking en zelf liefde kan veel hobbels vertonen, maar door je relaties leer je meer te houden van jezelf…

  2. wow, wat een mooi stuk en zo waar, voor mij dan.
    Ik herken het helemaal.
    Dank je wel, voor dit prachtijge artikel.