Leeuw

Januari vliegt echt voorbij, het is moeilijk te geloven dat de eerste volle maan van het jaar alweer bijna hier is! De volle maan in Leeuw begint op 28 januari. Ze zal je creatieve potentie een flinke opkikker geven, helpt je in je licht te stappen en geeft je zelfs de kans om wat lol te hebben. Ben je klaar om wat feller te stralen?

Elke 29,5 dag straalt de maan op haar intensiefst. Ze verlicht onze lucht met haar voedende stralen. Astronomisch gezien gebeurt dat omdat de zon en de maan precies tegenover elkaar staan. De kant van de maan die de zon op kijkt, weerspiegelt daardoor perfect het licht terug naar ons op Aarde. Astrologisch gezien is de volle maan een hoogtepunt, een tijd van volbrenging, verlichting, van loslaten en van oplossen. Bij een volle maan kom je misschien tot een diepe ontdekking over jezelf, of over een omstandigheid waaronder je gebukt gaat. Het beste wat je tijdens de volle maan kunt doen, is om naar binnen te kijken. Reflecteer over je situatie en laat het universum je feedback geven over het pad dat je bewandelt.

Om het wat concreter te maken: deze volle maan in Leeuw zal je laten kijken naar de balans van je eigen ego met het collectieve ego. Is wat je voor jezelf probeert te creëren ook goed voor iedereen die daarbij betrokken is? De Leeuw Maan zal je inspireren om op zoek te gaan naar plezier en romantiek. Maar we hebben nu ook een Waterman Zon, en die zal je vragen om objectief te blijven. Zodat je je kunt blijven focussen op het grotere goed. Wat je wilt is om ze allebei in balans te ervaren.

Jupiter zal een grote invloed hebben op deze volle maan. Hij vergroot je behoefte om objectief te zijn. Tegelijkertijd speelt ook Mars een rol: hij stuurt je via de maan wat uitdagende trillingen toe, waar je ego van zou kunnen groeien. Wees lief, niet gemeen, en laat die pittige trillingen gewoon van je afglijden de komende dagen!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De volle maan in Leeuw

Iedereen merkt wel iets van een volle maan. Tijdens deze Leeuw Maan zullen Stier, Schorpioen en Waterman de meeste actie ervaren. Voor Stier ligt de focus op thuis, voor Schorpioen op de carrière en voor Waterman op relaties. Hieronder vind je voor alle drie wat tips.

Stier

Uranus en Mars zorgen dat je de dag niet doorkomt zonder iets onverwachts, dus deze volle maan zal je leven sowieso wat ~ extra pit ~ geven. De energie in deze periode richt zich op je thuis. Dat kan leiden tot wat spanning in de balans van je werk en privé.

Heb je het idee dat de druk je te veel wordt, maak dan even een wandeling of doe weer eens wat yoga. Dan kun je even een stapje terugdoen en je kracht herpakken. Weet dat het universum je gewoon de kans geeft om alles los te laten wat niet bij je hoort. Dus wanneer je even op adem komt, kijk dan goed welke projecten je blij maken. Zet de rest even op pauze.

Schorpioen

Deze volle maan in Leeuw schijnt haar licht op je carrière. Een plotselinge beslissing op je werk kan nogal wat losmaken. Dat is dan Mars, die je wat zit plagen. Merk je dat je het niet eens bent met die nieuwe situatie, dan kun je het beste even pauze nemen. Niet reageren, laat het nieuws gewoon even inzinken. Denk pas na over je volgende zet als je hoofd weer helder is.

De stemming kan hoog oplopen zolang Mars en Uranus nog in de buurt zweven. Dit is dus niet het moment voor onvoorspelbaar gedrag. Probeer gewoon je hoofd koel te houden en te kijken naar wat er op je horizon ligt. Vertrouw erop dat het juiste pad zichzelf wel laat zien. Vergeet niet dat je dromen uitkomen, ook al lijk je nog zo vast te zitten – het universum zweert altijd samen om jou te helpen.

Waterman

Relaties zullen je vooral bezighouden tijdens deze Leeuw Maan. En misschien heeft je partner wel iets verrassends te zeggen. Zie die mededeling als een test van de kracht van je toewijding. Het universum wil je zien in een gebalanceerde, emotioneel gezonde relatie. En wat druk kan een band juist versterken.

Stel jezelf de vraag: balanceer je jouw behoeftes goed met die van je partner? Krijgen en geven jullie allebei evenveel? Is dat niet zo, dan is dit het moment om dat te veranderen. Als je het probeert te bespreken en je merkt dat de temperatuur oploopt, neem dan even pauze. Breek het onderwerp weer aan als de energie wat is gekalmeerd. Zodra jullie hier doorheen zijn, zijn jullie des te sterker.

Voor alle andere sterrenbeelden, onthoud: wat er ook op je pad komt, de energie van de volle maan gaat altijd over pauzeren, reflecteren en loslaten. Gebruik deze volle maan in Leeuw om alle klevende trillingen uit je ruimte te vegen. Mediteer op hoe je los kunt laten wat je niet dient. Blijf verankerd in je overtuiging dat dingen je niet overkomen, maar vóór je gebeuren.

Leer werken met de kracht van de volle maan

Hermelijn van der Meijden begeleidt onze online Volle Maan Ceremonie & Activatie

Leer werken met de kracht van de volle maan. Laat oude patronen, emoties of beperkende verhalen los. Formuleer een heldere intentie. En activeer het bewustzijn dat nu in jouw leven nodig is om te groeien!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in