Volle-maan-22-april-2016-Santorini
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Volle maan kracht

De natuur is nu aan het ontspruiten, de wedergeboorte zet terug in. Ook wij als mens komen uit de donkere, rust van de winter en voelen ons als herboren met elke zonnestraal die ons nu weer wakker maakt en voedt. Bij volle maan kan je ook volledig contact maken met je eigen emoties en instincten en heb je een beter zicht op je relaties, tot de ander en jezelf. Het maanlicht is de yin kracht maar omdat ze nu vol is, door de weerkaatsing van de zon (yang kracht), schept ze mogelijkheden om van binnenuit actief te scheppen. Volle maan energie is er om je wensen en plannen die je hebt tot uitvoering te brengen. Neem gerust pen en papier en sta eens bewust stil welk dingen je nu wil realiseren deze maand.

Volle maan in schorpioen: angsten, vooroordelen, karma en doemdenken

Het moge duidelijk zijn dat de ascentie stevig aan zet is. De huidige volle maan haalt het onderste uit de kan met zijn schorpioen energie. Schorpioen wil doordringen tot de diepere betekenis van het leven en transformeert op elk niveau. De essentie wordt blootgelegd, illusies doorprikt. De strijd tussen je echte wensen en je verlangens. Als vast teken gaat hij tot het uiterste.

Dit wordt versterkt door de zeldzame gebeurtenis van vijf retrograde planeten tijdens deze maanfase, die ervoor zorgen dat je leven zich als het ware vertraagd zal afspelen. Binnen die vertraging, kom je in een verruiming (andere dimensie) waar tijd en ruimte minder spelen. Je zal als het ware contact maken met je innerlijke dimensie, zodat je de essentie kan ontdekken. Je kan ook een toename zien van vreemde, lotsgebonden ongevallen, lichamelijk of psychisch geweld. Deze hebben enkel tot doel om je een soort van shocktherapie te geven. Wat je ook gebeurt ga niet in weerstand, onthoud dat je op een cruciaal punt staat en dat je ziel zeker wil dat je de omslag maakt.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Saturnus vierkant en retrogradesaturnus

Met Saturnus (de begrenzer/ heer van karma) vierkant noordelijk maansknoop ( je persoonlijke en spirituele groei) wil schorpioen je angsten en doemdenken, het misverstand rond karma transformeren omdat deze je vooruitgang remmen. Je krijgt de kans om terug te blikken op het verleden en er je verantwoordelijkheid te zien en te nemen. Overzicht en het contact met het hogere plan. Het doorprikken van je angstige ego-denken om echt contact te maken met je diepere wensen en potentieel. De onechte en onderliggende motivaties zullen belicht worden.

Retrograde zorgt ervoor dat de focus komt te liggen op je teleurstellingen van vorige of huidige liefdesrelaties en financiële situaties. Door er echt naar te kijken kan je er de les in ontdekken. Als je er ja tegen zegt en ze oppakt mag je rekenen op de belofte van een positieve toekomst en groei.

Mars en pluto retrograde: de kans op boven je angsten en vooroordelen uit te stijgen

Deze volle maan is een schitterende kans om boven je angsten en vooroordelen uit te stijgen, door te focussen op je zorgzame, vrouwelijke instinctieve kracht. Een verbinden ipv te (onder)scheiden. De 2 heren van schorpioen (mars, heer van oorlog/daadkracht en pluto , heer van de dood/transformatie) lopen op hetzelfde moment retrograde. De retrograde planeten symboliseren dat wat me moeilijk uiten, wat we als kind afgeleerd werden. Het gaat hier over kracht versus controle. Handel je vanuit je kracht en weten of probeer je enkel het leven te hanteren, beter te weten en onder controle te houden?

De retrograde mars 17 april tot 29 juni, kan grote successen en healing opleveren als hij niet in conflict is met je radix. Zijn thema’s zijn worstelingen met je seksualiteit, weerbaarheid, kracht en het durven recht voor de vuist zijn of initiatief tonen. Reken erop dat destructieve gewoontes en ongezonde relaties hier op de wip zitten. Het beloofd dus heel intens en diepgaand te worden.

Mercurius retrograde in stier van 28 april tot 22 mei

Hier krijg je de mogelijkheid aangeboden om in contact te komen met diepe weggestoken pijnen en herinneringen, zodat je deze eindelijk kan healen. Wees niet bang om ze in de ogen te kijken, deze oude wonden. Oude vrienden kunnen terug in je leven verschijnen om het volledige karma te kunnen afwerken om een grote vooruitgang in je leven te boeken.

Mercurius staat natuurlijk ook voor alle vormen van communicatie dus stoornissen in communicatie, internet, elektronica, vertragingen, misverstanden en zelfs verloren voorwerpen kunnen je parten spelen. Het mogelijk duidelijk wezen dat je beter geen belangrijke contracten nu afsluit of aangaat.

Een stevige rit weer voor de boeg maar met schitterend kansen op diepgaande healing en inzichten. Lijkt me een niet te missen kans lieve mensen en iets om met 2 handen aan te grijpen. Dus geen waarom-overkomt-mij-dat-nu-weer maar een open mind dat accepteert wat je nu aangereikt wordt en het daarin opnemen van je eigen kracht en verantwoordelijkheid.   Succes.

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

2 REACTIES

  1. Dag Isabelle
    Ik zou graag willen weten wat er tot de 22ste aan de hand is met de maan in retrostand
    Je artikel laat duidelijk zien dat je er veel verstand van hebt en ik als hsp'er, wil graag weten hoe dat werkt om mijn verbondenheid met de energieën te versterken .

    Bedankt voor de moeite

    Mvg Gatoen Soorani

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in