Deze voedselveranderingen treden op wanneer je spiritueel ontwaakt

We zijn in groten getale spiritueel aan het ontwaken. Naast dat we wakker worden, zitten we in een transformatieproces waarin ons DNA verandert. Hoe dieper je in het proces komt, des te meer je wereld gaat veranderen.

Een belangrijk onderdeel van het spiritueel ontwaken is het veranderen van je kijk op en de inname van het voedsel dat je eet. Doordat je steeds meer inzicht krijgt in wat je lichaam werkelijk nodig heeft, kunnen soms enorme veranderingen optreden in je voedingspatroon. Hoe komt dit en hoe ga je daar mee om?

Het voedsel dat je eet en wat je lichaam echt nodig heeft

Van jongs af aan hebben we bepaalde eetgewoonten mee gekregen. De meesten van ons eten op gezette tijden en zo’n 5 a 6 keer per dag. Het eten van bewerkte voedingsmiddelen vol met suikers en conserveringsnummers is geen uitzondering. We zijn er aan gewend en geven weinig echte aandacht aan ons eten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vanwege de drukte die wij ervaren, zijn we geneigd om voor snel en gemakkelijk voedsel te kiezen. We eten veelal vanuit ons hoofd. Vaak omdat we ons vervelen, uit emotie of omdat we suikerverslaafd zijn. Het contact met het lichaam zijn wij daardoor kwijtgeraakt, met alle gevolgen van dien. Meer mensen dan ooit hebben overgewicht en moeten hun best doen om af te slanken om gezond oud te kunnen worden.

Het eten zoals hierboven beschreven blijft meestal doorgaan totdat je, wellicht ‘per ongeluk’, in het ontwakingsproces terecht komt. Want als je spiritueel ontwaakt, gaat als het ware het licht aan. Je komt weer in contact met je lichaam en gaat zien en voelen waar je lijf daadwerkelijk behoefte aan heeft.

Hoe herken je het?

Hoe meer je je spiritueel ontwikkelt, des te bewuster word je van de wereld waarin wij leven. Je gaat meer nadenken over hoe voedsel wordt bereid, waar het vandaan komt en je krijgt meer compassie voor alles dat leeft. Het voedingspatroon dat je al jaren hebt, verandert daardoor niet van de ene op de andere dag, maar het is een proces en het gaat stap voor stap.

Je voelt je steeds meer aangetrokken tot gezonde pure voedingsmiddelen en alles uit bakjes, pakjes en zakjes wordt minder interessant. Ook je behoefte aan suikers en snelle koolhydraten, zoals brood, rijst, pasta en aardappelen, vermindert. Groenten, fruit, noten, zaden, pitten en peulvruchten gaan een grotere rol spelen in je voedselpatroon. Vaak begint dit doordat je je ineens veel interesse krijgt voor bepaalde blogs, boeken of documentaires die je ziet. Aan de hand daarvan doe je bijvoorbeeld eens een vegan challenge, een detox week of koop je een kookboek met lekkere gezonde recepten. Je gaat steeds meer ervaren hoe belangrijk het is dat je gezonde voeding in je lichaam stopt en merkt het effect ervan direct op je energieniveaus en de vorm die je lichaam aanneemt.

Luister naar je lichaam

Je lichaam is een geweldig systeem, dat heel goed aangeeft wanneer het energie nodig heeft en wat het specifiek nodig heeft. Omdat we gewend zijn om te eten uit gewoonte, verveling, stress of emotie zijn we niet meer geneigd te luisteren naar de signalen die we krijgen.

Als je spiritueel ontwaakt, word je gevoeliger waardoor je veel beter gaat aanvoelen waar je lichaam behoefte aan heeft. Ook eet je meestal pas als je fysieke signalen, (zoals een rommelig gevoel in je buik) van je lichaam ontvangt die aangeven dat je eten nodig hebt. Je eet dan waar je behoefte aan hebt en tot je voldaan bent. Dit hoeft niet op precieze tijden te zijn, maar dit verschilt per dag. De ene dag ben je immers actiever dan de andere en heb je meer trek en meer energie nodig dan op andere dagen.

Vegetarisch eten

Deze voedselveranderingen treden op wanneer je spiritueel ontwaaktVaak wordt spiritualiteit geassocieerd met vegetarisch of veganistisch eten. Maar moet je ineens vegetarisch worden als je spiritueel ontwaakt?

Nee hoor, je hoeft helemaal niets. Het is echter wel iets dat bij de meeste mensen die ontwaken op een heel natuurlijke manier gebeurt. Je gaat langzaam meer beseffen hoe belangrijk het is om energie in je lichaam te stoppen, wat je vibratie verhoogt. Iets eten dat dood is en misschien ook nog slecht behandeld, gaat steeds minder goed voelen.

