nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Deze volle maan zal je laten voelen waar je onbewust op jaagt en je ermee in contact brengen. De wicca cultuur, die heel dicht bij de natuur staat, noemt deze maan de ‘jachtmaan’. In West-vlaanderen gebruikt men vaak “de goe jacht” als men iemand geluk wil wensen. Bij deze wens ik je dan ook graag de goeie jacht.

Met de maan, het gevoel in stier maakt men jacht op

‘Huh,  jacht op wat?’, denk je nu misschien. Nou, met de Volle Maan in Stier zul jij je beter bewust kunnen worden van wat je leven mooier kan maken, wat je een gevoel van veiligheid kan geven. In de duisternis van de moederschoot kan een vrucht rijpen.

Deze jachtperiode, die gelinkt is aan de nakende winter maakt je bewust van het feit dat jij een cocooning of ‘moederschoot’ periode binnengaat. Je komt nu in contact met een ‘kinderwens’. Hiermee bedoel ik elke gedachte die vraagt om manifestatie, je geestelijk kind. Nog te weinig mensen begrijpen dat elke gedachte een geestelijk kind is en hoe meer je eraan denkt, hoe meer het kind zich zal vormen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De winter, met zijn snel invallende duisternis, is de natuurlijke baarmoeder waarin jij tot rijping kan komen. De jachtmaan is de aanzet van het jagen, lees: bewust denken aan iets waar jij volgend jaar zeker iets mee wil doen. De donkere winterperiode biedt je de veiligheid en beschutting om in alle rust te rijpen. Laat je niet verleiden tot het jagen op of het wegjagen uit je leven, want dit is een jagen onder de vorm van richten en rijpen.

Jagen met de kracht van de Stier is een kunst

De kracht van de Stier is traag, aards en nuchter. Van de Stier kun je nu leren voelen hoe het is om rustig te bouwen aan iets. Hij is niet echt een jager, maar heeft heel sterke wensen en driften die hem in beweging houden. Zijn kracht ligt in zijn ietwat kinderlijke eenvoud en spontane naïviteit. Dit omdat een stier zijn aandacht enkel gericht houdt op de schoonheid van wat de aardse materie te bieden heeft.

De basis van jagen is je aandacht richten op, zonder rekening te houden met wat buiten je focus ligt. In zijn kinderlijke eenvoud schenkt hij geen aandacht aan de rest, en deze wijsheid deelt de Stier nu met je. Voel hoeveel vlotter het gaat je te focussen als je geen rekening houdt met alles er omheen.

Neem een idee en speel ermee in je geest. Bekijk het langs alle mogelijke kanten en wijk je af, keer dan terug naar je idee. Komt er iets in je op als:”Wat als…” of “Het is onmogelijk!” of “Het kan niet.”, dan ben je bezig met dat wat rond je idee ligt. Geef daar geen energie aan en keer gewoon terug naar je idee. Speel met de facetten van je idee, die er echt deel van uitmaken. De Stier kiest gewoon spontaan voor alles wat stevig, mooi, veilig, stabiel en luxueus is, iets anders komt niet op in zijn gedachten.

Een klein minpuntje is dat de Stier vasthoudt aan wat hij verworven heeft, waardoor hij een beetje kan vastroesten. Verder is hij als een betrouwbare dieselmotor en zal hij nooit overhaaste dingen doen. Voelt hij zich onveilig, dan kan hij zeer koppig worden. Voel je dat je koppig bent, koppel dan terug en probeer te achterhalen waarom jij je onveilig voelt en wat je nodig hebt om je terug veilig te voelen.

Transformatie met de maan in het 8ste huis

De Maan staat in het achtste huis, het huis van Transformatie en Bewustwording. Transformatie is niet echt het ding van de Stier, want hij houdt liever vast aan het oude vertrouwde. Maar het achtste huis en de tegenoverliggende energie van de Zon in Schorpioen zal je uitdagen om dingen los te laten.

Maan en Neptunus staan harmonieus, wat ervoor kan zorgen dat je je partner of een ding mooier ziet dan het in werkelijkheid is. Een valkuil van de Stier-energie, omdat de Stier weinig aandacht schenkt aan zijn gevoel, kan hij de uiterlijke schoonheid als pasmunt nemen.

De ontnuchtering kan een pijnlijke zaak zijn, omdat het er in het hoofd van de Stier allemaal zo perfect uitzag. Je hoofd, losgekoppeld van je gevoel, zal je altijd leiden naar pijnlijke ervaringen. De rigoureuze pittige Schorpioen komt om deze bel te doorprikken.

De les is hier om dat wat je ziet te koppelen aan je gevoel. In je hoofd kan alles kloppen als een bus, maar als het niet aansluit op je hartvibratie zal dat beeld vreemd zijn aan je eigen pad en zorgen voor pijn.

“gevoel zit in je hart nooit in je hoofd “

De Zon of het ego in Schorpioen

Je ietwat slome rustige gevoelenswereld (Stier) zal een serieuze prik krijgen van de staart van de Schorpioen want je ego zal plots heel gevoelig zijn met superlange tenen.

Geldingsdrang kan hier sterk opkomen omdat oude, diep verborgen emoties aan het licht kunnen komen. Ook al dacht je dat die al lang vergeten en vergeven waren, ze zullen nu boven water komen. En dan is het aan jou om een keus te maken, ze doorvoelen of je ertegen verzetten. De schorpioen steekt al bij de minste trilling van bedreiging en zijn steek is dodelijk. Maak een verstandige keus bij deze mogelijke overweldiging.

