volle maan 10 mei
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Volle maan 10 mei 2017

Bij de wicca noemt men deze: de Maan van het Ontwaken en draagt ze de energie van wedergeboorte in zich. Ik mag zeggen dat ik mij idd een beetje als wedergeboren voel. De laatste dagen heb ik mijn 3 tafels en stoelen, geschilderd met krijtverf, alsook mijn houtenwerk buiten opgekuisd en herschikt, en ik voel me super goed thuis en in mijn vel. Ja, zelfs mijn laptop kreeg een upgrade, ik moest overschakelen naar een zwaardere. Verder kreeg ik 2 super goeie berichten als toemaatje (extraatje-red).

Ik heb een aantal heel structurele dingen om me echt thuis te voelen aangepakt de laatste 2 weken. En daar waar ik als viske/tweeling het moeilijk heb de dingen ten gronde aan te pakken, ging het nu vanzelf. Tot zelfs de roeste nagels toe ,die ik zag liggen op mijn oprit. Normaal hoeft het van mij niet clean clean te zijn want dat voelt te doods aan voor mij, maar nu bracht ik leven door het herschikken en opruimen. En ik merk dat deze kracht zich ook al een paar weken manifesteert in mijn healingwerk. Er is weer iets fundamenteels veranderd, een upgrade.

Volle maan in schorpioen

[the_ad id=”66330″]Wat me opvalt in de setting van deze volle maan is dat 8 planeten “onder de gordel” staan en enkel de maan en jupiter “boven water”. Er zal dus diep gerommeld worden in je onderwereld opdat je licht kan versterkt worden. En dat is een godsgeschenk. De mens is toch oo zo bang van zijn innerlijke “duistere” wereld. Maar iedereen vergeet blijkbaar dat op de modder van je worstelingen je lotus wortelt. Stilletjes aan werkt ze zich door je emotionele wateren naar boven,  om éénmaal boven zich te openen en haar schoonheid ten volle ten toon te spreiden.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
volle maan-schorpioen
By Johannes Hevelius. via Wikimedia Commons

Zeer veel mensen zijn bang van de kracht van de schorpioen. Met hun olifantengeheugen kunnen ze je nog een giftige steek geven lang nadat je hen onwetend, kwetste. De onvolwassen schorpioen blijft hangen in de duisternis, terwijl de volwassene er de essentie zoekt. Het is idd de meest diepzinnige, intense en krachtige energie in de dierenriem. Ze voelt zich perfect thuis in de donkere krochten van het leven, verwoed op zoek naar de essentie. En ja je moet verdraait stevig op je 2 voetjes staan om deze kracht meester te kunnen, anders blaast ze je gewoon omver. De power is wilskrachtig, vastberaden, intuïtief, emotioneel, zeer gepassioneerd en doelgericht en als ze prikt is het dodelijk ;-). Maar we hebben de dood van het ego nodig om als ziel te kunnen leven. Verwelkom met open armen deze kansen, gebruik ze om losse eindjes op te kuisen vanuit inzicht , want de schorpioen opereert van binnenuit.

De maan en pluto slaan de handen in elkaar dwz intens ervaren, diepgang en magische momenten, hmm klinkt goed. Voor wie echter nog verstoppertje speelt met zichzelf, kan die zich ondergraven voelen en een zware dobber hebben aan deze energie.

Maan in het 11de huis

Emotionele steun van speciale vrienden. Met sommige mensen heb je nu éénmaal een speciale band. Ook al hoor je elkaar maar een paar maal per jaar, het is telkens weer raak. Het is alsof jullie frequenties naadloos op elkaar aansluiten en het als gisteren was dat je elkaar hoorde. Geen verwijten van :” ah leef je nog? Of ah eindelijk hoor ik je nog eens! “. Nee, niks van dat! Gewoon weer gezellig bijkletsen, de draad weer opnemen en delen met elkaar.

