Volle bloed maan en verduistering 27 juli 2018-640-681467
Leestijd: 6 minuten

Het wordt een zeer bijzondere maansverduistering omdat het ook een bloedmaan is. De verduistering zal zichtbaar zijn zowel vanuit Nederland als vanuit België en het blijkt de langste maansverduistering te zijn van deze eeuw. Maar heel bijzonder wordt het als je naar het uur kijkt, de volle maan bereikt namelijk haar volheid op exact 22;22u

Het getal 22

Het is een meestergetal, verbonden met wilskracht, moed en het vormgeven in de materie (het scheppen). Om te scheppen heb je inderdaad een duidelijke wens nodig waarop jij de kracht van je wil richt. Je hebt discipline nodig om moed te houden en je hebt creativiteit nodig om groots te denken. Het getal 22 is het getal van meesterschap door evenwicht en harmonie. Twee= ziel en mind werken samen en vinden hun spiegelbeeld terug in de materie. Dit is de essentie van schepping. Het getal 22:22 verwijst naar een bewust scheppen want je weet dat wat je nu schept, de structuur is voor morgen.

Verduistering op 22

De uitdaging van deze verduistering ligt in het blootleggen van je minderwaardigheidscomplexen. De bloedmaan wil dat je je bewust bent van hoe jij jezelf opoffert vanuit minderwaarheidswaanzin. Jij, iedereen, is van jongsaf aan meesterlijk in het pogen hetzelf minder waardig te maken.

Deze maan benadrukt met het dubbele meestergetal 22 dat het tijd is om BEWUST te leren leven in de 4de dimensie. De 4de dimensie of de dimensie van het hart, is een nog onbegrepen concept. De 3de dimensie was het verhaal van angst en gebrek, de 4de dimensie leert je dat materie enkel kan bestaan vanuit antimaterie (gedachten en wilskracht) Binnen de 4de dimensie leer je te handelen vanuit je hart in plaats vanuit angst en gebrek. Wat je nu mag leren begrijpen is dat de materie zich voegt naar jou , terwijl in de 3de dimensie de mens zich voegde naar de materie. Jouw scheppend denken is de kracht die de materie vormgeeft.

Kijk eens bij jezelf hoe jij jezelf offert? Wat is je excuus om niet te doen wat je graag zou willen doen, om niet te doen waar je gevoel je toe oproept? Welke drijfveer heb jij om uit je eigen verhaal te stappen en de ander op de eerste plaats te stellen? Welke excuus houdt je geketend aan angst en onzekerheid?

Bloed maan, verduistert in waterman

De rode gloed krijgt de maan omdat ze nog indirect zonlicht oppikt. Symbolisch toont ze je dat je ego je laat bloeden. Je ego laat je dingen van jezelf offeren. En met de zon in leeuw, wordt het klaar en duidelijk dat je jezelf opoffert vanuit drama. Leeuwen die uit balans zijn , zijn één en al dramatiek en drama. De zon in leeuw toont dat we ons meesterschap offeren op het altaar van drama.

Waterman energie draait rond vrijheid, humaniteit en het handelen vanuit en voor het hoogste goed. De verduistering schept de ideale baarmoeder om ongestoord bewust te worden van je ego en hoe jij je eigen vrijheid en handelen voor het hoogste goed, opoffert voor een valse vorm van zekerheid en controle.

Neem je tijd om bij jezelf na te gaan hoe:

 • – eerlijk en trouw jij bent aan je eigen gevoel en via welke excuses jij jezelf laat bloeden (opoffert)
 • – flexibel, origineel en vindingrijk jij bent en onder welke plichten en vormen van controle jij jezelf verstart en verstikt
 • – onafhankelijk en slim jij bent en waarom jij je nog afhankelijk maakt van iets buiten jezelf
 • De waterman energie heeft een sterke wil en overtuiging, vanuit de eigen waarheid. Maar is eerlijk en sterk genoeg om de mening bij te sturen als blijkt dat de visie tekort schoot.

Hoe sterk sta jij al in je eigen schoenen? Moet jij nog je visie verdedigen of voel je je al vrij en krachtig genoeg om, je ego los te laten en om te groeien vanuit de wisselwerking met de ander.

