Volle maan 29 mei 2018 in boogschutter
Photo by David Besh from Pexels
Leestijd: 7 minuten

Boogschutter, die je steeds weer probeert te raken met zijn pijltjes van liefde.

Boogschutter,  is er eentje die pijlen afschiet, een soort van innerlijke cupido die je steeds weer toont wat je echte ziele pad is.  Met deze volle maan in boogschutter mag jij jezelf de vraag stellen of jij al openstaat voor jezelf.

De kracht van de boogschutter is een meer op de toekomst gericht gegeven. Met boogschutter kan jij gemakkelijker “kijken” naar je toekomst. Gebruik deze dagen om te mijmeren over wat je heel graag in je leven zou willen ervaren de volgende jaren en je zal merken dat deze gedachten een zeer gerichte pijl zullen zijn. Hij is ook een beetje je innerlijk profeet en visionair want hij laat je al contact maken met je toekomstlijn . Met de maan erin zal jij gemakkelijker kunnen voelen en meer je toekomstbeeld als realiteit kunnen invoelen.  Wil je voorbeeld iets veranderen in je huis, werk, relatie, laat je energie dan echt in het beeld glijden en voel alsof je er al deel vanuit maakt. Wat doet dit met je? Kan je het al voelen of lijkt het alsof iets niet klopt, alsof er onbewust nog weerstand is? Hoe sneller je je bewust wordt van de tweespalt in je denken en voelen hoe sneller jij exacter kan scheppen wat je wil.

Heracles_Boogschutter_door_Emile-Antoine_Bourdelle
By Funkyxian [CC BY-SA 4.0 , from Wikimedia Commons
Boogschutter wil en staat voor verandering. Zijn beste pijlen zijn deze, die met enthousiasme en vanuit een duidelijke visie of weten worden afgeschoten. Hoe zit het met je gedachten, schiet jij maar wat losse flodders af of heb jij al een duidelijke schietschijf voor ogen?  De verandering zal je kunnen vormgeven door  je eigen grenzen uit te breiden, wat wil zeggen je over je vertrouwde box(denken) te stappen. Neem eens wat tijd om te kijken in welke details jij blijf hangen waardoor je pijlen niet afgeschoten worden. Waarin loop jij vast, welke emotie zorgt ervoor dat jij dat wat je denkt verwart met de realiteit? Ben je wel helemaal eerlijk met jezelf?

Hoe eerlijk is je communicatie? Gebeurt deze vanuit wat je echt voelt?

Er is heel wat energie voorhanden vanuit het uitdagend aspect van boogschutter naar stier. Je uitdaging is het feit dat je zal worden uitgenodigd om eerlijk je waarden naar buiten te brengen. Veel mensen verwarren de energie van uitdaging met vechten! Met uitdaging wordt er energie gegenereerd omdat jij in beweging kan komen. Wanneer je dit potentieel gebruikt om te vechten voor iets,  zet je eigenlijk jezelf vast binnen oude vertrouwde kaders. Probeer je zoveel mogelijk bewust te worden van je weerstandstanden en gevechten. Voel dan in wat je ECHT wil, en ga ervoor in plaats van tegen iets (hoofdzakelijk je gevoel) te vechten. Voor veel mensen is dat heel moeilijk omdat ze hun angsten projecteren en van daaruit eisen stellen. Maar met deze energie wil de boogschutter je raken en je enthousiast te maken VOOR jezelf, om duidelijk naar buiten te communiceren wat jij belangrijk en waardevol vind . In stier wordt er echt wel gerommeld met je comfortzones hoor. Dus tijd om met je “luie reet” je comfort zetel te verlaten. Sta achter je eigen innerlijke waarden, achter dit wat jij nodig hebt om je nieuwsgierigheid, verwondering en levensvreugde  te vergroten (niet om je in te dekken of veilig te weten). De boogschutter wil je laten INvoelen wat het is om mee te stromen op je eigen waarheid en golflengte.

