spirituele talenten

De dingen die je het meest interesseren, of de dingen die je onbewust al heel vaak doet, zijn je talenten. Vaak herken je ze niet omdat je het normaal vindt dat je het doet. Zodra je beseft dat andere mensen heel andere dingen doen die zij ‘als vanzelf’ doen, ga je misschien inzien dat iedereen onbewust vanuit zijn eigen kracht werkt en leeft. Soms is het nodig om wakker geschud te worden door anderen. En soms ga je gewoon heerlijk je gang en loopt het leven als vanzelf.

Je talenten ontstaan en ontwikkel je vanuit je opvoeding, interesses, de maatschappij/plaats waar je bent opgegroeid, vrienden, opleidingen enzovoorts.

Natuurlijk ben je ook met iets specifieks geboren. Iets wat écht bij je past en je uniek maakt als mens, je spirituele talenten.

Onbewuste tegenwerking

Het bijzondere is dat juist datgene waaruit je talenten ontstaan (bovenstaande opsomming), ervoor kan zorgen dat het je talenten tegenwerkt! Hoe dan? Stel, je bent opgegroeid in een strenggelovig gezin. Dan kan het best zo zijn dat er voor spirituele zaken (hoewel geloof en spiritualiteit in mijn beleving hetzelfde zijn) totaal geen ruimte is. Dat maakt het moeilijk om je ermee te vereenzelvigen. Je hebt tenslotte een bepaalde opvoeding en die basis kan uiteindelijk een paradigma voor je zijn. Een paradigma is een beperkende overtuiging.

Nog een voorbeeld. Stel, je komt uit een geweldig mooi en liefdevol gezin, maar… je zag toen je klein was ‘extra’ mensen in huis. Of je had een onzichtbaar vriendje. En zodra je dat benoemde, zeiden je ouders dat je niet zo gek moest doen, of ze zeiden, nee hoor, die zijn er niet het is raar dat je dat denkt en je mag er nooit met iemand over praten. En op een gegeven moment hield je je mond er maar over… Ergens in je basis is er dus een zaadje geplant met de melding dat je raar bent als je iets ziet, of dat je over ‘zulk soort dingen’ niet mag praten. Zeker weten dat jij er alles aan zal doen (onbewust natuurlijk) om ook écht niets meer te zien. Je blokkeert het gewoon. Maar het is er nog wel!!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Spirituele talenten herontdekken

Zodra je eraan toe bent om je spirituele talenten te ontwikkelen, heb je grote kans dat je op zo’n soort paradigma stuit en je eraan moet werken om die blokkade te verhelpen. Juist het verwerken van die blokkades geeft je de tools terug welke je had weggestopt. En ook: Het werken aan die blokkades geven je een richting aan! De richting van je levenspad. Het is dus niet voor niets dat dit op deze manier in je leven is gekomen, de ’tegenwerking’ en de ‘verwarring’. Het was gewoon al de bedoeling dat je je aandacht er vroeg op laat zou vestigen! Het creëert de weg naar binnen. Naar je werkelijke zelf.

Van buiten naar binnen

Zodra je die blokkades hebt weggewerkt, kom je steeds dichter bij jezelf en ontdek je dat je veel meer ziet/weet/hoort dan anderen. Je opvoeding ontstaat van binnen naar buiten, je levenspad terug naar je kern is dezelfde weg, maar dan van buiten naar binnen. Het gekke is dat je vervolgens gaat beseffen dat alle talenten altijd al bij je waren, maar dat je het niet zag – niet wilde zien dus. Sluimerend…

Uiteindelijk gaat het erom hoe je bent geprogrammeerd door je omgeving. En werkt dat ‘programmaatje’ vóór of tegen je? Voor de bewustwording heb je het nodig er werkelijk voor te kiezen en ervoor te gáán. Maar ja, dan kom je onderweg wel wat dingetjes tegen waar je doorheen moet. Heb ik ook gedaan, en dat heeft heel wat tranen gekost. En ook erg veel vreugde opgeleverd!!
Maar weet je, het lucht zo heel erg op, en het brengt je zo heel veel verder in het leven. Naar wie jij bent.

Uiteindelijk ben ik in ieder geval superblij dat ik zoveel heb aangepakt. Hoewel ik er natuurlijk ook nog lang niet ben. Er komt telkens wel weer een nieuwe verrassing op m’n weg. En ik vind het nog leuk ook!! Althans, zodra ik erop terug kan kijken ;-).

Voorbeelden van spirituele talenten

  • Heb jij bepaalde talenten die je eigenlijk wel gebruikt maar waar je veel te weinig mee doet? Bijvoorbeeld schilderen? Gedichten schrijven? Mooie teksten op een kaartje dat je stuurt om iemand op te beuren? Dit zou zomaar in de categorie ‘automatisch schrijven/tekenen’ kunnen vallen.
  • Of kan jij voelen aan een sieraad, foto, sleutelbos of een stoel waarin iemand heeft gezeten, hoe iemand zich voelt? Dat is toch een sterk staaltje psychometrie…
  • Misschien zie jij wel keuren om mensen, dieren of dingen als je naar ze kijkt. Of misschien juist zien zodra je je ogen dichtdoet. Ook op afstand.
  • Het kan ook zijn dat je handen heel warm worden, zodra je in de buurt komt van iemand die pijn heeft, lichamelijk of geestelijk. Dat het lijkt alsof er energie uit je handen gezogen wordt. Dat is een vorm van magnetiseren. Magnetiseren valt wat mij betreft onder de ’algemene noemer’ waartoe ook Reiki, Healing, Quantum Touch enzovoorts horen.Reiki: wat is het en wat heb je eraan

Het is werken met energie, vanuit een bepaalde bron, en voor mij is dat allemaal uiteindelijk hetzelfde. Maar daar zijn de meningen over verdeeld…en dat mag natuurlijk. Met alle respect voor de technieken die men toepast: ik weet echt wel dat er verschillende frequenties zijn waarin of waarmee je kan werken! Dat laat ik aan de gespecialiseerde mensen over. Hier heb ik het over algemene basiskennis.

Tja, en soms zie je gewoon dat er bij iemand extra mensen zijn, of in een huis. Dat is mediumschap!

Van al deze soorten zijn natuurlijk vele variaties te maken. Je kan van alles iets hebben, wat elkaar kan versterken, of één soort supersterk.

Herken je iets? Zijn er al ‘ongeziene’ talenten die jij toepast in het dagelijks leven? Zijn er ‘ongeziene’ talenten die jij aan niemand laat zien?

Werken in groepjes is erg fijn om je spirituele talenten te gebruiken en te ontdekken. Een vaste groep mensen, een vertrouwde omgeving. Regelmaat met oefenen (trainen, zoals ik dat noem). Ga op zoek naar gelijkgestemden. Ga aan de slag met oefenen! Je zal zien dat je er een enorme dosis zelfvertrouwen door krijgt. En dat kan je vaak wel gebruiken in het leven.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Bedankt Esther voor dit mooie bericht! Dit had ik net nodig. Ik merk dat het schrijven (een krant maken, gedichten schrijven, een dagboek bijhouden en schrijven over observaties van het leven) altijd op de een of andere manier bij mij terugkomt. Wat er ook in mijn leven gebeurt, het schrijven vindt altijd een weg terug naar mij. Ik vind het tijd om deze 'harthobby' serieus te nemen en er iets mee te gaan doen. Heeft iemand misschien ideeën of tips voor mij?

    Alvast bedankt! Veel plezier met het ontdekken en inzetten van je prachtige en waardevolle talenten 🙂