alsof jouw zielsmissie niet meer klopt

“Ik was altijd heel blij met mijn bedrijf en wist precies wat ik wilde, maar nu lijkt het allemaal niet meer te kloppen.” Ik hoor het heel veel van ondernemers, met name coaches en therapeuten, en het lijkt in dit nieuwe jaar nog versterkt te worden. Alsof je ziel het gewoon niet meer pikt als je nét niet helemaal doet wat jouw roeping is. Als je weliswaar mooi werk doet, maar niet precies waarvoor je hier gekomen bent. En bij sommige mensen lijkt zelfs hun zielsmissie te veranderen. Ze dachten precies te weten wat ze moesten doen, maar ineens voelt het niet meer passend en fluistert of roept hun ziel om verandering.

Tijden veranderen

In deze tijd waarin er zo veel in zo’n rap tempo verandert, zijn er andere dingen nodig. Meer dan ooit wordt er van lichtwerkers gevraagd om in hun volle licht te gaan staan. En dat kan ook betekenen dat wat veilig voelde en jouw zielsmissie leek te zijn, nu niet meer ‘goed genoeg’ is. Dat er grootsere dingen van je gevraagd worden. Dat kan heel goed nog lijken op wat je al deed, maar dan nóg beter passend bij wat jij te brengen hebt. Misschien is de zielsmissie van de meesten van ons wel samen te vatten als: licht brengen. Maar mag je dat doen op de manier die nu het meest nodig is en het meest passend bij jou.

Sneller dan ooit

Ik merk het zelf ook, wat een aantal maanden geleden perfect passend voelde kan nu al een beetje voelen alsof ik er net naast zit. En dan worden me ineens andere dingen toe gegooid, krijg ik andere duwtjes. Vragen mensen me of ik ze kan helpen bij iets dat ik normaal niet doe, maar wat ineens passend voelt. En die veranderingen lijken sneller te gaan dan ooit, dat zie ik bij veel andere ondernemers. Ze zijn constant kleine aanpassingen aan het maken, omdat het allemaal net niet meer kloppend voelt.

Zoeken

Het risico is dat je hierdoor steeds maar zoekende bent en alle kanten op fladdert, waardoor niemand meer begrijpt wat je doet of wilt gaan doen en niemand dus nog klant wil worden. Ze zijn simpelweg te veel in de war. Daarom is het vaak beter om eerst goed uit te zoeken wat je wil en waar jij nu zo enorm goed in bent, voor je al te veel verandert. En vaak is het fijner om dat niet alleen te doen. Vraag eens wat mensen om je heen, het liefst vriendinnen of vrienden die ook ondernemer zijn, of oud klanten, wat jouw werk nu zo bijzonder maakt. Vaak zitten daar de aanwijzingen voor je nieuwe koers, omdat zij al zien wat jij nog niet durft toe te geven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Stappen zetten

Als je eenmaal helder hebt wat jij de komende tijd mag gaan doen, waar jouw unieke talenten en gaven liggen, ga dan stappen zetten. Zoek uit waar jij jouw doelgroep bereikt, waar jouw droomklanten zich bevinden. En laat zien wie je bent en waarvoor jij hier bent. Wees niet bang om de pijn en verlangens van jouw droomklanten te raken in jouw boodschap, want alleen dan weten ze zeker dat ze bij jou moeten zijn. Dat jij ze begrijpt, ziet en hoort, dat ze veilig zijn bij jou. Het gaat altijd om het hele pakketje: wie ben jij en wat heb jij te bieden? Wat is datgene waar jij ze nu het allerbeste mee kan helpen? Als je dat uitstraalt, trek jij mensen aan die perfect bij ‘de nieuwe jij’ passen.

Weet jij waarom jij hier bent?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Je Bent, dus je Werkt… Het is soms het extra goed je best willen doen dat tegenzit.
    Het feit dat je hier Bent is al een ‘teken’ dat je jouw Licht in fysieke vorm op aarde schenkt en bent.
    Soms wil onze spirituele samengestelde identiteit mensen een kant opschijnen. Hoe meer je soms ‘weet’ hoe meer je het voorwaardelijke incalculeert.

    Ik Ben Mijzelve Genoeg… is een uitspraak die gaat over: Ik ben, dus ik werk. ofwel: het Licht werkt door mij heen.

    Zodra een Lichtwerker zijn ‘beloning’ wil vinden op menselijke wijze in zijn missie, komt de teleurstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in