Waterman en originaliteit

Hoe kan je origineel zijn? Dat doe je door je gevoel te volgen. Je gevoel is altijd glashelder maar wordt opgeofferd ten voordele van logica en ratio. Logica is altijd oude koek, het verleden. De waterman wil je leren stromen, en net als water de gemakkelijkste weg te kiezen. Als je leert leven en handelen (je mannetje staan) vanuit je gevoel (water is het symbool voor gevoel) dan kom je in de waterman energie. Zoals je ziet laat de waterman het water van hoog naar beneden stromen wat verwijst naar het feit dat je gevoel verbonden is het hoger, je ziel. Je ziel communiceert met jou via je lichaam door je te laten voelen wat voor JOU juist en goed voelt. Dus wat voor jou goed voelt kan voor mij juist omgekeerd zijn.Volle bloed maan en verduistering 27 juli 2018

De zon werpt haar licht op de maan, vanuit de overzijde in leeuw. Zon in leeuw, het schitteren via drama en tranendal wordt hier in balans gebracht met het leven vanuit vrijheid en zijn. Kijk eens welke drama’s jij nog voedt in je leven? Kijk eens hoe jij jezelf interessant probeert te maken met pijn en lijden.

Leeuw uit balans leeft vanuit emoties in plaats van uit gevoel. Waterman wil je leren uit de verslaving van je emoties te stappen en je leven veel eenvoudiger te maken. Voelen is : dat voelt goed en geeft me energie of niet = doodeenvoudig een ja of nee. Emoties, beslaan een heel scala aan drama bijv. mijn man/ vader is een narcist of ik ben een betweter en moet mijn leven beteren of ja maar ik ben ziek en kan niet…..Hoe zou je leven eruitzien zonder al deze drama’s? Ben je bang dat je leven dan saai wordt? Kan jij je inbeelden dat je vrij bent om te proeven en te experimenteren?

Aan jou nu de keus of je jezelf blijft offeren op het altaar van emoties en drama of je eindelijk wil kiezen voor vrijheid en het leven en handelen voor je eigen hoogste goed. Als je leert handelen voor je eigen hoogste goed, betekent dat automatisch dat jij ook op die manier met de ander zal omgaan. Houden van jezelf is automatisch houden van de ander 22 jij en ik zijn dezelfde. Jij en ik zijn zowel hemel als aarde en samen vormen we de materie 2+2= 4 het cijfer van de materie en 4de dimensie.

Mars retrograde conjunct met de maan

Tot 28 aug loopt mars retrograde en  zorgt voor een zeker ingetogenheid. Wat nodig zal zijn want je zal nu in situaties gebracht worden waarbij jij zal menen te ervaren, dat jij jezelf niet krachtig en direct mag uiten. Wees je ervan bewust dat dit een denkbeeld is. Bekijk de dingen neutraal zonder oordeel en je zal merken dat je ervaring of beleving veranderd. Je oude patroon van zelfsabotage wil de kosmos nu blootleggen. Veel kans dat je nu uitgedaagd zal worden om voor jezelf op te komen, vanuit een eerlijk en authentiek stem te geven aan jezelf. Het is je recht en taak om jezelf krachtig en direct te uiten vanuit je gevoel.

Je kan overweldigt worden door twijfel en dit alles omdat je zou leren eerst te voelen in plaats van eerst na te denken. Mars laat je handelen asap aansluiten op je gevoel, het spontaan en authentiek reageren. Maar dankzij de retrograde stand, zal dit gebeuren vanuit een spontane macht (je ziel) ipv uit onmacht.

Merk je dat je er nu heel veel twijfels en frustraties naar boven komen , maak het jezelf dan gemakkelijk. Stel jezelf volgende vraag: “ Wat schenkt me vrijheid? Ik hoop dat je al ontdekt hebt dat enkel geluk je vrijheid schenkt. Maar wat is geluk? Je goed voelen. Wat is je goed voelen? Je vervult weten van levensvreugde.

