Volle maan 9 juli 2017
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De volle maan maakt je, zoals altijd, wat prikkelbaar. Ze zorgt voor irritaties, want ze brengt altijd dingen in het licht. En de volle maan van deze maand zal je zeker niet sparen, want steenbok staat op zijn strepen en heeft weinig op met al dat gevoelig gedoe van de maan. Het teken de Steenbok zegt: ”voelen doet er niet toe, zolang je maar je plicht doet”. Deze invloed zal spelen op het thema je veilig en thuis voelen. Het is enkel jouw plicht om daarvoor te zorgen, niet de plicht van de ander. Jij dient de keuzes te maken die voor jou werken en je mag je nooit laten remmen door iemand anders. Wil je partner nog niet mee, start dan tenminste met het voeden van je droom in plaats van deze te onderdrukken. Op die manier hou je ook je relatie zuiver en sterk, want anders zal je enkel irritaties en ongenoegen projecteren op je partner.

Deze specifieke maanstand op 17°steenbok geeft aan dat je teveel energie kan verspillen aan nutteloze gevechten, om je eigen mening door te drukken. Laat elke dwang los, gebruik acceptatie, geen geweld.

Maan in steenbok

Steenbok heeft als heer: Saturnus, die ook wel Vadertje Tijd genoemd wordt, waarmee men weer verwijst naar het lot of levenswiel. De angstige maan roept : ”wacht totdat ik mij veilig voel”, maar steenbok weet dat het wiel gewoon verder loopt en sommeert je om flink te zijn en je verantwoordelijkheden te nemen. Hij weet je perfect te zeggen wat je MOET doen en hoe je je moet gedragen om een volwaardig lid van de maatschappij te zijn. Hierdoor zoek je bevestiging in de buitenwereld, omdat je met de structuren van je opvoeding werkt, in plaats van met je innerlijke structuur. Steenbok wijst je oh zo graag op je fouten. Dat wil zeggen dat de Steenbok / Saturnus energie symbool staat voor je innerlijke criticus, waardoor je wat jij wil, onderwaardeert. Je cijfert wat jij wilt weg, zodat je kan passen binnen de maatschappelijke structuren. Deze constellatie zal blootleggen hoe en op welke thema’s jij in de buitenwereld goedkeuring zoekt en waar jij je eigen dromen onderdrukt. Deze energie zal je helpen zichtbaar te maken dat jij jezelf eigenlijk nuttig maakt om goedkeuring te krijgen. Hierdoor laad jij te veel last op je schouders en anderen rekenen hierdoor te veel op jou. Je maakt jezelf ‘onmisbaar’, want als je nodig bent voel je je eindelijk een beetje waardevol. Hierdoor ben je superbang om in de steek gelaten te worden want, wat als de ander je niet meer nodig heeft? Wie ben jij dan, wat is je taak dan nog, waarop kan je dan nog je leven bouwen?

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Macht en onmacht

Omdat Steenbok symbool staat voor de materiële realiteit, zal deze volle maan je alles in het zicht brengen waardoor jij je eigen innerlijke kind hebt laten verstikken. Ontberingen van vroeger, te zware lasten op je schouders, problemen met vader / autoriteitsfiguren, je aangeleerde patronen om te overleven en je moeite om te leven en te genieten.

Mars, je daadkracht, staat recht tegenover de Maan & Pluto en zal je confronteren met je macht en onmacht, het je geketend voelen in je thuissituatie of in je leven. Wil je al lang verhuizen dan zal dit nu sterk opspelen, je zal knopen hieromtrent willen doorhakken. Het zal je angst voor de conflicten met je eigen partner of gezin naar boven brengen waardoor jij niet durfde door te zetten in je nood om een betere leefomgeving voor jezelf te scheppen. Omdat dit echter in Kreeft staat, zullen het kleine uitbarstingen zijn waar traantjes aan te pas kunnen komen. Het moet eruit want Pluto in Steenbok zal je ertoe uitdagen om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen goed voelen en thuisvoelen. Maan is het gewoontedier in je en Pluto zal korte metten maken met al die gewoontes die je vastketenen. Tijd om volwassen te worden en uit slachtofferdenken te stappen recht in de positie van de schitterende schepper die je in wezen bent.

Jupiter in weegschaal, geeft een stevige duw

Jupiter zet zijn volledige gewicht in bij dit proces. Steenbok is voor de vooruitgang en Jupiter is voor de groei en verandering. Omdat hij “onderhuids” zal werken zal zijn energie uitwerken als een soort van onrust, een drang naar verandering en frustratie die je anders de mond snoert. Het zal zich afspelen binnen relaties / gezin, je thuiscomfort.

Neptunus helpt je je dromen waar te maken

Neptunus ondersteunt de maan en zegt: “toe maar, maak nu maar je dromen waar”. Wijd jezelf aan je dromen en offer je angstig-ik maar op.

