DELEN
hooggevoeligheid

In een wereld waar dromen worden geparkeerd voor later of nooit, ben ik ontwaakt om een rolmodel te zijn, een initiator, een inspirator en hooggevoelige boodschapper.

Ik ben een jonge vrouw die bereid is de illusie achter haar te laten en in het diepe te springen. Ik heb een speciale rol te spelen die niemand anders kan doen, en zoek al jaren naar een manier om dit op authentieke wijze te zijn en te doen. Feitelijk hoef ik alleen mezelf te zijn, dan volgt de rest vanzelf. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een scala aan vermommingen heb ik gedragen. Een even groot aantal keren heb ik niet naar mijn hart geluisterd.
Ik vroeg me vaak af of ik nog wel op het juiste pad zat.
Ik zocht met vallen en opstaan naar de parel in de oester, naar mijn ruwe diamant, naar mijn Heilige Graal.

Talloze boeken heb ik gelezen, sinds mijn tienerjaren, in de vurige hoop antwoorden te vinden. Antwoorden op de levensvragen die men zich sinds mensheugenis al stelt. Tot enige jaren geleden zocht ik overal behalve in mezelf. De validatie die ik van buitenaf kreeg bevredigde zelden mijn dorst naar kennis. Mijn honger naar de waarheid. Naar de reden van mijn bestaan. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er niet zoiets bestaat als EEN Waarheid. Dat er niet EEN juiste weg is. Mijn buurman zou zeggen: ‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’. Ik zeg: ‘Wijzelf definiëren God’. Ja, een radicale uitspraak. Nooit gedacht dat ik ooit een dergelijke gewaagde uitspraak zou doen. Voor wie ‘De Gesprekken met God’ gelezen heeft, begrijpt waar ik het over heb. Het was nooit in me opgekomen op zo’n onorthodoxe manier te denken. Laat staan het te delen.

Tot voor kort daag ik mezelf uit om alles wat ik geleerd heb, wat mij d.m.v conditionering aangeleerd is, in vraag te stellen en 180° om te draaien. Nogal een uitdaging, maar ik ben meer dan gewillig deze aan te gaan. Iedere dag pel ik weer een laagje van de ui af, neem ik de stap en het initiatief mezelf beter te leren kennen. Bovendien leer ik te achterhalen wat ik mag loslaten. Zoals een vals zelfbeeld. Nu heb ik al veel losgelaten de afgelopen periodes, voornamelijk sinds vorig jaar, alleen rest nu nog dat kleine, maar onmiskenbare deel dat mijn liefde en aandacht nodig heeft. Lang kon ik er geen vinger op leggen en tastte ik in het duister, maar mede dankzij het schrijven van mijn autobiografie kwam ik erachter wat dat essentiele deel behelst. Onlangs raakte ik de goddelijkheid in mezelf en in een ander aan. In wezen een en hetzelfde. Een zegen gesmeed in de hemel. Diezelfde goddelijkheid, zegen en aanraking heeft dat verwaarloosde deel in mij nodig, en daar kan ik ook niet meer omheen. Mijn gevoelens van verliefdheid en pure liefde kwamen recentelijk na een lange winterslaap eindelijk vrij, om mezelf weer tot leven te kussen, om ‘once more’ de oproep zelfliefde te cultiveren en volledig in en vanuit het hart(centrum) te integreren, beantwoorden en te gaan leven.
Het heeft me naar een punt geleid van waaruit geen terugkeer mogelijk is, slechts overgave en het rechtschapen pad van goddelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde. De grootste gift die ik deze wereld te bieden heb, in de vorm van mijn unieke, mooie en authentieke zelf…
Mijn hart is het centrum van heilige inspiratie en compassie. De zetel van het Christus Bewustzijn en van de opkomst van het Nieuwe Tijdperk. Ik ben een heel intuitief en bijzonder gevoelig wezen. Ik besef nu dat de wereld mijn hooggevoeligheid net zo nodig heeft als compassie en goddelijke inspiratie.
In wezen zijn ze onafscheidelijk. Alles is ten slotte met elkaar vervlochten, net zo onherroepelijk als deze goddelijke kwaliteiten.
Net als mijn gave, gift en kwaliteit genaamd hooggevoeligheid…

Het zenuwstelsel van een hooggevoelig persoon is verder ontwikkeld dan dat van de doorsnee mens. Je kunt gerust stellen dat de evolutie een loopje met mij genomen heeft.
Geen wonder dat ik tamelijk makkelijk overprikkelt kan raken.
Ik leer er gelukkig steeds beter mee om te gaan.
Het zit dus niet specifiek tussen de oren, noch is het een aangeboren mentale of emotionele afwijking. De hersenen spelen hierin uiteraard een belangrijke rol, maar het heeft ook alles te maken met in hoeverre de ziel al geëvolueerd is. Ik ben niet voor niets een nieuwetijdskind. Een ‘oude’ Ziel.
Wat ik even wil adresseren is het feit dat ik me soms stoorde aan het label gedrag van mensen tegenover hooggevoelige individuen.
Ik vond de benaming ‘hoogsensitief’ gevoelsmatig niet aangenaam klinken en meer als een label. Het is makkelijk dit soort rationaliteit los te laten op een steeds bekender wordend fenomeen, maar dat gaat voorbij aan het gevoel en de ervaring van hooggevoelige zielen.

