Deze volle Maan op vrijdag 10 januari 2020 is een Maansverduistering in bijschaduw. Deze verduistering is verbonden met het diepste punt van macht en onmacht over systemen en opgelegd bestuur die ons op een praktische manier klemzetten in onze dagelijks leven. Deze Maansverduistering geeft ons inzicht in het loslaten van het MOETEN, het herstellen van heelheid in jezelf en in de verbinding met de ander. Zodat we elkaar weer kunnen ONT-MOETEN. De branden in Australië zijn daarin voor de wereld een katalysator.   

Volle Maan op 10 januari 2020

Maansverduistering in bijschaduw

De ringvormige Zonsverduistering van 26 december 2020, ‘The Christmas Ring Of Fire’ wordt op 10 januari 2020 vergezeld door een Maansverduistering in de bijschaduw van de Aarde en dat betekent dat dit niet een ‘echte’ Maansverduistering is, maar dat alleen de schaduw van de Aarde op de Maan valt. Zo wordt het licht van de Zon dat normaal op de volle Maan valt enigszins verduisterd. De Aarde komt dus niet echt tussen de Maan en de Zon in te staan op een rij om de Maan te verduisteren. We kunnen dit dus meer zien als een bijna gewone volle Maan met een wat diepere werking in het onderbewuste van de mens. Daardoor is de impact meestal indirect, omdat we eerst de energetische lagen in onszelf verwerken, waarna het in het praktische komt. Er is door de bijschaduw dus wel een onderbreking van de volle Maan energie. Normaal gesproken is een Maansverduistering een verankering voor het innerlijke proces, maar als de verduistering maar half is, dan leert de ervaring, dat de krachten niet echt lekker doorzetten, maar blijven sluimeren en zoeken naar de energetische doorgang.

Deze Maansverduistering van 10 januari 2020 in de bijschaduw is hier in West-Europa (Nederland en België) zichtbaar en begint om 18:06 en eindigt om 22:15 met het maximum rond 20:11 (Europese tijd.)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Diepste punt

Deze Maansverduistering in bijschaduw op 10 januari 2020 vindt plaats op het diepste punt rondom issues met bestuurlijke macht en klemmende systemen en structuren in je dagelijkse leven die je gevangen houden in het oude. De controle, macht en onmacht kunnen enorm intens zijn en veel zichtbaar maken in je leven rondom deze thema’s. Voor iedereen persoonlijk gaat het om het vinden van de doorgang en bevrijding rondom thema’s zoals zelfexpressie, het uitdrukken van jezelf op een authentieke manier en dus leven wie je in Wezen echt bent. Dit is leven vanuit een stroom en met gemak en eenvoud. Op 12 januari 2020 is de samenstand exact tussen Saturnus en Pluto in Steenbok. Deze samenstand veroorzaakte de afgelopen jaren in toenemende mate druk rondom deze thema’s. En dit komt nu dus tot een hoogtepunt en daarna is er bevrijding. (Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis oppositie Maan conjunct zwarte Zon en noordelijke Maansknoop in het 11de huis.)

Situatie in Irak

Irak speelt in het geheel een belangrijke rol. Voor Irak begon de situatie direct in het nieuwe jaar al te escaleren. In opdracht van president Trump werd generaal Soleimani vermoord. Irak heeft met haar overlevingsmechanisme een probleem met het buiten de deur houden van vreemde bestuurders. En Irak heeft ook een collectieve verbindende rol voor de wereld. Andere landen zoals de Verenigde Staten en Iran maken op bestuurlijk niveau al jaren de dienst uit in Irak. Het komende jaar krijgt Irak echter een activatie van haar Kernkwaliteit. (Zwarte Maan in Ram conjunct Mars.) Het land wil haar eigen bestuur weer oppakken na jarenlange bezetting en oorlog. Het volk is het enorm zat en zet nu druk op het bestuur om door te pakken.

