liefde
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Liefde is stil
Liefde is woordeloos,
Liefde is zoet,
Liefde is stromend,
Liefde is oneindig
Liefde is Alles én Niets,
Liefde is zonder verwachtingen,
Liefde kent geen bezit,
Liefde is overgave aan het niet weten,
Liefde is onvoorwaardelijk,
Liefde IS!

En voor ons mensen is LIEFDE soms ook;

Verwarrend,
Claimend,
Vasthoudend,
Voorwaardelijk,
Veeleisend,
Angstig,
Seks,
Vermoeiend,
Duaal,
Zwaar,
Boeiend,
etc

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Er bestaat Verwarring op Liefde alom. Is het niet het woord, dan is het wel de Liefde te be-LEVEN.

En ook in de verwarring ligt Liefde besloten.
Want Liefde oordeelt niet.

Dat doe JIJ, de persoon, het afgescheiden IK, die een afwijzing voelt in het contact met de ander

Soms ben je je dit bewust, maar meestal is er een onbewust deel IN jou dat gezien, gehoord, begrepen en aangeraakt wil worden. De ander raakt iets in jou.

Als jij het vermogen hebt om Liefdevol naar de ander én naar jezelf te kijken dan ben je al een eind op weg In het grote Hart dat Liefde heet. En lever je jouw bijdrage aan een hart gedragen Aarde.

Als je dat nog niet kunt is ook dat omgeven door Liefde….

Ook in je onwetendheid en onbegrip schuilt Liefde.

Vergeef hen én jezelf voor de onwetendheid. DAT IS LIEFDE.

©francis-ilse

18 REACTIES

  • Hoi Sabine, of alles bedacht is… (je laatste reactie)
   .
   Het antwoord op die vragen zit in jouzelf. Wat zegt je gevoel?
   .
   KNUFFELS! Robert 🙂

    • Weet je Robert…..ik sluit niets uit en laat alles open 🙂
     Ik zie/merk vanzelf wel natuurlijk hoe het zal ZIJN.
     Voor nu, met dit soort informatie valt inderdaad mijn mond open hahahahaha
     Alles wat ik dacht (en voelde) word in 1 keer weg geveegd , dat is echt raar en bizar.
     Toch als ik er over nadenk is het wel logisch wat ze verteld…….vind ik 🙂
     Maar het blijf voor mij nu nog theorie en de praktijk zal het uiteindelijk wel uitwijzen. ….hoop dat Aart het leest en antwoord, ben benieuwd wat hij hier over zegt. misschien leest ie het ook niet, dan niet 🙂

     knuffel 😉

  • Haaai Robert 🙂

   Verbazing, dat is wat er door mij heen gaat Robert 🙂

   dikke KNUFFEL terug 😉 Sabine <3 <3

  • Ik vind het wel heel grappig, dat stukje desteni : behoorlijk wat verzet aangaande liefde, maar wel vele regels van jezelf vergeven. Misschien nog niet doorgedrongen dat jezelf vergeven hetzelfde is als liefde voor jezelf 🙂 🙂 Mooi voorbeeld van verwarring van liefde 🙂

 1. Voorbeeldje van LIEFDE;
  .
  Ik zat gisteren weer eens dronken achter het stuur en zou mijn zoontje van 10 en zijn vriendje van 11 naar de voetbal brengen.
  .
  Is er niet van gekomen want ik reed om nog onbekende reden de vaart in.
  .
  Auto zonk naar de bodem en ik keek rustig om me heen en zag de 2 kinderen op de achterbank in hun veiligheidsgordel zitten dus dat zat wel goed.
  .
  Ik mezelf losgemaakt, eerst nog een slok genomen en toen het dichtstbijzijnde kind losgemaakt en uit de auto begeleid en samen naar boven gezwommen.
  .
  Dat laatste moest wel want het lichaam werd gestuurd door de longen die schijnbaar zonder zuurstof zaten en het gevoel van bewustzijn verliezen veroorzaakten.
  .
  Eenmaal boven water zogen de longen zich weer vol, een slok genomen en toen een duik naar omlaag voor het volgende kind.
  .
  Maar de auto was al onzichtbaar en wetende dat de vaart 130 meter diep is, zelf nog met de hand uitgegraven, weer naar de oppervlakte gezwommen en het kind op de kant geholpen.
  .
  Bleek het Robbie, het vriendje van mijn zoon te zijn.
  .
  Dat is LIEFDE.
  .
  .
  .
  "Liefde is zonder verwachtingen,
  Liefde kent geen bezit,
  Liefde is overgave aan het niet weten,
  Liefde is onvoorwaardelijk,
  Liefde IS!"
  .
  .
  Kijk als ik het zelf voor het zeggen had gehad dan had ik geprobeerd in eerste instantie mijn verzameling stenen uit de achterbak te redden.
  .
  Maar neen, Liefde liet mijn wat anders doen want liefde is onvoorwaardelijk.
  .
  I don`t like monday`s.

