succes

Wil jij graag een gelukkig leven? Vermoedelijk is je antwoord een duidelijke “ja”. Om gelukkig te zijn, is het belangrijk om in jezelf te geloven. Mensen met een positieve attitude en positief zelfbeeld, bereiken veel meer. Vaak merk ik hoe moeilijk het is voor mensen om iets positiefs over zichzelf te zeggen. Weinig mensen durven over zichzelf te zeggen dat ze ergens goed in zijn.

Iedereen heeft talenten

Toch heeft iedereen zijn/haar talenten. Iedereen is goed in bepaalde dingen. Durf jij over jezelf zeggen waar je goed in bent? Wat zijn jouw talenten? Hoe meer je in jezelf gelooft, hoe beter alles zal gaan. Je kunt meer genieten van je leven als je niet steeds aan jezelf twijfelt. Wat denk jij het meeste: “Ik kan dit!” of “Ik kan dit niet”? Voel je zelf een verschil als je deze 2 zinnen leest?

Je hebt steeds gelijk

Voor sommigen is “Ik kan dit niet” bijna een automatische reactie. Wie dit tegen mij zegt, krijgt als antwoord: “Dan heb je gelijk”. Meestal kijken ze dan heel verbaasd, maar zo is het effectief! Er zit zoveel waarheid in de quote van Henry Ford, die ik vaak gebruik: “Als je denkt dat je iets kunt, of je denkt dat je iets niet kunt, heb je steeds gelijk”.

Luister bewust naar je eigen woorden

Luister bewust naar de woorden die je gebruikt. Telkens wanneer je denkt of zegt “Ik kan dit niet”, maak je ervan “Ik kan dit nog niet”. Met dat simpele extra woord, geef je jezelf ruimte om te blijven proberen tot je het wel kunt. Want daar gaat het om: blijven proberen, doorzetten en vroeg of laat zal het je lukken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Beslis om in jezelf te geloven

Eigenlijk is het simpel om in jezelf te geloven. Het is de beslissing nemen dat je het kunt. Wanneer je duidelijk beslist om iets te doen, heb je vertrouwen in de situatie. Als je succes verwacht, bereik je ook goede resultaten. Je zult veel meer je best doen om te slagen, want je kiest voor succes. Met succes bedoel ik hier heel algemeen realiseren of bereiken wat je wilt, ook de kleinste dingen. Als jij zelf gelooft dat je iets kunt, dan is dat ook zo!

Groeien is fouten durven maken

Telkens je iets nieuws doet, leer je bij. We groeien ook als persoon. Zou je leven boeiend zijn als alles van de eerste keer lukt? Onze groei zit net in het doorzetten en leren van onze fouten. Hoe meer fouten je maakt, hoe dichter je komt bij de juiste manier of oplossing! Kon jij vroeger van de eerste keer fietsen of zwemmen? Het is vanzelfsprekend dat we blijven proberen tot we het kunnen, omdat (bijna) iedereen dat kan.

Stop met excuses

Als het gaat om een minder alledaagse uitdaging, geven velen het sneller op. Dan gebruiken we vaak het excuus dat toch het niet voor iedereen is weggelegd. Of het excuus dat toch niet iedereen er talent voor heeft. Kun je zelf nog excuses aanvullen? Denk altijd hieraan: waar een wil is, is een weg! Als je iets echt wilt, blijf dan gewoon proberen. De aanhouder wint!

Kies voor succes

Maak de keuze, geloof in jezelf en vertrouw op een positief resultaat. Ik weet dat je het kan! Je bent in staat om prachtige resultaten te realiseren. Alles wat je nodig hebt, zit in jezelf. Geef je talenten de kans om zich verder te ontwikkelen. Je kunt alles bereiken wat je echt wilt. Beslis jij om vanaf vandaag succesvol te zijn?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Dank je wel. Dit artikel kwam als geroepen. Ik ben net begonnen met coaching en energiewerk in mijn eigen spiksplinternieuwe bedrijf en zat even met mijn handen in mijn haar. Ik heb de Engelen van het Gouden Licht om advies gevraagd, gemediteerd en daarna las ik jouw artikel! Wat geweldig weer ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in