De maan zal haar licht laten schijnen over je sociale integratie, toekomst dromen betrokkenheid met gelijkgestemden,je vriendschappen die en belangrijk onderdeel uitmaken van je levensstructuur. Mensen met veel kennissen voelen zich vaak eenzamer dan mensen met maar een 2-tal goeie vrienden.

Wees vrij om deze dagen diep af te zakken in jezelf en er alles te omhelzen wat je ontmoet.

Je hoort terug van me met de nieuwe maan op 25 mei

Isabelle Lambrecht

­

7 REACTIES

 1. bedankt volle maan. Er is weer een hoop duidelijk geworden. Op deze manier word dit wel een geweldige zomer… bedankt geleiders.
  Annemieke

 2. Hoi,

  Het is heel raar, maar op bevrijdingsdag kwam ik een jonge tegen in de tram, we staarde elkaar een minuut aan en er was een hevige spanning tussen ons. Later bedacht ik dat ik hem de week er voor ook al ergens had zien staan met koningsnacht en ik denk ook wel vaker onbewust ben tegen gekomen, dus de volgende dag moest en zou ik achter halen wie het was. Dat was gelukt, daarna dacht ik oké boeien, die zie ik wast nooit meer. Kwam hij ineens woensdag naast mij zitten in de trein, het klikte super goed, het leek wel of we dezelfde levensloop hebben. Veder konden we het beide niet geloven hoe toevallig dit allemaal was. Hij is trouwens Schorpioen als sterrenbeeld en ik Leeuw. Helaas is hij al een tijdje aan het daten met een ander meisje, Waarvan ik best baal want ik vond dit allemaal super toevallig en bijna een voorteken om te gaan daten. Zijn dit soort situaties normaal met vollemaan? Ik weet niet echt wat ik hier mee aan moet, ik denk dat ik toch wel een beetje verliefd ben geworden, maar ik zal het wel los laten voor nu.

 3. Ik heb altijd een paar dagen vooraf volle maan tot een paar dagen erna dat ik heel moe ben en prikkelbaar. Ga moet naar bed en sta uitgeput op. Deze volle maan was nog heftiger. Ik sliep super vast en heb heel veel dromen gehad die gingen over mijn angsten en loslaten. Ik ben nu iets minder moe. Ik voel me niet lichter snik.

 4. Jeetje, ik ga het toch meer in de gaten houden. Meestal weet ik ongeveer wel wanneer een volle maan of nieuwe maan, maar nooit precies en toch is het nodig. Dochterlief en ik vliegen elkaar geregeld in de haren rondom deze periodes, en achteraf lees ik het….

  En ook ik ben heel erg aan het opruimen geweest! Had energie voor 10! Niks was teveel, en waar ik eerder een week van moest bijkomen, stond ik nu te trappelen om een rondje te gaan hardlopen haha. Mooi te lezen hoe het werkt, en inderdaad, de duisternis omarmen, wat heb ik een moeite met die kant van mezelf, kan ik moeilijk handelen als het minder gaat….Maar ook dat hoort erbij, zonder donker geen licht!

 5. Ik lees, met een “explosieve knallende” kop van de migraine, dit artikel. Het is dus een heftige maan. 10 mei 2017 vanavond om 23.45. Vanaf zaterdag is het niet te harden, m’n kop springt bijna uitelkaar, ook de bloeddruk schommelt als een bezetene, en ben super alert, geluid, licht, trilling alles komt als een kanon naar binnen. Ja ben HSP natuurlijk ook. Maandag was hij extreem laag -mijn bloeddruk-en zaterdag/ zondag en vanmiddag een paar uur heel hoog. Nu weer erg laag. De *maan van de schorpioen* dus. Een krachtige, dat is duidelijk. Ik ga naar bed nu. Met het goede vooruitzicht dat de maan vanaf middernacht weer afzwakt. En ik morgen of overmorgen mijn leven weer kan oppakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in