volle-maan-vissen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Het is oogstmaan, het moment om het volle, rijpe graan te oogsten. Deze maan is ook heel speciaal omdat ze als het ware de hand reikt naar de zon en zo bijna continu verlichting garandeert. Gedurende deze periode komt de oogst maan gedurende een aantal dagen op rond zonsondergang waardoor er langer licht is. Hierdoor kregen de boeren vroeger extra tijd om hun broodnodige gewassen te oogsten. De maan neemt dan als het ware de fakkel over van de zon om licht te brengen. Maar met een andere energie. De zon is dynamiek, de maan is integratie.

Deze maan omvat dus veel meer dan enkel het oogsten. Wanneer men oogst maakt men contact met de hele cyclus van groei.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Je wordt je bewust van de (meer)waarde van je oogst, zowel materieel, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel. Na een bewustwordingsproces komt altijd de volgende fase namelijk het loslatingsproces van dat wat je niet meer wil.

13625401_1828558650696980_3716490482082755126_n

Dus met het oogsten bekijk je de som van je vruchtbare arbeid. Wat is er nu echt vruchtbaar voor je geweest en wat niet. Je maakt als het ware een balans op en onthoudt welke lessen je geleerd hebt en hoe je je oogst van volgend jaar rijker kan maken of beter kan laten aansluiten op je huidige noden.

Oogsten is ook tegelijkertijd een voltooiing van een cyclus. Eerst heb je je zaadjes geplant, dan heb je ze (hopelijk) verzorgd en genoeg water gegeven en nu rond je af door te oogsten wat je gezaaid hebt. En heel belangrijk is om dankbaar te zijn en te feesten voor wat verworven en wat geleerd is. Je leerde zowel van je lach als van je tranen, integreer en omarm nu alles. Hierna is het een goed moment om wat tot rust en inkeer te komen zodat je alles een plaats kan geven.

De Maan in vissen

Het oogsten kan een heel gevoelige snaar bij je raken en je laten wegvluchten in je droomwereldje, want oogsten is ook begrenzen. En begrenzen wil zeggen verantwoordelijkheid nemen voor je eigens stukken. Een dat wel en dat niet, en voor een vis is een grens trekken een moeilijk en lastig gegeven. . Het kan je ook boosheid laten voelen en een gevoel van martelaarschap geven. De hooggevoelige vis zal extra getriggerd worden door de maansverduistering, die nogmaals de onderliggende emoties benadrukt. Het is oogsttijd, dus je emoties willen ook hun zegje doen en eindelijk je aandacht oogsten. Cheiron komt erbij dus je oude kwetsuren en mogelijks kwetsingen uit de bloedlijn kunnen ook je je aandacht vragen.

Merk je dat je emoties oppoppen erken ze dan, benoem de pijn / het ongemak maar doe het vanuit een punt van acceptatie. Dat doe je door dit benoemen in de derde persoon te doen. Bijvoorbeeld: Isabelle voelt zich tekortgedaan omdat …….Op die manier kan je uit de greep van je emoties en ze toch de nodige aandacht geven. Erna kan je op een neutrale manier bepalen wat je wel en niet wil. Belangrijk bij een kwetsing is het eerlijk onder ogen durven zien waarom jij pijn voelt. Dwz je verborgen agenda zien. Bijvoorbeeld als je je tekortgedaan voelt is dat omdat jij een verwachting had die je niet duidelijk geuit hebt. Wees dan zo authentiek en eerlijk mogelijk in het vervolg.

Mars vierkant maansverduistering

Een vierkant aspect, kan je al een beetje raden welke invloed dat zal geven. Je kent misschien het spreekwoord: “mijn leven draait vierkant(Vlaams spreekwoord-redactie). Mensen nemen dit negatief maar eigenlijk staat het vierkant voor de materie. Het heeft 4 stevige hoekpunten waardoor een ervaring goed gegrond kan worden. Dat wil zeggen dat de hoekjes die jij nu afrond of eigenlijk wegdrukt zich niet meer zullen laten wegdrukken. Ze willen een duidelijke uiting in de materie, ze willen erkenning. Mars staat voor je daadkracht, je power en assertiviteit. Als deze in aanraking komt met een maansverduistering binnen de energie van een vierkant dan zal je merken dat dit voor innerlijke spanningen zal zorgen. Je daadkracht kan zich gevangen voelen binnen het vierkant en dat kan agressie opwekken, je wil je bevrijden van je aardse ketenen. Dat wat veilig en vertrouwd voelde zal plots als een molensteen rond je nek kunnen aanvoelen. Focus dan niet op dat gevoel van gevangenschap maar erken dit, benoem het vb ik voel me gevangen/verstikt/ machteloos omdat ….. en benoem nu wat je wel wil en waarom jij dit niet voor jezelf realiseert.

De maan in vissen is ook de wijze innerlijke vrouw die je kan leiden, voel wat je wel wil.

Isabelle Lambrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in