Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 29 oktober 2012
(Fragmentje uit het laatste stuk van de allerlaatste cursus, Morya cursus 42 in Poperinge)

Te beluisteren op www.morya.org

Meester Morya,

Wees niet bang voor je ambities, voor je diepe verlangens, voor je aspiraties, want die brengen je verder. Soms kan je knoeien met je leven, soms kan je in de war komen, maar toch, het doet niets af van wat jouw hart je vertelt, van wat jouw ziel je zegt. De kennis van God is in jouw leven aanwezig. En stukje bij beetje zal je ontdekken hoe daarmee om te gaan, hoe bepaalde momenten van verlegenheid te overwinnen, hoe te durven geloven in jezelf, misschien tegen anderen in, tegen de wereld in, dat moet je durven.

Jullie zijn als leeuwen en leeuwinnen, die kracht hebben in het leven, die dingen kunnen doen op een unieke manier, die weten wat het is rustig te zijn, eventueel te slapen, te wachten en dan in actie te komen, dingen te doen op een ongelooflijk mooie, krachtige manier, dat je weet: we veroveren het leven.

Elk stapje vooruit is een stapje voor de eeuwigheid. Iedere keer dat je iets in je eigen leven bereikt door naar binnen te gaan, dit iets wat je hebt bereikt, gaat nooit meer van je weg, jij wordt beter, je gezin, je familie wordt beter, de wereld wordt beter. Dit is belangrijk om te zien. Zeg niet: ‘we wachten tot er weer een poort opengaat, tot er weer licht komt van boven, tot er weer dingen zijn die naar ons gestuurd worden’, het heeft geen zin.

Jouw leven is belangrijk. Wat je vandaag doet vanuit jouw soort bewustzijn, vanuit de onwetendheid van God in jouw leven. Want God geeft zich volledig aan jou. Jouw onwetendheid is Zijn onwetendheid in jou. En toch kan je begrijpen, stukje bij beetje, meer en meer en meer.” Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

11 REACTIES

 1. Ik heb het niet zo op; het wordt beter.

  Ik heb meer met; waarom ervaar ik nu wat ik ervaar.

  Wat is er nu mis met dit moment.

  Wat ontbreekt mij dit moment?

  En waarom ervaar ik dat zo.

  Ligt het aan de omstandigheden of aan mijn kijk op de omstandigheden.

  Bij ‘beter’ ben je altijd afhankelijk van de omstandigheden en dat terwijl er ‘een plek in jezelf is’ die niet afhankelijk van de omstandigheden is.

  Het wordt nooit beter dan DIT MOMENT/DIE PLEK.

  • @Aart,

   dat mag Aard, zoals jij dat wil is ook oké.

   daarom ieder zijn eigen manier van spreken en handelen.
   ik gebruik mijn woorden omdat ik dat positief en gemakkelijker kan begrijpen en daarom ook zo kan neerzetten.
   jij doet dat op jouw manier…allicht bedoelen wij hetzelfde…alleen anders uitgedrukt…dat mag je voelen..

   daarom is ieder Uniek maar wel één als geheel…er zijn meerdere wegen die naar verlossing leiden..het komt goed…stap voor stap…voor mij is deze uitspraak makkelijker te begrijpen…das mijn gevoel…

   samenvoegen….is beter….je bent beide…als mens en ziel….zo voel ik het 🙂 bedankt voor je input…hoop dat je me nu beter begrijpt zonder überhaubt ergens van afhankelijk te Zijn….je bent…ik ben ook 🙂

   liefs, henriëtte

 2. Dank meester El Morya, voor deze mooie boodschap!!
  en ook dank aan Gordon voor het plaatsen hier…

  Zoals Meester morya al benoemde; iedere stap…is een stap voorwaarts…god geeft zich helemaal….onze ziel…wordt wakker en helpt ons mensen…op een liefdevolle manier met elkaar samen te werken….samen één te worden….op een bewuste manier…dat kost tijd, geduld en heel veel liefde..on-voor-waardelijke liefde….heb geduld en wees onbevreesd…wij zijn niet alléén…maar samen één….als geheel…ieder op zijn eigen manier en dat is oké…ook al weet je op sommige momenten het niet meer…dat herken ik zelf ook…vraag hulp….het licht is er….in jezelf…je ziel…je godsvonk…luister ernaar…zij wijst je de weg vanuit je hart….het komt goed…daarvoor laat je alles los…..en krijgt er iets geheel nieuws en mmois voor terug..luister naar je gevoel…mediteer…zoals meester El Morya al zei…iedere stap is vooruitgang…vertrouw er maar op…het komt goed…stap voor stap…en als je er dóórheen bent….weet je het allemaal weer…via je gevoel..
  wees trots op jezelf…je bent al tot hier gekomen!!
  vanuit mijn hart, een liefdesgroet aan allen..”-”