Mercurius staat ook in Schorpioen, wat ervoor zal zorgen dat je denken en communicatie zal zoeken naar een hoger ideaal en meer naar de essentie zal toewerken. Schorpioen stelt alles in vraag, waardoor de hersenspinsels van je ego door de mand vallen.

Hoe je rust en zekerheid te bewaren?

Rust en zekerheid zal je ontdekken via de energie van de heer van Stier, de planeet Venus. Venus staat in Weegschaal; dat wil zeggen dat harmonie en balans het antwoord is. Door aandacht te besteden aan beide kanten van het verhaal, door beide partijen te horen of door het waarom van je eigen handelen onder ogen te zien, zal het je lukken om deze gevoelens een plaats te geven.

Weegschaal is ook het teken van de relaties, zowel de relatie met jezelf als met anderen. Bij Schorpioenen kunnen de emoties hoog oplaaien, blus ze met de rust van de stier die zijn energie altijd kanaliseert in mooie dingen. Gebruik de kracht van oplaaiende emoties om ze te kanaliseren in tastbare schoonheid; schilder/timmer/boetseer/schrijf… Maar geef daarnaast ook een stem aan je emoties. Geef jezelf de opdracht er iets moois mee te maken.

Wees duidelijk in je woorden

Eén van de belangrijkste dingen die ik in mijn coaching en healingwerk opmerk, is inderdaad de kracht van het woord. Meer bepaald de kracht van het juiste woord. Hiermee bedoel ik dat veel mensen bijvoorbeeld vragen: “Hoe kan ik gelukkig zijn, hoe creëer ik rijkdom?” Maar geluk en rijkdom zijn voor elk van jullie anders.

Gebruik specifieke woorden voor je wensen door aspecten te duiden van wat geluk is voor jou. Speel eens met het woord geluk, welke woorden komen dan in je op? Maak contact met het woord geluk en zijn meerlagigheid en dring door tot die laag van geluk die aansluit bij jou. Is geluk: kunnen opstaan wanneer je wil, is geluk: kunnen werken met mensen, is geluk: kunnen wonen dicht bij natuur? Dus, wat is schoonheid en luxe voor jou? Als ik heal of pendel, dan bepaalt mijn vraag, meer bepaald het basiswoord, de uitslag.

Nog te veel mensen doen maar, die leven op de automatische piloot. En wanneer je dan ergens tegenaan botst, is er de verwondering en de vraag:”Waarom?”. Op automatische piloot ben jij als een jager, die zomaar in het wild schiet en die dan vloekend thuis komt omdat je ofwel kweet nie wat geschoten/verwond hebt, ofwel helemaal niks.

Weten wat je wil

De Stier weet wat hij wil: schoonheid en veiligheid. Alles is daarop gericht. Aan jou om voor jezelf duidelijkheid te scheppen in de thema’s van de Stier door je gevoel te gebruiken. Laat je emoties (Schorpioen) niet zomaar ontploffen, maar richt ze in een bepaalde richting, schep er iets moois (Stier) mee in de materie.

Venus als heer van de Stier verwijst ook naar de vrouw en Uranus, die een oppositie maakt in het 7de huis in Ram, is een vingerwijzing naar de vrouw die in relaties schoon schip maakt en op haar strepen gaat staan. De jacht is op meer gelijkwaardigheid en de versterking van de eigenheid van zowel de man als de vrouw, want beide zijn collectief uit balans.

Met de energie van de Stier zul jij je energie gebruiken om het thuis gezelliger te maken, maar blijf uit de dwang die Schorpioen aan de dag kan leggen. Beide tekens hebben een ontzettende nood aan veiligheid.

Veiligheid

Voel tijdens deze periode wat jou veiligheid geeft, wat jij nodig hebt om tijdens de komende winter aan te sterken. Niet in de zin van het wonden likken, maar meer in de zin van wat kan ik waarderen in mijn leven, wat heb ik al opgebouwd.

De Stier is een dankbaar teken en met Schorpioen worden de puntjes op de i gezet en veeg je de laatste afgevallen blaadjes op de composthoop. Hoe mooi ze ook zijn van kleur, Schorpioen weet dat er op bepaalde dingen een vervaldatum staat. Leer te genieten van het moment in plaats van te proberen de momenten vast te houden of vast te leggen.

Dingen vastleggen kan super leuk zijn, maar als je enkel daarmee bezig bent, zal je nooit het genot ervaren van volledig in het moment zelf op te gaan. Met minder herinneringen heb jij meer ruimte om te genieten van wat het leven je nu te bieden heeft.

Schorpioen begrijpt dat en leert met vallen en opstaan wat de essentie is en wat ballast is. Wat voorbij is is voorbij; wat is, daar kan je mee aan de slag en wat nog mag komen daar kan jij momenteel niks mee. Richt je dus op de essentie.

Onthou dat minder meer is:
– minder zorgen is meer vreugde
– minder dingen is meer ruimte
– minder willen is meer overgave
– minder nemen is meer krijgen
– minder moeten is meer mogen
– minder verleden is meer heden
– minder toekomst is meer acceptatie

Ga deze winter in met een minimum aan ballast en een maximum aan schoonheid.

3 REACTIES

    • Minder toekomst en meer acceptatie betekend eenvoudig weg dat als je je focust op het nu en daarmee aan de slag gaat je handelt vanuit acceptatie en werkt met wat nu voorhanden is. Teveel in de toekomst dan zit je met verwachtingen van wat je moet toekomen maar het is er nog niet dus stress en angst

  1. Heel herkenbaar allemaal , ik ben een stier en bij het lezen heb ik al onmiddellijk iets van EN WAT NU ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in