Laat nu de kracht van de Steenbok, die het allemaal anders wil doen, maar toe. MAAR doe het vanuit wat je graag zou willen in je leven en niet vanuit negatieve zelfkritiek. De positieve steenbokenergie neemt de volle verantwoordelijkheid voor de eigen keuzes, de negatieve Steenbok wil verandering vanuit kritiek. Tijd om eigenlijk je dromen in de ogen te kijken: wat zou voor jou de ideale leefomgeving zijn? Steek daar je energie in.

Denk eens wat er kan gebeuren als heel veel mensen denken aan hun ideale leefomgeving. De wereld zou snel veranderen. Denk persoonlijk, echt aan jouw huis en jouw nabije omgeving. Niet zo van: ‘ik wil een mooiere wereld’, nee, hoe ziet JOUW ideale leefomgeving eruit. Het is net zoals poetsen voor eigen stoep, als elk zijn eigen stoep netjes houdt is het resultaat een propere straat. Op die manier scheppen we een volledig nieuwe wereld vanuit onszelf naar buiten toe.

Wie bewust meestroomt met de boodschappen van de maan zal merken dat de persoonlijke groei veel gemakkelijker zal verlopen.

11 REACTIES

 1. Compleet herkenbaar, het was een hell de afgelopen weken… Mijn vader die steenbok was is een jaar geleden overleden en ik ben kreeft met een grote affiniteit met de maan…. En elke nieuwe tot en met volle maan gebeurd er ook wat wat eerst niet leuk is maar later te zien is als een belangerijke les. Dit keer moet ik zeggen dat er wel heeeeeelll veeeeell was, heb het nog niet allemaal helder…

 2. Ik neem aan dat dit ook voor de mannen geld? Toevallig lees ik dit stuk en kom verder niet veel op deze website. Even een lastige periode waar ik mijzelf de laatste weken in bevindt. Toevallig zit ik midden in een aankoop van een huis waar ik en mijn vriendin gelukkig achter staan. De behoefte om te verhuizen was ‘opeens’ erg groot de laatste maanden. Als steenbok herken ik het vasthouden aan patronen en gewoontes in een materiaal bestaan. Je denkt er rust door te krijgen maar het geeft ook onrust. Helaas door de onrustige periode niet een te beste kant van mijzelf gezien en laten zien.

 3. Ik herkende vaak veel in uw beschrijvingen bij de diverse maanstanden. Echter in deze herken ik werkelijk helemaal niets van mezelf, behalve de tip energie te steken in mijn ideale leefomgeving, waar ik mee begonnen ben al voor het lezen van dit artikel. Wat zou het kunnen zeggen dat ik zo weinig herken en ‘voel’ bij het lezen van dit artikel, terwijl dit anders vaak wel zo is? Er lijkt werkelijk nauwelijks iets op mij van toepassing…

 4. ik voelde m’n keel klemmen, vanwaar toch bijna tranen in m’n ogen …oude angst rond fout bezig zijn, mezelf weer helemaal in twijfel trekken en afbreken ( want had namelijk net een kampeerauto tweedehands gekocht… huisje -kreeft- en in de natuur, verlangen naar buiten, gezond en blij) Zoon drie dagen bij mij gelogeerd ,ziek-( moeder – maan) …ai ai … alle vertrouwen en goed gevoel kantelde heel snel weer naar oud verdriet, tekortkoming, mezelf afbreken, angsten… wel duidelijk misschien met ascendent kreeft, en saturnus opposiet in aanleg …en bovendien noordelijke maansknoop in maagd met pluto pal erboven op ! (in aanleg) en daar komt die volle maan dan over wandelen 😉 Amai, niet niks… alleen weet ik niet of die beperking een hint is waar we moeten naar luisteren misschien? of eerder iets waar we ons moeten leren overheen zetten?

 5. Ai…een gemini met de maan in steenbok en Venus ook in gemini…hellup! 😉 voel me sinds vandaag grieperig, kan dat er ook bijhoren?
  Wederom veel dank weer voor je mooi en helder geschreven artikel…
  Melis

 6. Wat mooi en fijn om te lezen. Ook ik heb mijn innerlijke kind laten verstikken. Het kind wil eruit nu. Heeft het heel benauwd. Wil leven. Voelt nog veel verzet en angst.

  • hallo cassandra, de maan heeft op iedereen invloed maar de mensen met planeten of extra accenten in steenbok zullen deze maan veel intenser voelen en zullen zeker die thema’s voelen in hun leven.

 7. Hoi Isabelle,

  Dank je wel….mooie boodschap…ik lees je artikelen graag, het steunt me in het begrijpen van mezelf.

  Lieve groet Monique

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in