Nieuwetijdskind Instagram
Nieuwetijdskind Instagram

Wat wel zeer goed zal werken vanaf nu, is de witte magie van het leven. De duistere tijden hebben hun beste tijd gehad en het is tijd om weer vanuit de eigen goddelijke kern te leven. Deze zal je ervaren door enkel nog dingen te doen die op jouw zijn en waarden aansluiten . Als je er zelf nog niet de moed toe hebt zal Uranus zeggen, whopah weg met deze slechte job/relatie/situatie en je krijgt je ontslag, je partner bedriegt je, een situatie escaleert. Laat je in dit geval NIET door paniek overweldigen of “help waarom ik, ik heb nooit geluk, waarom overkomt me dit….” Ik heb al een paar hardhandige uranus opdoffers genoten in mijn leven maar het zijn telkens sleutels naar vrijheid gebleken. Op voorwaarde natuurlijk dat je je weerstand ertegen opgeeft. Dag op dag, 24 op 24 u laat je ziel je voelen wat je het beste doet, wat ideaal voor je is maar meestal laat je al deze sleuteltjes liggen. Dan komt uranus langst en denkt je ziel, yes en nu is het de tijd om die open deur gewoon in te trappen. Bam daar sta jij dan in je “nakie” help wat nu te roepen. Komt allemaal goed hoor, gewoon eventjes diep in en uit ademhalen en jezelf goed inprenten dat het leven er voor je is ipv tegen je. Achteraf heb ik altijd gedacht, ‘god jong, hoe kon ik daar nu naast kijken of waarom heb ik het mij in godsnaam zolang moeilijk gemaakt. “ Ja, die opdoffers bleken achteraf steeds een vrijgeleide te zijn voor mij. Ik kan het niet genoeg herhalen, verandering is belangrijk en als het je overvalt wees dan dankbaar dat je ziel je komt redden. Kijk veranderen dat doe je niet een beetje hé, het is letterlijk alles of niks. Heb je koud water vrees tja dan is de beste methode diep adem te halen en er gewoon in te springen en je ziel weet dat maar al te goed.

Kennis en wijsheid

In boogschutter is de uitdaging om dat wat je weet (je kennis) af te toetsen aan je eigen waarden en dat doe je door ermee te experimenten zodat je je eigen waarheid ontdekt. Op die manier vorm jij je eigen wijsheid. Wijsheid is dat wat jij bent, waar jij echt voor staat en waar jij 100% voor gaat. Klanten zeggen me vaak:” maar Isabelle, het lijkt allemaal zo gemakkelijk voor je?” Tja, je moest eens weten. Het is heel lang aardsmoeilijk geweest maar inderdaad, sedert ik vanuit mijn eigen wijsheid en waarheid leef, is het veel gemakkelijker tot bijna kinderspel. Alle dubbele ladingen eruit, manipulaties zijn ballast, zekerheden onnodig en een duidelijke visie volgens wat ik waardevol vind baant de weg.

Kennis zijn opstapjes, dingen die je uit de buitenwereld opraapt om je eigen pad te ontdekken. Pas door ermee te spelen, het je eigen te maken, te proeven en te experimenteren ontdek jij je eigen unieke frequentie. Het vervolg lijkt dan op pure magie en alles klopt dan moeiteloos als een bus. Het meest onlogisch blijkt dan het meest volmaakte te zijn voor jou. Wat voor mij perfect logisch is, aangezien enkel het bekende verleden logica is. Je toekomst is per definitie onlogisch daar het totaal onbekend is. Dus als je je toekomst wil vormgeven lijkt het me logisch om dit via onlogische stappen te doen. Hihi, ben je nog mee met de trein, anders deze zin eens herlezen.