Vaak heb ik het gevoel tot een ander ras te behoren, wat ik niet terzijde kan schuiven. Als je toevallig deze ‘line’ uit een songtekst van Phil Collins kent, die destijds de zanger en muzikant van de band Genesis was in o.a. de jaren zeventig, namelijk: “I feel like an alien. A stranger in an alien place“, dan kun je je er misschien iets meer bij voorstellen…

Op een gegeven moment neemt je leven onverwachts een andere wending, zodra een heel bijzondere ziel je pad kruist. Een zielsverwant. Een gelijke. Een geschenk. Hij/zij verrijkt je leven op meerdere manieren. In deze tijd komen dit soort ontmoetingen steeds meer voor.
Er zijn meer mensen zoals jij en ik die hoogbewust en fijngevoelig zijn.
Die je helpen je hooggevoeligheid te omhelzen…

Het co-creëren van het paradijs op Aarde is mijn missie.
Herinneren wie ik ben en waar het werkelijk om draait in het leven. Liefhebben en genieten. To love and to be loved. Puur beminnen en het leven nemen zoals het komt…
Ik las ergens: Ware overvloed is een gevoel van vreugde… Niets is minder waar.
Uiteindelijk is mijn ‘rugzak’ alleen nog gevuld met mooie, vreugdevolle herinneringen. Dit wens ik iedereen toe.

Waar ik in mijn hart het meest naar verlang is in eenheid samenleven met gelijkgestemde zielen, naar verbondenheid en begrip, naar het gaan leven van mijn droom en mezelf zijn zoals ik echt ben. Blijf dromen mensen! Droom groots…

Het is kennelijk een belangrijk onderdeel van mijn levenspad dat ik mijn schrijftalent inzet om de mensheid te dienen en bewust te maken. Ik beschik over alle tools die ik nodig heb. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk mensen te bereiken en hun eraan te mogen herinneren wie ze in essentie werkelijk zijn. Waarom ze hier zijn. Op die manier vervul ik al een groot stuk van mijn taak hier. Ook door er gewoon te Zijn en mijn licht uit te stralen. Hoe meer ik loslaat hoe meer licht ik kan verankeren. Des te sneller zal mijn innerlijke groeiproces gaan. De fase waar ik momenteel in zit is een wake-up call; om mijn dromen, wijsheid en kennis met anderen te delen. In deze tijd dienen we de handen ineen te slaan willen we onze levens ten goede veranderen.hooggevoeligheid

Ik heb enige jaartjes geleden een boek geschreven, Oog van de Woestijn, dat me doet denken aan bepaalde thema’s waar we op dit moment mee te maken hebben in zowel onze persoonlijke levens als op collectief nivo. Ik heb blogs geschreven en ben van plan dieper op hooggevoeligheid in te gaan. Onlangs kwam ik tot het inzicht dat ik best eens een goede lifecoach, spreker en raadgever zou kunnen zijn. Bovendien is een rol als alternatieve genezer mij wellicht wel op het lijf geschreven. Hoe dan ook, alles gebeurt precies zoals het dient te gebeuren. Niets ligt vast. Wij zijn de schrijvers en regisseurs van ons eigen leven.

Heb een gezegend leven!

Iris

6 REACTIES

 1. Een prachtig en gedeeltelijk herkenbaar verhaal. Je verteld over je zielsverwante, je hebt degene gevonden. Ben je onlangs verliefd geworden en heeft dit al de prachtige energie in je losgemaakt? Hoe was je leven voorheen? Maakt dat nog uit? Hoe laat je het los? Hoe leef je NU?
  Hartverwarmend,

 2. " Het co-creëren van het paradijs op Aarde is mijn missie.
  Herinneren wie ik ben en waar het werkelijk om draait in het leven. Liefhebben en genieten. To love and to be loved. Puur beminnen en het leven nemen zoals het komt…"

  Ik begrijp wat je hier schrijft, maar dit is niet altijd zo makkelijk.
  Ik ben bijvoorbeeld chronisch ziek en heb vreselijke pijnen, ben uitgeput
  en lig vrijwel 24 uur per dag in bed.
  Het is dan moeilijk om zo te denken en te voelen.
  Al probeer ik altijd dankbaar te zijn voor wat ik heb.

  • Beste Galadriel, ben je goed bekend met de cirkel van belasting (Annek Tol, Boudewijn van Houdenhoven, titel: In wankel evenwicht)? Misschien kun je er iets mee? Heel veel liefde, kracht en sterkte wens ik je toe! Desiree Sutman

 3. Wow, ik heb vaak het gevoel dat artikelen hier herkenbaar voor me zijn, maar dit zou ik zowaar zelf geschreven kunnen hebben. Op enkele stappen in bewustzijn na die ik nog niet gezet heb…

 4. Het is altijd heerlijk lezen wanneer iemand over zichzelf schrijft. Ik leer daar zo veel meer uit dan wanneer iemand mij vertelt wat ik wel of niet moet doen en laten. Zo herkenbaar Iris! We zijn met velen, hooggevoelig zoals jij. Van alle leeftijden. Weet je hooggevoeligheid is echt van alle tijden. Pas nu krijgt het item eindelijk meer aandacht.

 5. je woorden kwamen binnen als een frisse wind. Zelfs als een spiegelbeeld van mezelf soms leek het of ik naar mezelf zat te luisteren. Bij mij ligt het vooral aan discipline. mijn levens verhaal is de gouden draad door de boeken die komen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in