Filmpje over de situatie in Irak rondom de moord op generaal Soleimani.

 

Bewustwording man/vrouw scheiding

Deze Maansverduistering heeft een extra diepe impact op het onderbewuste van de mens en de goddelijke stroom biedt de mogelijkheid op deze diepe lagen heelheid te herstellen. Uranus met zijn heldere licht brengt in deze periode bewustwording en inzicht inde mannelijke Marskracht en de vrouwelijke Venuskracht in ons. Hierdoor ontstaat er indirect helderheid over de afscheiding tussen het mannelijke (daadkracht) en vrouwelijke (ontvangende) in ons. De intieme verbinding tussen deze lagen in onszelf en daarmee in de wereld om ons heen, zorgt ervoor dat we ook wat er innerlijk leeft, kan worden gemanifesteerd. Dit is een noodzakelijke stap in het herstellen van heelheid in jezelf en in je leven. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus conjunct Cheiron in Ram in het 8ste huis. En Mars in Boogschutter 4de huis inconjunct Uranus (Stationair) in Stier in het 9de huis sextiel Venus (en gelukspunt) in Waterman in het 7de huis ruim vierkant met Mars.)

Overlevingsmechanisme

Het overlevingsmechanisme rondom deze Maansverduistering gaat over een te grote hang naar materie. Er is dan ook dwang op het beter moeten organiseren van praktische aardse zaken en rondom geld en materiële waarden. Het MOET dan praktisch anders, maar dat levert enorm veel frustratie op en kan niet praktisch georganiseerd worden.

Australië en het herstellen van het geheel

Volle Maan op 10 januari 2020In Australië zien we het gevecht van de mens met de natuur, waar de vlammenzee die al maanden actief is alles kapot maakt. Het beheersen en blussen van de vlammenzee moet praktisch anders georganiseerd worden, maar komt maar niet in de juiste vorm. Dit leidt tot grote wanhoop en onmacht en lijkt niet echt tot een oplossing te komen. Deze branden in Australië vragen om de krachten te verenigen en verschillen te overbruggen. Iedere bijdrage telt. Er is een wereldwijde meditatie georganiseerd en dat is een hele goede manier om een persoonlijke bijdrage te leveren. Dat laat deze horoscoop van de Maansverduistering zien. Maar doe dat dan niet door licht te sturen, maar door aanwezig te zijn met je bewustzijn bijwat er in Australië aanwezig is. Alleen licht sturen kan de polariteit van licht en donker vergroten. Hier wordt gevraagd om de afscheiding te overbruggen en dat kan alleen als alles er mag zijn zonder oordeel: ‘The good, the bad andtheUgly’. Dus als we niet denken in goed en fout, maar wanneer alles een plekje krijgt in het geheel, dan lossen pijn en afwijzing op en komt het Wezenlijke weer tevoorschijn. Door aanwezig te zijn met je bewustzijn met alles wat er is, komt ook alles weer in evenwicht. Dat wat ontspoord is komt weer thuis, in verbinding met het geheel. Ook de natuur in verbinding met de mens is daar een onderdeel van. En de natuur geeft antwoordt, eindelijk het regent in Australië. (Priapus in Maagd 2de huis. Heer is Mercurius en deze staat conjunct met zuidelijke Maansknoop, Diamant, Zon, Saturnus en Pluto in Steenbok in het 5de huis. Neptunus conjunct zwarte Maan in in Vissen 8ste huis conjunct Cheiron in Ram.)