  • Eens kijken waar bij mij de aandacht hangen bleef.
   .
   Bij die 130 meter diep graven.
   .
   Wat een klus moet dat geweest zijn.
   .
   Daar moet een mens toch ook blaren van op zijn Ziel gekregen hebben.
   .
   Waar zou nou vanuit LIEFDE de aandacht zijn blijven hangen?
   .
   Waarschijnlijk het water want water stroomt ook.

  • Ik kan onder je reactie van vanochtend niet reageren, ik kende die website waar je naar verwees niet, daar worden meer heilige huisjes dan alleen liefde afgebroken, ik hou daarvan. Thanks.

   • Ik heb gisteren mijn gedachten eens even over die website en dat artikel laten gaan, maar man, man, man wat een tegenstrijdigheden tref je daar aan.

    Het is niet duidelijk wie achter de website zitten, in het artikel wordt gesproken over niet alleen durven staan en tegelijkertijd lees je op de homepage dat ze mensen willen ondersteunen in hun proces…hoe verhoudt dat zich tot alleen durven staan?

    Verder las ik een artikel over depressie als middel om je omgeving onder controle te houden, dat vond ik in eerste instantie een interessante gedachte maar bij nader inzien…laat nu net het artikel waarnaar Aart linkte bol staan van in mijn ogen depressieve gedachten en oordelen over de wereld waarin we leven! Gek hoor, wil de onbekende schrijver hiermee zijn stempel op anderen drukken?

    Misschien ben ik te ver in mijn proces om veel waarde aan dat soort websites te hechten. De enige waarde: ik heb mezelf en waar ik momenteel sta weer even kunnen ijken dus daarvoor nog stees mijn dank aan Aart. Wat ik me dan wel afvraag: waarom heb je dit soort websites nodig om een punt te maken in een al langer lopende 'discussie' in de reactiepanelen? Wat heeft dit met ZIJN te maken? Het komt eerder over als je gelijk willen halen… Tenslotte zie ik dat de website sterk verouderd is, zou degene die er achter zit inmiddels tot voortschrijdend inzicht zijn gekomen?

  • Hoi Aart,

   Ik heb het stuk gelezen van je link. Ik snap dat liefde een woord is en vele misverstanden teweeg brengt. Jij had het stuk geschreven kunnen hebben, zo uitgesproken.

   Liefde moet geschrapt worden uit het vocabulaire. Waar de schrijver op doelt is dat mensen niet durven alleen te staan en iemand nodig heeft aan hun zijde. Ik ben het ermee eens dat mensen (liefdes)relaties aangaan om gevuld te worden met erkenning en waardering, wat dan liefde wordt genoemd. Maar we staan nu eenmaal in relatie tot elkaar en vanuit de natuur is er voorplanting in gebouwd. Voel jij je penis niet meer geprikkeld worden door iets buiten je?

   Buiten dat, hier zeg je

   "Liefde is zonder verwachtingen,
   Liefde kent geen bezit,
   Liefde is overgave aan het niet weten,
   Liefde is onvoorwaardelijk,
   Liefde IS!"

   Dan spreek je toch over liefde.

   Zoals Bashar zou zeggen. It's not this OR that, but this AND that

  • Aart, ik wilde nog wat vragen…….begrijp ik t nou goed dat werkelijk ALLES maar dan ook ALLES, zelfs de constructie van de ziel allemaal is voorgeprogrammeerd om ons weg te houden van ons WARE ZELF? En dat engelen, meesters ook allemaal niet bestaan maar ook is bedacht? Dat het mentale projectie is? Zelfs God bestaat ook niet? Dat ik dus(wat je eigenlijk al vertelde 🙂 ) werkelijk niks meer moet voeden/sturen/geloven ( 🙂 😉 ) ….alles er gewoon moeten laten zijn(geen betekenis meer aan wat dan ook moet geven) en dan komt mijn WARE ZELF tevoorschijn 🙂 en dat dan de systemen weg zullen vallen en ik WERKELIJK VRIJ ben …….WOW, ……of mis ik nog wat?

   kuzzzzz

 2. Liefde is hier mooi verwoord maar is ook alles omvattend en een liefdevolle mens is een waardevolle mens. Ik wens iedereen veel liefde toe,want dat voelt goed. Ook als je,liefde kunt geven. Het beste dat er is. Hartegroet, Lutje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in