Je bent steeds beter in staat om te kiezen voor voedsel waar jij je fit en energiek door gaat voelen, zoals groenten en fruit vol met vitamines en mineralen. Ook koolhydraatarm eten gaat steeds meer vanzelf. Toch kan het in onze aardappel-en-vlees-cultuur verwarrend zijn om te merken dat je lichaam geen behoefte meer heeft aan dierlijke eiwitten of zetmeel. Je verstand zegt vaak nog dat het allemaal zo lekker is, en dat je er zin in hebt.

Naar een gezonde eetcultuur

Voor zover bekend, zijn er vóór ons geen mensen geweest met een eetcultuur als wij nu hebben. We aten altijd puur en uit de natuur. We weten rationeel gezien daarom ook dat het niet gezond is om zoveel suiker, koolhydraten, zout en conserveringsmiddelen te eten als we nu doen. Als je spiritueel ontwaakt, vertelt je lichaam je dat. Het enige dat je hoeft te doen is daar gehoor aan geven. Daardoor ga je anders eten, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Als je overgewicht hebt en altijd zonder succes op dieet bent, zal je merken dat je vanzelf afvalt, puur omdat je andere keuzes maakt. Zonder strijd, maar uit liefde voor jezelf en de wereld waarin je leeft.

Wat kun je tegenkomen?

Als je lange tijd ongezond hebt gegeten, kan het zijn dat er grote voedselveranderingen optreden of dat je helemaal geen zin meer hebt om te eten. Dit komt doordat je lichaam zich in één keer probeert te ontdoen van alle opgehoopte afvalstoffen.

Je zult misschien ook merken dat je lichaam steeds iets anders nodig heeft, hoe verder je spiritueel ontwaakt. Geef hier gehoor aan en weet dat bonen je kunnen helpen gronden en salades en andere plantaardige voedingsmiddelen je energie geven. Ga vooral op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen en recepten en onderzoek waar jij je prettig bij voelt. Dan kom je er steeds beter achter wat jouw lichaam werkelijk voedt.

Bewaar voor later op Pinterest:

Deze voedselveranderingen treden op wanneer je spiritueel ontwaakt

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Het koolhydraatarme herken ik zeker maar de behoefte aan suikers is zo lastig. Ik merk zelfs dat de behoefte aan ruwe suikers weer zeer snel opgewekt wordt. Een hele poos gaat dit goed, weinig tot geen behoefte aan suikers en dan na een aantal weken komt de behoefte weer naar boven. Het lijkt een golfbeweging. Terwijl ik met koffie absoluut geen problemen heb, voorheen een echte koffieleut, nu alleen nog maar thee in al haar soorten drink.

  • herkenbaar. Bij mij is de hang naar zoet terug te koppelen aan de vroegere menstruatie cyclus. Een lekkere gezonde suikervervanger is Greensweet Stevia Erythritol. Gemaakt van Maïs. Ze heeft geen invloed op de bloedsuiker spiegel en is daardoor prima te gebruiken door diabetici en mensen die graag af en toe wat zoets willen.
   Geschikt voor zo te eten, maar ook om mee te bakken enzovoort.

 2. Kan bijvoorbeeld te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en ontregelde cortisolhuishouding. En soms kunnen bepaalde celzouten helpen. Behoefte aan koffie kan te maken hebben met een tekort aan ferrum phoshoricum of met bijnieruitputting. En je hebt vet en vet. Als je misschien te weinig gezonde vetten gebruikt, kan je behoefte krijgen aan ongezonde vette snacks. Tegenwoordig wordt groente vaak gezond en vlees ongezond genoemd maar in beide zitten goede en minder goede stoffen. Het gaat niet om één product maar om de balans. Heb zelf een beetje vlees nodig om op de aarde te blijven en voor de voedingsstoffen.

 3. Lieve Anita,
  Gek genoeg merk ik juist dat ik heel erg veel zin heb in suiker, koffie, vet en zout, terwijl ik echt wel weet dat dat slecht is. Aan vlees heb ik inderdaad minder behoefte maar om alleen heel gezond te eten staat me tegen. Het is nu echt een strijd om geen suiker te eten bv.
  Warme groente vind ik wel lekker maar fruit en sla of rauwe groente staan al helemaal tegen.
  Ik zou het juist fijn vinden om de behoefte te voelen om heel gezond te eten, maar heb dus enorme cravings…Spiritueel ontwaken zie ik als je weer kunnen herinneren wie en wat wij werkelijk zijn.
  Lieve groet Sandra

  • Kan bijvoorbeeld te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en ontregelde cortisolhuishouding. En soms kunnen bepaalde celzouten helpen. Behoefte aan koffie kan te maken hebben met een tekort aan ferrum phoshoricum of met bijnieruitputting. En je hebt vet en vet. Als je misschien te weinig gezonde vetten gebruikt, kan je behoefte krijgen aan ongezonde vette snacks. Tegenwoordig wordt groente vaak gezond en vlees ongezond genoemd maar in beide zitten goede en minder goede stoffen. Het gaat niet om één product maar om de balans. Heb zelf een beetje vlees nodig om op de aarde te blijven en voor de voedingsstoffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in