Ont-moeten

Dit proces rondom de situatie in Australië werkt precies hetzelfde in onszelf. We mogen rondom deze Maansverduistering zonder oordeel kijken naar onze pijn en dat wat we afwijzen in onszelf en de ander. Deze periode is super effectief voor het helen van deze pijn van onze afgewezen en afgescheiden delen. Als de pijn heel erg groot is, dan wordt deze naar buiten geprojecteerd en MOET de ander veranderen (of de situatie). Verslavingen zijn dan vaak een manier om te vluchten, om het allemaal niet te hoeven voelen en dus uit verbinding te gaan met de ander, maar vooral met jezelf. Op het moment waarop je jouw eigen pijn kunt ont-moeten, kun je de ander loslaten en weer werkelijk ONT-MOETEN. Dan kunnen vriendschap, vriendelijkheid en vrijheid herstellen. Dit is de basis vanwaaruitwe in heelheid met elkaar kunnen bouwen aan deze basiswaarden van het Watermantijdperk. Als afsluiting wil ik graag een gedicht met jullie delen van een bijzonder mens, Brigit Rozestraten die ik persoonlijk heel lang geleden heb mogen leren kennen. Dit gedicht verwoordt heel helder wat het proces is dat wij te gaan hebben om in de stroom van de heelheid te komen. Dank je wel Brigit, je hebt het geweldig verwoord.( Zuidelijke Maansknoop conjunct Jupiter, Diamant, Zon, Mercurius, Saturnus en Pluto in Steenbok 5de huis. Oppositie noordelijke Maansknoop conjunct zwarte Zon en Maan in Kreeft 11de huis.)

Ont-moeten(gedicht van Brigit Rozestraten)

Als niets meer moet, is dat ont-moeten
Als niets meer moet, mag ik er zijn
Als niets meer moet, is alles mogelijk

Dan doet ontmoeten niet meer pijn

Het moeten zet me achter tralies
Met monsters om me heen op wacht
Afwijzing, Woede en Vernedering

Maar IK ben het die mezelf veracht

Ik maak van willen meestal moeten
Omdat ik steeds naar iets verlang
Goedkeuring, liefde of aanvaarding

En daarom ben ik altijd bang

Als niets meer moet, ontmoet ik Vrijheid
Zij wordt mijn liefste kameraad
Zij accepteert, steunt en vertrouwt me

Ik weet dat zij me nooit verraadt

Dan kan ik jou ook vrijheid geven
Ik houd je niet meer in mijn macht
Jij hebt recht op je eigen leven

Op jouw manier vanuit je kracht

Als niets meer moet, kan ik ontmoeten
Gewoon omdat het dan zo gaat
Niet meer de eis ontmoet te worden

Geen angst meer dat je me verlaat

Want zonder moeten is er Vrijheid
Vol liefde en humor spoort ze me aan
Om elk aspect van mezelf te beminnen

En zo het leven aan te gaan

Ik wil mezelf nu graag ontmoeten
Verlost van uiterlijke schijn
Ik sta mij toe niets meer te moeten
En eindelijk mezelf te zijn

Gedicht: (juli 2003)  ©Brigit Rozestraten https://www.awareness.net.nz/

Dan wil ik je nog graag een geweldig, gezond en liefdevol 2020 wensen en dat je jouw authentieke Zelf kan gaan leven in dit sleuteljaar. Heb je het complete jaarartikel voor 2020 al gelezen? https://www.nieuwetijdskind.com/zonsverduistering-26-december-2019-jaarhoroscoop-2020-maansverduistering-10-januari-2020/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Wellicht een beetje off-topic maar ik ervaar nu al een aantal jaar( vanaf 2011) een energiedruk op mijn hoofd/kruin en het midden van mijn voorhoofd. Ik voel de energie soms veranderen en minder worden, soms ook voelt een als een stroming die door mijn hoofd gaat en langs mijn rug naar beneden stroomt. Of tintelingen over mijn hoofd. Zijn er mensen die iets soortgelijks ervaren en misschien weten wat dit is en hoe dit verholpen kan worden of in ieder geval door stroomt want die druk voelt erg onprettig. Alvast bedankt!

