DELEN
volle-maan-21 mei

Wat je de vorige maanden geplant hebt is nu aan zijn volle ontwikkeling bezig. Je kan nu snel nog een beetje bijsnoeien, in de zin van wat is echt belangrijk voor jou en wat heb je nu echt nodig.

Met de maan in de vurige boogschutter is het de bedoeling dat je heel gericht en duidelijk bent in je focus en gebruik van je energie. Je hebt nu ook meer energie en mogelijks minder slaap nodig want het is nu langer licht en de zon wordt sterker. Er is ook meer onrust momenteel die zelfs slaap voor de hooggevoeligen onder ons bijna onmogelijk maakt.

MAAN IN BOOGSCHUTTER

De boogschutter is een vuur teken. Vuur staat voor groei, enthousiasme, positiviteit, vreugde, nieuwsgierigheid, expansie, durf en speelsheid. De boogschutter wil verder kijken dan zijn neus lang is. Wees niet verbaast als je de drang voelt om uit je comfortzone te treden. Je hersenen lijken een overload aan inspiratie te ontvangen. Zoveel dingen openen zich plots voor je en dat kan voor verwarring en onrust zorgen. Dan is wieden hier de oplossing anders zal je je doodmoe voelen als je overal je energie wil insteken. Beter 3 dingen goed doen dan 10 dingen half.

Maak een gerichte keuze en ga er dan enthousiast mee aan de slag. De boogschutter wil ook weten waar hij zijn pijlen naartoe moet richten. Hij heeft behoefte aan ruimte om te bewegen en te ontdekken maar heeft boven alles nood aan een duidelijk doel waarop hij zijn pijlen kan richten. Figuurlijk gezien wil dat zeggen dat je de zin en onzin in JOUW leven dient te onderscheiden. Als kompas gebruik je wat waar is voor jou, wat resoneert met jou en wat goed voelt voor jou al de rest trek je uit met wortel en al. Enkel jij bepaalt wat onkruid is in je levens-tuin en wat niet. En als je dat ontdekt hebt weet je waarnaar je je pijlen (= je focus) kan richten.

De boogschutter is ook een optimist, vol humor en idealisme maar hij kan wel geplaagd worden door rusteloosheid omdat hij met teveel ineens wil bezig zijn. Je kent het gevoel wel als je in de snoepwinkel van alle snoepjes wil proeven. Dat kan voor rusteloosheid zorgen omdat je teveel dingen lekker en interessant vind. Bekijk deze maand dat wat je remt met een open blik en de nodige humor en vergeet niet om diep te ademen. Maar pas op om in je idealisme en enthousiasme niet teveel je zin door te drijven. Je kan deze maand ook extra nood hebben aan wat avontuur, zin om dingen te organiseren en verandering in je leven.

En voor de drama queens onder ons niet teveel overdrijven, smoesjes verzinnen en doordrammen. Het is tijd om kleur te bekennen en te weten wat je nu echt wil.

VERSTERKING VANUIT DE ZONNIGE TWEELINGEN

tweelingenDe zon laat haar licht schijnen op deze volle maan vanuit tweelingen. Dwz dat de nood aan avontuur van de boogschutter wordt versterkt door de nieuwsgierigheid, behoefte aan contact en communicatie vanuit de tweelingen. Maar hier kunnen wel problemen rijzen, aangezien mercurius nog altijd retrograde is en de diepgang van de boogschutter getemperd wordt door de oppervlakkigheid van de tweeling. Die tegenstelling versterk de al aanwezige vurige rusteloosheid. Want het vuur heeft zuurstof nodig om te blijven branden en de oppervlakkige tweeling kan zeggen ja maar, want hij ziet het niet zitten om zijn angsten in de ogen te kijken, terwijl de vurige boogschutter net die diepgang beoogt. Dat zorgt voor misverstanden, ongeduld, ongedurigheid, frustratie en irritaties die heel wat roet in het eten gooien.

Ik hoor alvast van heel veel klanten dat ze de laatste 2-3dagen zeer slecht tot niet slapen en zich daardoor moe voelen. Weet dat er nu heel veel gaande is inzake het ons heroriënteren en dat kost heel veel energie omdat we nog met veel innerlijke weerstand worstelen door onze angsten die ons nog in zijn wurggreep proberen te houden.

MARS LOOPT NAAST DE MAAN

De maan wordt als het ware bij de hand genomen door de retrograde mars. Hij duwt en zorgt voor een gevoel van drang en behoefte aan verandering. Maar omdat de focus nog niet helemaal helder is, heb je het gevoel dat niks je lijkt te lukken momenteel. De actie lijkt geblokkeerd, misverstanden, vertragingen, onduidelijkheden zijn mars en mercurius die tegenwerken. Deze conflicten zorgen ervoor dat je meer zin hebt om naar binnen te duiken want je wil tenslotte het leven beleven ipv overleven. Door die drang om vooruitgang en avontuur en de weerstand die zich op vele niveau manifesteert vind jij het smalle pad naar je innerlijke. Want de boogschutter is een vrijbuiter, hij zal en gaat een uitweg vinden en die is natuurlijk alleen in jezelf te ontdekken. De huidige tegenkantingen die je momenteel ervaart zijn een geschenk en bescherming die je helpen antwoorden te zoeken in jezelf.

Vuurtekens hebben vaak lange teentjes en zijn lichtgeraakt, een retrograde mars zorgt voor korte lontjes en een opkroppen van emoties. Wees je hiervan bewust en laat deze energieën geen pijlen worden die zorgen voor zelfdestructie. Ben je boos en gefrustreerd hou het dan zeker niet in en vertrouw het toe aan papier. Laat er maar alles uitvloeien, denk niet na over je woorden. Nadat je alles uitgeschreven hebt, neem je een (kleur)potlood en begin je te krassen over je hele blad tot je je uitgeraasd en verlicht voelt. Wil je met verschillende kleuren werken dat kan, kleur het er maar uit. Verbrandt dan dit papier en ga binnen in de rust van jezelf. Niks moet, je moet geen oplossingen bedenken, je moet niks doen gewoon je aandacht naar binnen. De wijsheid van de stilte ontmoeten.

In de stilte kom je tot de onvervormde expressie van jezelf. Minder is meer, door niks te willen en te moeten, open je een hele nieuwe wereld.

Isabelle Lambrecht

1 REACTIE

  1. Is deze maan voor boogschutters nog een tikkeltje pittiger dan de niet boogschutters? Ik lijk namelijk af en toe helemaal gek te worden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in