volle-maan-16-oktober-2016-storm-ram-transformatie
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Start van het jachtseizoen om de winter te kunnen overleven. Graan tot brood vermalen, druif tot wijn persen. Grondstof tot voeding. Dat zal de rode draad zijn en je uitdaging. Welke grondstof zal jij transformeren tot voeding? Je angstige ego of je ware zelf? Angst tot zelfbeperking of vreugde tot zelfontplooiing.

Een volle maan is altijd een soort versterker van de emoties die je niet wil onder ogen zien. Het versterkt en belicht dat wat jij eigenlijk zo hardnekkig probeert te onderdrukken. En deze volle maan heeft echt alle ingrediënten om dit ten volle waar te maken.

Waar maak jij jacht op?

Is er iets waarachter jij jaagt? Iets waar je druk en dwang oplegt? Wees je er dan bewust van, want druk en dwang komt van je kleine ikje en toont je duidelijk dat je je niet op het pad van je ziel bevindt. Kijk wat er nu echte grondstof is in je leven (met echt bedoel ik dat gedragen is door vreugde) en kijk hoe je dit kan omzetten in voeding om je leven de voor jou gewenste vorm te geven.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Volle maan in de (storm) ram energie

Ram is de energie die dingen openbeukt, de pionier, de individualiteit, je persoonlijke ik. Het is de ‘ik-ben-er’ energie, een beetje zoals je met de deur in huis valt. Deze volle maan heeft te maken met je 1ste chakra en zal je “dwingen” om een standpunt in te nemen, jezelf te manifesteren, er te staan en ja te zeggen tegen deze fysieke incarnatie. Ja zeggen tegen de materie, ja zeggen tegen je lichaam en de kracht van je lichaam.

Daar waar je je verstikt en onderdrukt voelt is als een vat dat nu kan ontploffen. De ram zal je passie en daadkracht wakker schudden. Het kan plots en vulkanisch zijn, want Uranus zal er een schep bovenop doen. De mantel der “liefde” of het dingen onder het tapijt vegen zal niet werken. Elke poging hiertoe zal als een lap op een rode stier werken.

Deze invloed is bij uitstek geschikt voor het heractiveren van het grotere plan achter je incarnatie, namelijk je eigen pad, je eigen persoonlijke verhaal activeren. De overleving en de drang tot leven zal je hier extra voelen.

Wapen je tegen impulsief gedrag, wees attent en gedraag je volwassen in dit heftig proces. Het gaat over het veroveren van je onafhankelijkheid, de afbraak van dat wat je belemmert en sommige bruggen zal je opblazen. Maar doe dit allemaal vanuit kracht en wijsheid en niet van uit weerstand en gevecht.

Chaos, je onafhankelijkheid veroveren

De kracht van Uranus, Ram en Eris zorgen tijdens deze volle maan voor een zekere vorm van chaos. Huidige doelen en plannen kunnen plots omgegooid worden. Het zal een heel eigen, persoonlijk strijdtoneel zijn.

De uitbarstingen zullen eerder uitwerken in relatie of familie thema’s. Schommelen tussen veel energie of juist heel weinig, ook eetlust en je slaappatroon zal hier gevoelig getriggerd worden door de Uranus energie.

Maar !!!!!!! Heel belangrijk, elke verandering is een zegen als jij er op die manier naar kan kijken. Dat is de kracht van de vrije wil, namelijk het hoe jij met de dingen omgaat. Hoe rampzalig een verandering kan lijken in eerste instantie, ALTIJD is er een geschenk aan verbonden als je het vanuit het zielstandpunt of het hogere inzicht kan bekijken. Acceptatie en overgave zijn hier de sleutel.

Advies:

Verzet je niet tegen de verandering. Probeer mee te stromen en later zal het waarom ervan duidelijk worden in je leven. Weet dat er geen fouten gemaakt worden, alles sluit naadloos op elkaar aan. Dat is de wet van actie – reactie, een foutloze dans die niet altijd juist begrepen wordt.

Best weer heel pittig en in aanloop van de volgende volle maan die een 13de maan is. We zijn blijkbaar aan heel belangrijke dingen aan het werken nu, vandaar deze extra kans dit jaar. Dit komt maar 7x in 19 jaar voor. Maar meer hierover volgende maand…

Deze maand is het een fasten your seatbelts en broekbrettelkes (bretels) aanspannen zoals we hier in Vlaanderen zeggen, want het zal er hard tegenaan kunnen gaan. Maar je bent gewaarschuwd, dus jij kan er nu al voor kiezen om dit volwassen aan te pakken.

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

16 REACTIES

 1. Ik acht dit artikel als heel belangrijk. 16 oktober kreeg ik de boodschap die me een toegang biedt naar mijn ouderlijk huis wat ik in mijn huidige beroepscontext wil toepassen. Dus privé én werk combineren op een plaats die ervoor openstaat. Alles – teveel om op te noemen – heeft zich ook gemanifesteerd. Ik ben een Ram pur sang, ik kan er niet naast kijken wat men schrijft en hoe het zich manifesteert in mijn leven.

 2. Héél erg bedankt voor dit schrijven… Het verheldert véél van wat ik al een paar werken en vooral een paar dagen héél intens voel… Een overentweer gegooi van emoties, veranderingen… Zó heb ik mij in mijn leven nog nooit gevoeld… Het is héél turbulent en ik zat écht met mijn handen in mijn haar… Al weken een beklemming op de borst, alles willen uitpraten met iedereen en volledig schoon schip maken… Het gaat allemaal héél heftig en ik kan eigenlijk de snelheid moeilijk volgen… Het is net of héél mijn manier van leven moet omgegooit worden… Mij ontdoen van alle opgespaarde ballast en de drang om met fijne mensen om te gaan, een spirituele job te vinden… Wat kan ik nog allemaal zeggen…

 3. Dat ontploffen en vechten is begonnen.
  Zinderend van irritatie, knopen door gehakt.
  Geschiedenis opgeruimd, huis te koop gezet.
  Op naar een nieuwe volle maan.

 4. Hmmmm… ik ben deze week al echt vreselijk vergeetachtig. Het is nooooit zo erg!! Zou dit een link kunnen zijn?

  • oeps idd, maar lieve dorien, niet in weerstand je zal merken dat je je achteraf opgelucht zal voelen, zeker als de ontploffing komt omdat je kiest voor jezelf

   succes verder, ik heb dit al 2x meegemaakt en 2x was het de juiste beslissing geweest voor mij. Laat je het echter ontploffen omdat je denkt dat het gras groener is aan de overkant dan zal het je spijten. Ik hoop dat het een keus voor jezelf was.

 5. Dank je wel Isabelle voor altijd die prachtige woorden over de volle maan en andere planeten en energieën. Ik ben er klaar voor. riem is om en bretelssen zijn aangespannen!

 6. " Deze volle maan heeft te maken met je 1ste chakra en zal je “dwingen” om een standpunt in te nemen, jezelf te manifesteren, er te staan en ja te zeggen tegen deze fysieke incarnatie"

  Bedoel je hiermee een ja afdwingen omtrent je fysieke incarnatie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in