  • Hallo Rob, dit is waarschijnlijk een signaal dat jouw kruinchakra geopend wil worden. Als er druk is van boven op het hoofd, dan kan het zo zijn dat jouw Ziel wil indalen en haar natuurlijk plaats in het lichaam wil innemen, in de zetel van de Ziel: de thymus. Waarschijnlijk is er een blokkade in de pijnappelklier of elders in het hoofd/hersenen. Iedere maand zijn er inloop-en-kristaldagen in mijn praktijk met mini-consulten (15 euro voor half uur.) waar ik samen met jou zou kunnen kijken wat de blokkade is en wat deze kriebels jou te vertellen hebben. Dit is in een iets andere vorm ook telefonisch mogelijk. ook mijn webinars zijn er op gericht om blokkade en vragen van binnenuit op te lossen.

 2. Hallo Manuela,

  Dankjewel voor je artikel. Het is voor mij altijd schipperen tussen; wat moet ik, en wat wil ik echt? Vaak weet ik niet eens wat ik wil, omdat alles als een ‘moet’ voelt. Ik probeer ruimte te creëren voor wat ik zelf wil door veel (in mijn geval mijn werk) af te wijzen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maar steeds bij het zeggen van ‘nee’ denk ik: wanneer ga ik volmondig JA zeggen? Alles voelt als onveilig en niet volledig zoals ik ben en wil zijn. Hoe kan je dat vinden tussen de chaos? Dat is voor mij een zoektocht.

  Nogmaals bedankt, en hopelijk wordt dit allemaal beter.

  Liefs, Moniek

  • Hallo moniek,

   In de overgangsperiode onderweg naar het leven vanuit vrijheid en je binnenwereld is dat dus best lastig te beoordelen. Dus ik kan mij jouw zoeken heel goed voorstellen. En helaas leert de ervaring dat het 9 keer nee is en 1 keer ja, of nog minder. De oude patronen werken niet meer en door jou nee geef je steeds richting aan de stroom van jouw leven. Dat betekent soms echt stoppen met gewoonte en sommige contacten die vanuit de oude gewoonte zich blijven aandienen. In deze periode na de afgelopen Maansverduistering in bijschaduw van 10 januari zijn we volgende in deze periode gekomen en wordt meer dan ooit van ons gevraagd om los te laten. Daarna kun je met veel meer gemak door te bewegen naar het nieuwe. Dus veel begrenzen en dus kiezen en richting geven. Dan is het van groot belang om in contact te zijn met je eigen binnenwereld en met wat je wel zou willen. En dat valt niet altijd mee, zoals jij ook al deelt. Mijn ervaring leert dat aanwezig zijn met wat er is, zoals verwarring en verdriet en alles wat er vrijkomt, een noodzakelijk stap is om dit allemaal los te laten en afscheid te nemen van oude patronen. Dat kan in deze ‘nieuwe’ tijd super snel. En mijn favoriete manier om dit te doen is in verbinding met mineralen, mijn persoonlijke favoriet is de kosmisch geopende Hematiet. (deze verkoop ik in mijn praktijk en verstuur ze op aanvraag.) Deze bijzondere Hematiet brengt je in de stilte in jezelf en voert alles af wat niet Wezenlijk bij je hoort. Hiermee begeleid ik ook de deelnemers van mijn webinars. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om de verwarring en ballast los te laten. Zoals wandelen in de natuur. Ik wens je veel succes en liefde voor jezelf in deze overgangsperiode.

 3. Wauw, heel mooi gedicht…!! Moest ook even een traantje laten. Dank je wel voor je uitleg en het delen van dit mooie gedicht!!

  Ik hou mijn hart vast aankomende dagen… 30 december was mijn vaders verjaardag, ik heb na 3 jr nog niet kunnen rouwen en voel dat hij bij me is!! Ik ben kreeft en ga door een heftig proces nu, heel heftig, voelt als erop of eronder!! A 20/20 vision of a catch 22…

  Sterkte voor iedereen de komende tijd!!

  May Wolf protect you in his shadow, guide you on your path and may all your howls be heard by all of us!!!!

  Liefs
  Barbara

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in