Pasen

Met Pasen kun je jezelf vernieuwen. Als een vlinder die uit zijn cocon kruipt.

Zou het niet heerlijk zijn als je in 10 minuten alle ballast los kon laten, je zelfbeeld kon verbeteren, rust vinden, sterker zijn, de beste versie van jezelf kon worden? Het leven is een leerschool. Je ontwikkelt je. Uiteindelijk zul je zo ver gegroeid zijn dat je helemaal jezelf bent en helemaal in balans. Met visualisatie kun je grote stappen zetten en in één keer een stuk verder komen op je eigen weg. Pasen is daar het ideale moment voor.

Pasen is het feest van vernieuwing. Alles leek dood maar plotseling komt de natuur weer tot leven. Als een feniks die uit de as herrijst. Pasen was al een feest voordat het christendom opkwam. Het was het feest van de opleving van de natuur, en dus de nieuwe geboorte van alles wat groeit en bloeit. Het is ook het feest van de overwinning van het licht op de duisternis, want de dagen zijn weer langer dan de nachten. Pasen is dus eigenlijk een soort Nieuwjaar van de natuur.

Maar niet alleen de natuur vernieuwt zich, ook wij krijgen nieuwe kansen in een nieuw jaar. Want wij zijn onderdeel van de natuur. Ook wij worden nu beïnvloed door de energieën van vernieuwing. Misschien merkte je dat al omdat je behoefte had aan een nieuw jurkje, nieuw kapsel of nieuwe frisse kleurtjes in je huis. Maar het gaat niet om die uiterlijkheden. Wij willen een vernieuwing in ons zelfbeeld, onze hobby’s, onze relatie en onze baan. Dat kan totale verandering zijn, of gewoon een beetje opfrissing.

Als Pasen het feest is van ‘vernieuwing’, dan kun je deze dagen aangrijpen om symbolisch jezelf en je leven te ‘vernieuwen’. Alsof je je oude huid afpelt, en als nieuw mens tevoorschijn komt. Zoals een Feniks uit zijn eigen as verrijst. Zoals een vlinder uit de cocon tevoorschijn komt als nieuw, mooier, beter wezen.nieuwetijdskind waarom

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe doe je dat? Hoe geef je je eigen ontwikkeling zo’n krachtige impuls? Met visualisatie waarbij je gebruik maakt van geestkracht.

Zonder geestkracht is een visualisatie niet veel meer dan een leuk filmpje in je hoofd.
Als je leest “Zoals een vlinder uit de cocon tevoorschijn komt”, dan zie je dat al voor je, toch? Dat beeld alleen doet natuurlijk nog niets.
Als je je voorstelt dat jij zelf eerst een cocon om je heen bouwt, en dan transformeert, en tenslotte de cocon breekt en naar buiten komt, dan gebeurt er al iets met je.
Maar als je met geestkracht je eigen bedoeling met de visualisatie verbindt, dan werkt het nog veel sterker. Meer over visualisatie en geestkracht lees je op mijn website.

Ik geef hieronder een paar suggesties voor visualisaties. Gebruik je eigen geestkracht en verbind het met je eigen doel. Dan wordt het echt JOUW visualisatie en dat werkt het beste.
De visualisatie heeft dus de betekenis die je er zelf aan geeft.

• Zat het allemaal niet mee afgelopen jaar? Zie jezelf dan als een rups. Visualiseer met Pasen dat je een coconnetje maakt om je heen. Voel hoe je transformeert. Neem hier rustig de tijd voor. En kom dan als een vlinder naar buiten. Laat je vleugels drogen en fladder dan vrolijk door het leven. Word je nog geen vlinder? Kijk dan elke dag even hoe ver je ermee bent. Het kan zijn dat je transformatie meer tijd nodig heeft. Maar het gaat gebeuren!
• Als je je onzekerheid los wilt laten en sterk in je eigen schoenen wilt staan: Je onzekere ikje bouwt een cocon, je transformeert, en als een nieuw, krachtig, zelfbewust mens kom je naar buiten. Of (symbolisch) als een adelaar. Of een ander dier dat voor jou kracht en zelfbewustzijn symboliseert. Met de visualisatie zet je dat proces dan in gang. Je prent het in je onderbewuste. Je ziet het resultaat al voor je. Je voelt het.
• Wil je juist je problemen loslaten en je vrij voelen? Leven vanuit je ziel? Leven in liefde en licht? Dan bouwt je oude bezorgde ikje een cocon en kom je er als een vlinder uit.