Nu dit zo duidelijk is, wordt het heel eenvoudig om je twijfels op te lossen. Doe wat je vreugde en energie oplevert en je twijfels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hoe ontdek je wat je vreugde en energie oplevert? Tja door te voelen hé en voelen is heel simpel, voelt goed of niet = zwart of wit.

Wonen en goed in je vel zitten

Met de vorige nieuwe maan in kreeft werden er zaadjes gepland en twijfels uitvergroot inzake gezin en wonen. Dat proces komt nu naar een punt waarop je geconfronteerd wordt met het eindelijk durven in alle vrijheid voor jezelf te wensen wat je echt wil hebben.

Maan staat nu ook dicht bij de zwarte maan, waardoor je blinde vlekken (je eigen drama) voelbaar worden. Maan maakt een uitdagend aspect met uranus dus je blinde vlekken kunnen je krachtig overvallen. Je zal zeker ruim de kans krijgen om ermee in contact te komen maar dit betekend dat je uit je valse comfortzone zal worden gekegeld. Met andere woorden, je krijgt hier een prachtige kans om uit te breken, het persoonlijke drama los te laten en om in alle vrijheid ja te zeggen tegen je ziel.

Probeer mee te werken want dit hele proces zal zeer belangrijk zijn naar je toekomst toe, omdat de zon conjuct staat met de noordelijke maansknoop (jouw lotsbestemming). En aangezien dat in leeuw is, verwijst het naar het feit dat jij nu de koning of centrum van je eigen leven mag worden. De as maan waterman-zon leeuw = Vrij om je hoger zelf gestalte te geven of te kronen tot koning.

Venus conjunct vertex 7de huis

Het is belangrijk om voor jezelf nu uit te maken wat je een goed gevoel geeft en wat bij jou past en wat niet. Wanneer je leert terug dichter bij jezelf te gaan leven, zal dat automatisch zijn impact hebben om relaties. Relaties zullen veel meer aanvullend en voedend worden. Tweeling zielen zullen hierdoor in staat gesteld worden om samen te komen. De vertex staat voor het bewustworden van jezelf. Samen met venus gaat het hier over eigenliefde en het handelen vanuit liefde naar jezelf.

De leeuwenpoort op 8-8

Deze zal ervoor zorgen dat ego en drama (de oude overlevingspatronen) het moeilijker en moeilijker zullen krijgen. Nieuwe codes van zelfbevrijding en vernieuwing worden dan weer collectief ingebracht. Andere vormen van samenleving vanuit broederschap (de waterman invloed) en vanuit het eigen bewustzijn zullen versterkt worden.

27 REACTIES

 1. Prachtig om het ook te mogen en kunnen beleven in al zijn vormen en weerspiegelingen die ons via ons innerlijk weten worden weerspiegeld in de buitenwereld dmv Relaties, Familie, Vrienden, Werk, Kinderen, Situaties, niet altijd even fijn om constant in je eigen spiegel te kijken, maar als je het 24 uur per dag Bewust toepast , dan zie en voel je waar je het allemaal voor doet !
  En langzaam herken je jezelf weer en weet je wie je ten diepste bent ♥️

  • Haha, hier nog een waterman en een handleeskundige. Het klopt Annemiek. Dit luchtteken is vernieuwend, samenbrengen van situaties, voorbeelden en denkbeelden. Het zijn denkers, geen gevoelsmensen zoals het waterteken. Lang leve de vrijheid! 🙂

 2. Ik ben niet huis in deze materie maar wil er graag meer over leren. Dit stuk spreekt mij enorm aan, mijn man is een waterman, ik ben een leeuw en 8-8 is mijn geboortedag. Ik ben de laatste tijd heel erg bezig met mezelf en wil heel graag meer naar mezelf gaan luisteren en leven vanuit mijn gevoel. Maar de echte ik en mijn gevoel zijn ver weg gestopt. Heel ver weg. Ik hoop dat er nu weer stapjes gezet gaan worden.

