Volle maan 14 november 2016- Bloedmaan : Overleven
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Men noemt deze maan ook de Bloed- of Offermaan. Dit kan wat sinister klinken, maar vroeger leefde men veel dichter mee met de natuur. En offeren was een een algemeen gebruik. Offeren is een bewust stilstaan bij en danken voor wat zal komen. In dit geval is het een afroepen van gunstige omstandigheden om de winter te kunnen overleven.

Omdat winter echt in het teken staat van overleven of struggle for life, brachten sommigen ook bloedoffers. Bloed het levenssap van het fysieke wezen dat de goden aangeboden wordt in ruil voor nieuw leven. In de V.S. noemt men deze maan ook Bevermaan. Bevers zijn dan heel actief in het beeld en hun vachten waren zeer gewild omdat ze een lekkere warme jas vormden voor de natuurmens waardoor overleving extra kansen kreeg.

Je zal er niet kunnen naast kijken of aan ontkomen want het is 70 jaar geleden dat de volle maan zo krachtig was. Ze is nu zeer krachtig omdat ze super dicht bij de aarde staat. Ze zal echt de dingen naar boven halen (sleuren).

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Overleven, je offer en bewustzijn

Deze heel krachtige maan raakt een aantal heel diepe levensthema’s aan, die echter onderling heel sterk verweven zijn als je er vanuit een hogere visie naar kijkt. Overleving een heel boeiend thema. Sta er eens bij stil voor jezelf. Is dit een alleenstaand thema of omvat het zoveel meer? Wat houdt het voor je in?

Als ik het bekijk vanuit mijn angstig ego of kleine ikje is het eng en noem ik het de struggle for life. De modus is dan vechten of verzuipen. In deze visie “offer” jezelf steeds, wordt je als bedankje pijn gedaan, afgestraft waardoor je in een soort slaapmodus vlucht. Je wil je zo min mogelijk bewust zijn van deze pijnlijke offers eisende wereld.

OF bekijk jij het leven vanuit de hogere visie van je ziel? Je ziel heeft veel over voor het fysieke leven (overleven) en deelt (offert) met plezier haar giften (talenten en gaven) vanuit haar weten. Onze ziel is zich bewust van de enorme rijkdom van een leven in de materie. De ziel wou/wil hier bewust zijn (bewustzijn) om te komen groeien.

Stel jezelf deze belangrijke vraag:” Leef jij vanuit een slacht-offerlijk idee of leef jij vanuit een diep bewustzijn en deel jij spontaan je unieke zijn, bestaande uit je talenten en gaven? “.

Gebruik deze offerperiode om bewust stil te staan bij wat je reeds ontdekt en verworven hebt. Weet dat dankbaarheid (offer) nodig is om te behouden wat je reeds verworven hebt. Ben je niet dankbaar kan je soms een test ontvangen waarvan je denkt:” hé waarom dit, ik ben nu zo goed bezig?”. Als het bezig zijn is in de zin van een jezelf voorbij lopen, zal het leven weer een offer van je vragen. Tot jij je weer bewust bent van je essentie en jij weer tot rust kan komen dankzij de kracht van dankbaarheid.

De volle maan in stier in het 2e huis

De maan in stier staat opperbest en voelt zich in zijn nopjes. Rust en rust en vertrouwen, zowel materieel als emotioneel geeft hij je. Ben jij daar nog niet aan doe, uit gebrek aan vertrouwen en dan kan jij nog teveel geneigd zijn naar zelfverdediging en te grote nood aan stabiliteit. Deze energie zal je helpen om knopen door te hakken op werkgebied/relaties want je zal kiezen voor meer vreugde. Meer of veel geld is ok, ook voor lichtwerkers. En geld verdienen mag leuk zijn. In eerste instantie kan je bepaalde dingen aanvoelen als een teruggang of gezichtsverlies maar laat je hierdoor niet van de wijs brengen. Hamster niet te veel en sta open voor je dromen. Het jaar 2016 staat helemaal in het teken van het tot jezelf komen op elk gebied.

Of je nu in je hoofd zit of echt met 2 voetjes op de grond, geniet van waar je nu mee bezig bent. Gebruik deze rustpauze om te dromen over wat je WEL wil en te danken voor de krachten in jezelf aanwezig. Laat je niet op stang jagen. Je kan meer behoefte voelen aan antwoorden en kennis in bepaalde zaken. Vraag dan gerust wat je wil weten. Bepaal wat jij mooi en waardevol vind, breng schoonheid in je leven. Ook simpele dingen kan je in juweeltjes veranderen door ze hun juiste plaats te geven.

Maan krijgt een stevige duw in de rug van Pluto wat ervoor kan zorgen dat je intens kan geraakt worden op het gebied van dat tot waar jij je verplicht voelt in relatie tot de ander. Je zal dit willen herbekijken. Wil jij deze verantwoordelijkheid (voor de ander zijn/haar geluk) nog of niet? Welke is je doel, je plan je verwachting in het leven en zeker hoe zit het met je vriendschappen en sociaal leven. Ben je bereidt jezelf op de eerste plaats te zetten zodat je tot zelfontplooiing kan komen?

De maan onder invloed van Neptunus zorgt voor een magische open deur. Let wel, als je niet op één lijn staat met je ziel zal deze deur voor jou onzichtbaar zijn. Het is het op één lijn staan met de kosmische wil= overgave. Voor zij die al ja willen zeggen tegen een bewust zielepad zal hun talent van healing en genezing versterkt worden. Helderzienden kunnen gewaar worden dan hun zien, extra verdieping zal krijgen.

De maan reikt de hand naar Uranus en zal je helpen uit je oude keurslijf te breken, zal je bewustmaken van de magie van de ziel zodat je deze kan ontsluieren. Het sextiel met de Ascendant zal ervoor zorgen dat jij meer zal durven handelen en leven vanuit je ziele essentie.

Al bij al heel veel positief ondersteunende invloeden vanuit de kosmos om werk te maken van onze eigen ziele energie.

Ben je eindelijk bereidt om vreugde de delen of offer jij liever nog jezelf op. Ben jij het offer dat geslacht wordt (slacht-offer) of zeg jij ja tegen je ziel? Zolang jij je slachtoffer voelt weet jij 100% zeker dat jij je ziel en vreugde nog niet weet te delen. Je krijgt nu tijd om te ontdekken.

2 REACTIES

  1. Nu begrijp ik mijn vreselijk hoofdpijn het afgelopen weekend, de spierpijn ook……..
    Vannacht besloten alleen verder te gaan en gelijk een woning gezocht voor mij alleen en zie, mijn hoofdpijn is weg………

  2. Een emotionele uitputtingsslag deze volle maan. Maar dankbaar voor wat ik heb ervaren. Ik heb eindelijk mijzelf kunnen vergeven en dat was net wat ik nodig had om verder te kunnen. De puzzelstukjes vallen eindelijk na zoveel jaar te ontkennen wie ik ben, onverwerkte emoties en emotioneel lijden. Ik wist niet wat er allemaal aan mij bleef kleven na intense rollercoasters van andermans emoties. Ik heb er ook eindelijk over kunnen praten met iemand. Ze is wel moeten gaan lopen want ik denk dat het veel te veel was wat ik ineens wou vertellen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in