Visualisatie om te aarden

Voel je je een beetje afwezig, licht in je hoofd, vol gedachten, weet je dat je moeite hebt met aarden of voel je je niet helemaal jezelf? Onderstaande oefening helpt mij daar erg goed bij.

Ga recht op een stoel zitten, met je voeten stevig op de grond en je handen in je schoot naar boven. Sluit je ogen en visualiseer bij je stuitje een krachtig energiecentrum waar je vol vertrouwen in je basis zit. Visualiseer een rood koord vanaf je stuitje die de aarde ingaat, door alle lagen van de aarde heen. Merk op dat je langs verschillende lagen komt tot je bij de kern van de aarde aan komt. De kern van de aarde is van kristal. Gooi hier je anker uit of bind het koord ergens vast en laat de energie van Moeder Aarde via het rode koord met je mee naar boven komen.

De chakra's en hun kleuren
De chakra’s en hun kleuren. Chakra 1 (basischakra) is de onderste (rood)  t/m Chakra 7 (kruinchakra) , de bovenste (violet/wit)

Bij je stuitje laat je de energie door je 1ste chakra gaan en maak de kleur rood weer helder, dan door naar je 2de chakra, voor en achterkant en maak de kleur oranje die hierbij hoort weer helder, dan zonnevlecht (geel), hartchakra (groen), keelchakra (lichtblauw), 3de oogchakra (indigo) en kruinchakra (violet/wit). Laat dan de energie als een fontein in regenboogkleuren uit je kruinchakra komen en langs je lichaam een stukje de aarde in en via je voeten weer naar binnen, zodat er een kringloop ontstaat. Als je dit rond je hele lichaam gedaan hebt maak je een gouden koord vanaf je kruin naar boven, naar de Zon. Vanaf de Zon ga je naar Alcyone, de centrale zon van dit universum,

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

en van daar naar de centrale zon van alle universa. Ook van deze zonnen neem je energie mee naar beneden via het gouden koord, je vult je chakra’s weer om de beurt met de energie en vervolgens zet je de energie in je aura. Hierna verbind je de energie van de Zonnen met de energie van Moeder Aarde. Als je klaar bent open je rustig je ogen en glimlach.

Voor de variatie kun je ook rondkijken in de kern van de aarde welke steen (of stenen) er voor je ligt en kun je de energie daar vanuit de kern meenemen..

Hierna zou je een visualisatie kunnen doen om je aura af te schermen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Hartelijk bedankt voor het artikeltje over visualisatie om te Aarden. Ik voelde me net zo akelig worden en zat tegen flauwvallen aan. Na een bijna euforische ochtend alleen op mijn werk leek alsof alles ineens instortte. Sinds 2 weken lijkt het alsof er iets (weer) in mij open is gegaan. Het lezen van dit artikel voelde als een Eerste Hulp bij Gevoeligheid.

    • @Wim, euforie kost heel veel energie. Het kan zelfs energie aan de mensen om je heen ontrekken :-). Geen wonder dus. Goed aarden wil ook wel helpen. Dank je wel voor je reactie!

  2. “Alcyone, de centrale zon van dit universum”

    Alcyone is de centrale ster in de Perseus/Orion arm, in ons Melkweg sterrenstelsel. Zo is er ook nog een Scutum-Crux arm, waar we minder van weten.

    De centrale zon van dit sterrenstelsel staat in het centrum en word wel “galactic core” genoemd. De centrale ster van het universum is nog onbekend 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in