Met je geestkracht blijf je je tijdens het visualiseren bewust van je bedoeling. Je maakt het intens en belangrijk.

Je voelt dat je verandert. Dat je wordt wat je wilt zijn.
Visualiseren met geestkracht zorgt ervoor dat er ook daadwerkelijk iets verandert in je onderbewuste. En in je lichaam. En in de wereld om je heen.

Dit is ook de tijd om afval van het afgelopen jaar op te ruimen. Je wilt een heleboel snoeien in je tuin, je wilt je huis opruimen en schoonmaken. En op dezelfde manier wil je ook snoeien in alles waar je tijd en energie aan verspilt. Je wilt negatieve energie opruimen. Met Pasen worden in het noorden en oosten van Nederland paasvuren aangestoken. Snoeiafval wordt op een hoge berg gegooid en verbrand. Schitterend om naar te kijken natuurlijk. Maar ook een heel mooi symbool. Alles wat oud en nutteloos is wordt verbrand, en de as maakt de grond weer vruchtbaar voor nieuwe planten.
Vuur lost alles definitief op.vuur

Maak voor jezelf een lijstje met dingen die je kwijt wilt. Bijvoorbeeld je zorgen, je onzekerheid, je ziekte, je baan, Facebook, je sigaretten…

Visualisatie:
• Maak je eigen paasvuur! Visualiseer hoe je aan het opruimen bent in je tuin. Al het afval gaat op een grote berg. Ga dan als een wervelwind door je huis en gooi alles wat je niet meer nodig hebt uit het raam, op de berg snoeiafval. Ga er naast zitten, steek de berg in brand en kijk naar de vlammen. Voel de warmte. Hoor het knetteren van het vuur. Sta dan even stil bij alles wat je nog meer kwijt wilt. Alles wat niet goed meer voelt gooi je op het vuur. Hobby’s, eigenschappen, gewoontes, negatief zelfbeeld, sociale verplichtingen, vriendschappen die alleen maar energie kosten… Gooi alles wat geen positieve energie meer geeft maar op het Paasvuur! Blijf kijken naar het vuur tot het is uitgebrand.
Zo maak je ruimte voor datgene wat je wél wilt.
• Heb je veel meegemaakt in je leven? Zie alle trauma’s als een oude jas die je aan hebt. Trek die jas uit en gooi hem in het vuur. En trek dan een mooie nieuwe jas aan, een ‘jas van blijdschap’ bijvoorbeeld.
• Ben je moe of ontevreden? Heb je last van sleur of boosheid? Voel even waar dat precies zit in je lijf. Geef het in gedachten een kleur, haal het uit je lijf en gooi het in het paasvuur.
• Wil je jezelf helemaal vernieuwen? Stel je dan voor dat je zelf in het paasvuur gaat staan, en voel hoe je wordt gezuiverd door het vuur, totdat je helemaal fris en nieuw bent. Als een Feniks!

Met je geestkracht blijf je je bewust van het definitief loslaten van datgene wat je nu in het vuur gooit. Maak het intens en belangrijk. Zie hoe het verbrandt en dus verdwijnt uit jouw bewustzijn. Zie het als een afscheid. Definitief. Dit is het moment. Voel dat het gebeurt. En voel dan ook hoe bevrijdend het is.

Andere visualisaties:

  • Wat je wilt ontwikkelen in jezelf (zelfvertrouwen, geduld, liefde voor jezelf) kun je zien als een ei of zaad dat je in je hart plant. En voel het iedere dag groeien! Uiteindelijk zul je er helemaal vol van zijn!
    • Breng in gedachten een zonnetje in je hart en voel wat het licht en de warmte met je doen. Laat het lente worden van binnen! Voel hoe nieuwe plannen groeien.

Ik wens je bijzondere paasdagen, vol licht en warmte. Maak iets moois van het nieuw ontluikende jaar. Maak iets moois van jezelf.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in