Mijn grootste kracht ligt juist in het feit dat ik onlogische dingen durf te doen, dat is zo ontzettend verruimend en veranderend en suuuuuuuper verrijkend. Ben je daar ooit echt helemaal klaar voor? Nee, elke dag opnieuw blijft een uitdaging maar wat ik wel merk is dat mijn vertrouwen in het leven en in mijn verbinding met het leven zo sterk gegroeid is, dat de uitdaging eerder plezier verschaft in plaats van angst. En dat is een bijzonder fijn, magisch en verrijkend gegeven dat nu voor IEDEREEN bereikbaar is. Het gaat heel snel nu lieve mensen. Er is nu voldoende bewustzijn op aarde om de omslag te maken, dus ook wie niet klaar is wordt meegezogen in deze flow. Ben je bang vertel jezelf dan dat angst een slechte raadgever is en geef jezelf de toestemming om momenten te beleven waarin je eventjes zonder houvast zit. Ik weet niet hoe het met jou is maar ik hou wel van wat snelheid en in een bocht heb je ook altijd 1 kort moment waarop je geen greep hebt. Het lijkt wel alsof je eruit zal vliegen en dan floep ben je erdoor en vervolg je je pad. We zitten nu collectief in dat 1 moment waarop het lijkt alsof je geen greep meer hebt op de situatie. Spannend hé, geniet ervan en straks schiet jij je eigen pad op, op zoek naar nieuwe uitdagingen en avonturen.

De beweging van angst naar liefde

De volgende 7 jaar mag jij ontdekken wat liefde inhoudt voor jou op materieel vlak, met andere woorden wat vind jij mooi en waardevol. Je leert ook om in liefde met jezelf om te gaan zodat je ook vanuit liefde met de ander zal kunnen communiceren. Voor veel lichtwerkers is materie iets wat ze “laag bij de gronds vinden” en het is zeer belangrijk om deze oude visie los te laten. Materie en luxe zijn ok en dat zal voor elk teken anders ingevuld worden. Vb mijn broer is een stier en ja hoor het mag wel wat duurder, extravaganter en specialer zijn voor hem. Ik ben een vis en ik ga dan graag dat ene stukje spotten dat mij raakt en dat mag dan spotgoedkoop zijn. Het is beide materie maar vanuit een totaal ander waardebesef bekeken. Ook lichtwerkers, verzet je niet meer tegen materie, heul niet meer vanuit valse nederheid want als je dingen afwijst en als slecht bestempelt zit je in valse nederigheid. De ziel komt hier alleen vanwege het feit dat er materie is. Mensen hebben geen besef meer van waarom de ziel in de materie indaalt. De materie wordt op alle niveau gewoon misbruikt. Leer echt contact maken met de materie, voel, proef, ervaar. Materie is geen bezit het is een uitingsvorm; die ervaringen mogelijk maakt en daarin ligt de schoonheid en de liefde verborgen. In een ding ligt de liefde van zijn schepper besloten, en die liefde bestaat altijd uit een meerwaarde zijnde extra schoonheid of gemak. Een mooi schilderij, een stukje muziek beide dingen raken je met hun schoonheid, een computer of machine raken je met hun gemak en voordelen die ze je bieden. Stier begrijpt de meerwaarde van materie.

Aan jou nu om ook die meerwaarde te ontdekken in plaats van er slaaf van te zijn.

Je zal merken dat deze volle maan je heel veel energie en strijdkracht zal bezorgen. Gebruik deze om te verruimen in plaats van te strijden. Mars wil strijden, wel stuur deze kracht via de pijplijn van je boogschutter en je zal in die volgende 2 weken bergen kunnen verzetten ;-).

Doe er iets mee lieve mensen, wacht niet totdat uranus je als een boer van zijn paard klopt. (dit is een leuke vlaamse uitdrukking).  Ik krijg vaak hele leuke emails van mensen die deze berichten volgen, met de boodschap dat als ze ze idd toepassen wat ik hier aangeef, ze snel en gemakkelijk dingen veranderen in hun leven. Maak er gebruik van en maak het jezelf gemakkelijker.

