DELEN
relaties

De volle maan vergroot momenteel uit wat je niet meer nodig hebt. Ze nodigt je uit om op te ruimen en los te laten wat je nu verstikt. De ballast van je verleden, je oude ik en je omgeving zorgen ervoor dat je over je eigen grenzen aan het gaan bent.

Augustus staat voor overvloed en vervulling omdat in de natuur de vruchten dan tot volle wasdom komen. Heb jij je vruchten goed verzorgt of zijn het kleine vruchten en een magere oogst geworden?
Kwekers weten dat je een te grote oogst moet snoeien want anders krijg je allemaal kleine vruchten. Snoeien, bemesten en water geven is van het allergrootste belang. Zo is het ook met ons. We moeten snoeien in de dingen die verouderd of overbodig zijn geworden, bemesten wat ons vreugde en energie geeft en water geven wat ons doet groeien. Laat los die dingen waar je niet meer met je volle hart achterstaat. Je mag van richting veranderen, je mag zelfs je woord breken want je bent niet meer wie je toen was. Zo zal je grote, rijpe, voedzame vruchten vormgeven in je leven.landscape-gardener-409147_1280

De maand augustus krijgt zijn invloed van het teken leeuw. Je zal merken dat dit je zonnevlecht en zijn thema’s in beroering zal brengen.

Thema’s zijn:

 • – wat kan en wil je, wat geeft je vreugde
 • – het recht om te handelen
 • – doelgerichtheid, durf- macht/onmacht
 • – het vermogen keuzes te maken en grenzen te stellen
 • – hoe je over jezelf denkt, zelfbeeld, wilskracht, manifestatie, individualiteit
 • – Je beste beentje voorzetten, jezelf in de spotlights zetten, wat kan je goed, maar dan niet prestatie gericht wel vanuit een vervullend gevoel van het kunnen delen van je gave aan deze wereld.

Aandachtspunten zijn hier: Wat geef je licht, warmte en voeding in je leven of nog beter wat wil jij voeden in de toekomst?

De hartjes zullen in augustus ook behoorlijk beroert worden. Keuzes dienen zich aan op liefdesgebied. Dit komt omdat er van je gevraagd wordt om alle “ballingschap” achter je te laten en echt voor jezelf op te komen. Heel wat relaties zullen in deze maand beëindigt worden. Zeker relaties die gebaseerd zijn op afhankelijkheid en angst voor verlies van de ander, zullen zwaar onder druk komen te staan. Dit omdat die heel weinig met het hart te maken hebben. De leeuw in augustus wil je het vertrouwen in de liefde en het leven helpen te herstellen door afhankelijkheidsrelaties los te laten. Die energie zal je helpen om uit de schaduw van je valse ik en zijn angsten te stappen, uit de schaduw van relaties die je klein houden.

Het is tijd om uit de schaduw te komen die gevuld was met angsten voor gebrek en verlies. Afhankelijkheid transformeren naar vertrouwen en geloof, is het thema dat de schorpioen in augustus mee komt te ondersteunen. Ware transformatie naar wie jij in je kern bent, loslaten het idee van een foute en gevaarlijke wereld. Schorpioen, de grote transformator zal voor onrust zorgen omdat hij de onderste steen zal omdraaien. Maar een gewaarschuwd mens is er 2 waard. Laat je niet overvallen maar sta bewust in het leven en omarm de mogelijkheid die je nu krijgt om volmondig ja tegen jezelf te zeggen.

We worden letterlijk uit onze oude huid gepeld zodat onze innerlijke zon kan stralen.

Wees je dus bewust van het feit dat je getriggert zal worden op volgende situaties:

 • – bewuste keuzes maken door ja of nee te zeggen tegen dingen of relaties
 • – je zal merken dat je zal opruimen en dingen weggooien in je huis
 • – je kan je extra moe en lusteloos voelen als je dingen tegen je zin doet
 • – als je teveel op automatische piloot zal je geprikkeld worden door een gevoel van eenzaamheid en zinloosheid van je bestaan
 • – je zal meer zin hebben in leuke dingen doen en ontspanning
 • – angsten kunnen uitvergroot worden zodat je ze eindelijk wil erkennen en aankijken
 • – op gebied van relaties en werk zullen er serieuze knopen doorgehakt worden. Volg hier je gevoel, ratio is hier niet de juiste raadgever omdat hij worstelt met angstscenario’s.

Wat te doen als je getriggerd wordt en je je met je rug tegen de muur voelt?

 • – je onmacht zal verdwijnen als je het proces aanvaard, we zijn gewoon collectief aan het opruimen en loslaten
 • – bewust stilstaan bij wat je doet, bij jouw keuzes. Is het echt wat je wil of schik je je naar de maatschappij? Onthoud dat je altijd de teugels in eigen handen hebt want enkel JIJ maakt de keuzes in JOUW leven
 • – wees dankbaar als iets zich in je leven voordoet want dat zijn unieke kansen naar zelfkennis en groei
 • – doe een stapje achteruit uit de emoties weg en bekijk de situatie eens vanuit een andere hoek
 • – trap niet in de val van het oude vertrouwde. Kies voor wat jou vreugde en energie geeft
 • – Onrust en onmacht is simpelweg een keuze. Je weet dat de enige constante de constante verandering is. Waarom er dan tegen vechten, geef je eraan over en je zal merken dat er nieuwe wegen voor je zullen opengaan.

Isabelle Lambrecht

Isabelle is een transformator en ervaringsdeskundige. Dit doet ze via coaching, workshops en haar specialiteit healing op afstand. Met haar groot invoelend vermogen stemt zij feilloos af op je ziel die haar leidt in het loslaten van jouw emotionele en fysieke blokkades. www.isahealing.eu.

3 REACTIES

 1. Gedichten van een schoolmeester: "Een leeuw is iemand, die bang is voor niemand". Artikel sluit goed aan bij deze strofe.
  Ik vind het artikel heel goed en het geeft we inzicht in het verdere leven.

 2. Geweldig artikel! Citaat: "Ware transformatie naar wie jij in je kern bent". Weer terug naar wie wij werkelijk zijn.

  Ter aanvulling: Over leeuwen gesproken…Het is nu de tijd van "De Leeuwenpoort". Deze poort staat open tussen 26 juli en 12 augustus.

  Zie het volgende artikel: "De leeuwenpoort en oprijzende kracht van bewustzijn".

  http://www.apofyliet.nl/artleeuwenpoort2015.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in