 3. Mooi Isabelle! Niet alleen het artikel, je boodschap, je intentie, de resonantie met velen.

  Ik heb er natuurlijk uitgepikt wat voor mij resoneert. En dat zit voor mij op een andere laag. Het doet mij beseffen waar ik sta, hoe ik gegroeid ben. Vanaf mijn vierde heb ik me decennia niet geïntegreerd gevoeld, het zwaartepunt lag overduidelijk in de mannelijke energie, ben een ontdekkingsreis begonnen naar mijn vrouwelijke krachten en nu terug naar het midden. Waar velen nog in de drama zitten en door kosmische energievlagen uit balans worden gebracht, voel ik de zwaartekracht goed in het lichaam ingedaald. De geest omarmt het lichaam en het lichaam omarmt de geest. Wat ik als lichtwezen heb neer te zetten kan ik nu – zonder de drama en obstakels die ik op mijn bordje heb gehad – in de materie brengen. Als anderen het hebben over hoofdpijn en andere uit-balans-klachten, dan voel ik me in sync. Natuurlijk zal ik ook nog wel groeimomenten beleven, dat zal doorgaan tot mijn laatste ademtocht, maar het is niet meer heftig. En mocht het toch nog eens heftig zijn, dan weet ik dat ik snel uit deze groeipijn zal komen en dat er een groeispurt te wachten staat.

  Hoe vaker je deze groei-impulsen meemaakt, (h)erkend, accepteert en er laat zijn, hoe sneller je uit de groeipijn gaat en de aangeboden les incarneert.

  Boodschappen van het universum herken ik steeds sneller en volg ik sneller op, vaak zonder de controlecheck door het hoofd. Vanuit vertrouwen i.p.v. vanuit hoop of verwachting. Dat laatste is in mijn ervaring niet gelijkwaardig aan vertrouwen, ik heb het ervaren als een station vóór vertrouwen. En die samenwerking trekt steeds meer dingen, mensen, situaties, kansen en mogelijkheden aan die mijn volgende stap voorbereiden of mijn volgende stap zijn.

  Voor mij is deze groei zo vanzelfsprekend geworden, dat ik het weleens onvoldoende besef. Besef ik nu weer. En dankzij jou en dit artikel weet ik nu waar ik in mijn dienstverlening nog kan finetunen. Waardevol.

 4. die avond was ik rond 01.00u gaan slapen, ik droomde van een grote bloedende wonde… het bloed liep vanuit mijn bed naar beneden.
  ik dacht direct bij het wakker worden dat het symboliseerde dat ik energieverlies zou merken, maar door mijn jarenlange ziekte hoopte ik nu op een kentering.. en dan lees ik nu op dit moment het artikel.

 5. Wat geeft dit mooie verhaal mij bewust wording en de logica van het leven.
  Heb het wel 3 keer gelezen omdat het zo mooi is om te lezen hartelijk dank

  en warme groet,

  Martha

 6. Die aantal uurtjes zwoegen zijn het echt waard geweest hoor Isabelle. Wat een prachtig mooi artikel. Heel helder en krachtig. Het geeft mij persoonlijk enorm veel inzichten en verrijking. Hier kan ik heel goed mee uit de voeten. Dank je wel.

 7. Mooi stuk. Duim omhoog. Ik heb de hele dag aan de bloedmaan gedacht en keek uiteindelijk om 22.22uur op mijn telefoon hoe laat het was. Op tijd?! Niets is toeval. Bedankt voor je schrijven.

 8. Hallo Isabel, dankjewel voor jouw schrijven, erg voelbaar… al heb ik persoonlijk minder met woorden en ervaar ik deze als armoe ( rationeel), daar gevoel ( een staat van zijn) niet in haar kern verwoord kunnen worden, mijn inziens.
  Moest wel erg lachen om de citaat logica is oude koek .
  Voel mij verbonden met de zon en de maan en ook zeker vandaag. Het getal 20 heeft mijn fascinatie al mijn leven lang… mijn geboorte getal…
  Echter; De waterman wil je leren stromen, en net als water de gemakkelijkste weg te kiezen. Als je leert leven en handelen (je mannetje staan) vanuit je gevoel (water is het symbool voor gevoel) dan kom je in de waterman energie. Zoals je ziet laat de waterman het water van hoog naar beneden stromen wat verwijst naar het feit dat je gevoel verbonden is het hoger, je ziel. Je ziel communiceert met jou via je lichaam door je te laten voelen wat voor JOU juist en goed voelt. Dus wat voor jou goed voelt kan voor mij juist omgekeerd zijn.
  Ik ben een waterman, voel mij aangetrokken tot water, toch is waterman een luchtteken…
  Hoe zie jij dan de geschreven uitleg?
  Hoop dat je mij iets meer kan verduidelijken.
  Dankjewel Isabel,
  Liefs Sabine