Je hoort me terug met nieuwe maan op 13 juni.

Geniet van deze krachtige volgende 2 weken.

Kernwoorden:

actie-beweging-verruiming-duidelijk visie.

17 REACTIES

 1. mijn zoon is boogschter en ik merk dat hij 100 % boogschuter is ,maar hij is schygofreen geboren en moett hard vechten om zich staande te houden in deze harden wereld.
  maar ik heb altijd het gevoel gehad dat ook hij zijn weg zal vinden, en als ik dit zo geleezen heb
  geeft het toch de kracht om positief te blijven .jamer dat er niet echt veel info is over deze ziekte.
  maar ik zal hem hier over vertellen.
  en ik ga je zeker volgen je heb boeiende info waar we van leren of inzicht krijgen.
  maar de weg is nog lang.

  groetjes Sophia

 2. Bedankt voor de mooie omschrijving van deze maand…we hadden gisteren een maanviering op het land buiten.. jij gaf een verdieping met jouw omschrijving en je maakte het nog begrijpelijker voor me, met veel herkenning .. B

 3. Bedankt voor dit bericht. Fijn ook dat het je eigen ervaringen zijn. Daardoor voel ik me minder alleen. Want af en toe lijkt het net alsof het aan mij ligt. En dan lees ik dit; Boem mindblown haha. Nogmaals bedankt!

 4. wel isabelle , wat jij geuit hebt klopt , ben zelf waterman en inderdaad wacht niet tot de energie van Uranus langskomt hij slaat je plat ; word tijd dat alle denkpatronen open komen , hoog tijd
  grts inbo

 5. Hallo Isabelle,ja ook ik heb mij heel lang verzet.
  Vooral van mijzelf houden was verschrikkelijk moeilijk.
  Onvoorwaardelijk anderen lief hebben, dat was wat ik zou willen.
  Wat heb ik mijn best gedaan, doch alles mislukte.
  Niemand begreep hoeveel ik van ze hield.
  Alles dat misliep gaf ik mijzelf de schuld van.
  Tot ik opeens ging inzien dat ik niet van een ander kan houden, als ik mezelf haat.
  Vanaf die dag werd mijn leven anders, mijn leerproces kwam in een stroomversnelling.
  Ik heb het leven lief, dat is heel anders geweest.
  Dank voor je artikel.

  • Wat mooi, ik onderga mijn weg ook zo. Veel angst, boosheid, verdriet en eenzaamheid. En toch elke x als ik deze maan berichten lees, herken ik alles.

   • hallo angele, mooi dan ben jij op een heel bewuste manier bezig met je eigen traject te laten aansluiten op het groter geheel………..;;goed bezig zo

 6. Wauw Isabel wat een super artikel. Steeds als ik mijn droom waarheid wilde laten worden , kwamen de twijfels weer van alle kanten op mij af.
  Ik ga de pijlen van boogschutter, wat trouwens m’n eigen teken is , gebruiken om die loodrecht naar m’n doel te sturen en dan maar eens kijken hoe eea uitpakt.
  Hartstikke bedankt ! Voor deze verfrissende kijk op de dingen. Groet Monique

  • aha monique, een droom wil leven en je kan deze enkel op gevoel ipv op logica etsen
   volg je gevoel, is het onlogisch dan is dat normaal………kijk wat je denkt te verliezen (dat zijn je twijfels) en wees je bewust van wat je kan winnen bij je droom en focus daar verder op
   veel succes

 7. Hallo Isabelle. Wat een inspirerende tekst zeg.
  Zoals jij het beschrijft zo voel ik het als Vis ook.
  Zo dynamisch NU.

  • hallo nicolette
   zijn idd zeer dynamische tijden waar een visje zich in het water kan voelen als je je gevoel volgt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in