  Henriëtte xxx

 3. Meer dan een jaar lang met mijn nieuwe energie aan de bak geweest op een bepaalde manier. Het was nieuw, er was een soort van uitdaging. Nu ruim een jaar later ben ik moe, niet zozeer lichamelijk moe. Maar de drive is weg, moeie ogen. De ogen die een jaar lang gestraald hebben. Het leek op 1 richtingsverkeer. Ik ben zoveel veranderd, maar de wereld om me heen lijkt nog precies het zelfde. Ik kan het de wereld niet kwalijk nemen, maar mijzelf ook niet, probeer op allerlei mogelijk manieren zoveel mogelijk slaap te pakken. Dit is overleven. De twijfel is terug. Twijfel aan mijzelf? Ja/nee. Ik denk dat het meer is: krijg ik het voor elkaar om het geluk hier te gaan ervaren. Ademhalen, bidden,vertrouwen houden, zelfliefde. Ik kom nog genoeg buiten mijn 4 muren, ook om mezelf steeds in een beetje in mijn angsten te zetten, maar het zuigt me leeg, dan moet ik terug. Doe de dingen die ik moet doen, dat gaat me gelukkig nog redelijk af.
  De vlag gaat uit als het voorbij is, dat kan ik je vertellen.
  Groeten!

  • @anb, ik herken wat je schrijft, bij mij is er 6 jaar geen drive en een lijf wat flink herstellen moet na lichamelijke inspanning, dat kan douchen zijn bijvoorbeeld. Voor die tijd was mijn leven 1 grote dans van energie.

   Toch zou ik niet terug willen naar ‘die dans’.

   Wat ik geleerd heb/heb mogen ervaren is het overgeven aan het moment. Met andere woorden; het blijven bij wat is.

   Natuurlijk was dat in eerste instantie een bewuste aktie, een opletten wat datgene in mij was wat wat er was niet accepteren kon maar nu is er gewoon wat er is en ik zie geen weerstand meer verschijnen in mij.

   Dat is wel heel prettig in vergelijking met weerstand met wat is.

   Het wonderlijke van geen weerstand met iets is dat het leven gewoon okay is.

   Met okay bedoel ik; er is geen spanning, er is geen moeten, het is gewoon simpelweg okay zonder dat daar voorwaarden voor zijn.

   Dat is mijn inziens wat het leven ons ‘leren’ wil en dat is ook de basis waar van uit het leven ons vanzelf weer als de tijd daar/rijp is een drive geeft. Een drive t.b.v. van het geheel.

   Er is zoiets als persoonlijk geluk en OKAY dat eerste is vluchtig en aan voorwaarden verbonden dat tweede is onze natuur/onze basis en is er altijd, zonder enige voorwaarden.

   Mogelijk gunt het leven je om dat OKAY te herkennen/ontdekken.

 4. Ik herken dit ook.
  Maar ik voel dat juist hierdoor goeie dingen
  naar je toekomen ook al zak je soms even in.
  Het hoort erbij, het is er ook om je sterker te
  maken en je kijk op dingen te veranderen.

 5. Lieve Yvonne,

  Dit proces hoort bij het overgangstijdperk waarin we ons bevinden. Ik herken jouw ervaring en gevoelens.
  Juist tegen de tijd, dat je het niet meer ziet zitten, komt er iets geheel nieuws naar je toe. Iets wat beter is voor je.
  En net als wat Aart schrijft, heerlijk om niet meer te willen weten. Nou dan krijg je echt ruimte.
  Je begint als het ware opnieuw te lopen, anders te leren kijken. Maar weet, dat er iets veel beters naar je toekomt. Probeer vol te houden. Ik wens je veel liefde en kracht en sterkte toe.
  Francis

 6. Mijn leven komt steeds meer tussen de 4 muren te zitten.
  Ik had wensen: mijn praktijk te realiseren.
  Maar vanuit mijn situatie is dat erg moeilijk.
  Alles werkt tegen, hoe kan ik dan blijven geloven?
  Nee, ik voel dat ik aan de kant van het leven sta en ik weet niet hoe eruit te komen.
  De kracht van de leeuwin zat inderdaad in me, maar de situatie waar ik in zit weet dat te temmen.
  Het lijkt wel of je uitgetest wordt hoe sterk je kracht is, wel die is nu ten einde.
  Ik zie mijn leven aan me voorbij gaan als een toeschouwer en ik laat het maar. Het lijkt alsof alles van me wordt afgenomen. Ik weet het niet meer.

  • @Yvonne,

   Beste Yvonne,

   Soms lijkt het of inderdaad niets meer wil lukken en je alles wat je dierbaar is kwijt raakt. Maar als je durft te vertrouwen dat er iets beters voor in de plaats mag komen dan komt het echt! Alleen pas veel later ontdekken we het positieve in de zwarte periode.
   Ik hoop dat het je lukt om nog even vol te houden…….Ik wens je veel kracht en sterkte!!
   Warme groet,
   Emmy

  • @Yvonne, lieve Yvonne,
   Hoe herkenbaar voor mij! Alles moeten loslaten, en nu zelfs op dit moment ook nog mijn gezondheid. En toch diep van binnen voel ik dat ook dit nog moet gebeuren. Daarna kunnen wij in onze praktijken aan het werk; we zijn hier niet voor niets al die jaren in voorbereid. En zoals Aart schrijft: niet vanuit weten/controle, want zo werkt het niet meer. Heb vertrouwen, ik geloof dat die leeuwen/-innenkracht die we eerst wel voelden, terug komt, maar dan op een nog dieper innerlijk niveau.

   lieve groet, Ellis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in