 9. Hi Isabelle,

  Tijdens de terugreis van Frankrijk rond 22.22 heb ik dit artikel gelezen, bijzonder magisch gewoon:)
  Wat verhelderend en inspirerend zeg,veel dank hiervoor!!
  Mijn hartentour gaat in alle vrijheid vooruit.

  Liefs van Suzanne

 10. This is hurting my brain! Het verwondert me telkens weer hoe mensen kunnen vallen voor de meest onzinnige dingen.

  • hallo daniel, best wel grappig dat jij de meest “dramatische” reply hier post. Aandacht vragen via kritiek of negativiteit is een typische brain valkuil en een reactie vanuit je blinde vlek. Wie authentiek vanuit het gevoel leeft hoeft nergens kritiek op te geven. En ja op “gevoelige” materie reageert het brain met pijn want zolang je toetst aan je brain lijdt je pijn, terwijl je gevoel je je leven laat leiden.
   Je kent het spreekwoord wss wel: no brain, no pain.
   Maar je bent getriggerd dus je bewustwordingsproces wordt gevoed. Ik hoop je dus nog vaker te mogen triggeren 😉 have fun

 11. Lieve Isabelle,

  Wat een prachtig artikel heb je weer geschreven!!
  Ik ben je dankbaar dat je je wijsheden en kennis iedere keer weer deelt met ons en op een hele duidelijke en begrijpelijke manier uitlegt wat er op de achtergrond speelt.

  Lieve groeten ,
  Christina

 12. Prachtig Isabel !! Er is mij ineens nog zoveel
  Meer duidelijk geworden over mijzelf.
  Dankbaar dit alles te mogen ervaren

  • Hallo stephanie, idd de kosmos, maan, mensen, het leven….. het is één en al spiegel voor ons. Super dat je er idd in durft te kijken en daarmee jezelf beter leren kennen. Want dat is mijn motivatie, andere helpen zichzelf te ontdekken en het leven te begrijpen.

 13. Mooi Geschreven weer, Isabelle!! Dank je wel.

  Ik begrijp nu ook gelijk mijn droom van vannacht waarin
  mijn trouwerij niet door ging en ik toen besloot alleen met mezelf te trouwen en alleen naar de altaar liep 🙂

  Liefs!

  • Hallo bas, het is fijn dat meer en meer mensen zo bewust aan het worden zijn en beter aansluiten op het kosmisch gebeuren. Deze artikelen helpen om vanuit herkenning een steuntje in de rug te geven bij je persoonlijk proces. Fijn dat jij ook al zo bewust bent en je proces accepteert

 14. Dankjewel Isabelle. Ik kijk altijd met veel plezier uit naar deze artikelen. Ze helpen mij om een stapje dichterbij mijzelf te komen en te vertrouwen op het universum. Maar bovenal ook om steeds meer zin te hebben in het leven. Dus dank. Liefs Kim

  • Hay kim, ik kijk er zelf ook altijd naar uit, hoewel deze artikels zwoegen zijn (kost me toch een 4-tal uurtjes, daar waar een gewoon artikel in 30 minuten eruit vloeit. In de maanartikels zitten dus meerdere lagen en dimensies. Jij pikt dat wel zeer goed op mag ik zeggen, want ze geven idd zin aan het leven. Het is de kosmische leidraad die het leven in stand houdt. Als je deze volgt ga je vanzelf jezelf beter begrijpen en je leven kunnen bijsturen.
   Dus heel veel levenslust en plezier alvast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in