Dit is de beschrijving van de energieën die we rond de volle Maan in Tweelingen van 12 december 2019 te verwerken krijgen. De energie van deze volle Maan is zeer pittig in de opmaat naar de ringvormige Zonsverduistering van tweede Kerstdag 26 december 2019. De Aarde opent weer nieuwe lagen van haar multi-dimensionale bewustzijn. De energie van strijd, collectieve woede en verwarring in communicatie is zeker een thema op dit moment. Het gewonde IK en de geschonden rechten van het individu zijn daarin een drijvende kracht. Ook is er een extra diep verlangen omte kunnen leven en besturen vanuit het Hart en daardoor kunnen er doorbraken zichtbaar worden van bestuurders die met het Hart en betrokkenheid besturen.

Gedragen door de Wezensessentie van de Aarde

 Volle Maan 12 decemberRondom deze volle Maan in december opent de Wezensessentie van de Aarde opnieuw een nieuwelaag van haar multi-dimensionale bewustzijn. Daarmee komt er voor ons in verbinding met de Aarde ook weer extra bewustzijn beschikbaar. Dit vraagt om een andere aarding vanuit diepere lagen van ons bewustzijn. Vanuit zielslagen blijft de ervaring gefragmenteerd, maar vanuit onze Wezensessentie, onze Godsvonk is er een centrering in de multi-dimensionale ervaring. Dit betekent concreet dat je situaties tegelijkertijd via meerdere invalshoeken kunt ervaren en beschouwen. De polarisatie van goed en fout van de dualiteit valt weg en hier komen verschillende invalshoeken voor terug. Deze staat van bewustzijn bereik je door te kiezen voor de onvoorwaardelijkheid van onze Godsvonk, van wie we in Wezen Zijn. Dan mag alles naast elkaar bestaan. Daarnaast blijft het heel belangrijk om als onderdeel van een groter geheel toch je eigen pad te volgen en echt voor jezelf te kiezen. Als je goed in de stroom zit, dan kom je in verbinding met een grotere ordening en dan word je gedragen door de Wezensessentie van de Aarde. Warme voedende energie stroomt dan via de voeten je lichaam in. (Neptunus conjunct zwarte Maan in Vissen conjunct Cheiron in Ram alles in het 4de huis. Zwarte Zon conjunct noordelijke Maansknoop in het 8ste huis.)

Werkelijke betrokkenheid

Het overlevingsmechanisme van deze volle Maan laat zien dat alles versnippert als er geen echte betrokkenheid is. Ook kan er zonder betrokkenheid geen grotere samenhang of synchroniciteit ontstaan. Dan is alles leeg en doelloos, dan is het hart er niet bij. Opnieuw worden we in deze periode extra geconfronteerd met situaties die veel van ons eisen, maar niet te organiseren zijn. We krijgen het niet rond om alle losse eindjes met elkaar te verbinden, wanneer dit vanuit een dwingende structuur moet gebeuren. Om er één geheel van te maken is werkelijke aandacht en betrokkenheid nodig. Tijdens deze aanwezigheid van jouw bewustzijn worden er energetische verbindingen gelegd. Alles komt dan in een andere levende samenhang en ordening. Dit is iets wat de meeste mensen niet kunnen zien, maar wel kunnen voelen. En ook de resultaten zijn heel anders als er werkelijke betrokkenheid en aanwezigheid is. (zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus conjunct Cheiron in Ram in het 4de huis.)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gewonde IK

Cheiron in Ram laat het gewonde IK zien. Als het hart ontbreekt en we staan onder druk om te leveren, dan is er valse dienstbaarheid, die niet verbonden is maar bestaat uit eilandjes. De neiging is om maar door te gaan om toch te kijken of je kunt leveren wat er geëist wordt. Het gevoel kapot te zijn, niet goed genoeg en niet te voldoen,dat is dan de drijvende kracht waardoor je toch alsmaar blijft doorgaan. Want jij voelt je dan die sukkel die niet kan voldoen aan wat er gevraagd wordt. Terwijl je innerlijk kapot en vet over je grens gaat, laat jezelf in de steek en neem je jezelf dus eigenlijk niet serieus. Dan sta je er niet bij stil dat het probleem misschien wel het systeem of de omstandigheden zijn waar je je aan onderwerpt, terwijl je denkt dat jijzelf het probleem bent. Je vergeet dat wat er gevraagd of opgelegd wordt misschien wel helemaal niet klopt of geleverd kan worden. Je vecht dan door om dienstbaar te zijn aan iets buiten jezelf. En de motor die dit alles in standhoudt is dan het gewonde IK. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Cheiron in Ram Stationair dus extra krachtig.

Accepteren

De omkering komt tot stand op het moment waarop je stopt met jezelf te pushen iets te moeten doen wat niet past. Dan wordt de gewonde persoonlijkheid, het gewonde IK geaccepteerd en stopt de wedloop om te voldoen, te bewijzen dat je wel oké bent. Dan wordt de wond jouw Meesterschap en bepaalt de liefde voor je gewonde zelf het tempo en waar je je mee verbindt en je aandacht en aanwezigheid aangeeft. (Jupiter, zuidelijke Maansknoop, Diamant, Saturnus conjunct Venus en Pluto in Steenbok 2de huis sextiel Cheiron in Ram Stationair.)

Stroom van je Hart

Volle Maan 12 decemberWat er dan gebeurt is een wonder. Je komt namelijk precies daar waar jij de juiste bijdrage kunt leveren. Je gaat dan met de stroom meebewegen. Misschien was je al jaren bezig om alle ballen hoog te houden op een plek en met een dagbesteding die niet bij je past. Ook het niet kunnen is een onderdeel van het geheel en laat je zien waar de stroom wel stroomt en niet doodloopt. De energie van deze volle Maan kan ook enorme druk geven en het diepe verlangen dat het Hart nu echt haar vormkracht MOET krijgen. Ik wens je toe dat je kunt vertrouwen dat de stroom je daar brengt waar je hart wil stromen. (Zwarte Maan in Vissen conjunct Neptunus conjunct Cheiron in Ram in het 4de huis. Diamant, Saturnus, Venus en Pluto conjunct in Maagd in het 2de huis.)

Het dienen van een systeem

De idioterie en gevolgen van het huidige westerse economisch gedreven systeem is enorm zichtbaar geworden. Het wordt steeds intenser zichtbaar dat het mensen kapot maakt. Dit zien we in de wereld bijvoorbeeld terug bij de belastingdienst en andere overheidsinstellingen of grote bedrijven die mensen vastzetten in geautomatiseerde systemen, waardoor ze in de problemen komen. Dit komt steeds meer onder de aandacht en wordt zichtbaar als de bug van de huidige tijd. Het wordt nu zichtbaar dat het hart en een persoonlijke bijdrage van medewerkers vaak echt noodzakelijk is. Steeds dringender wordt nu duidelijk dat het om ons mensen gaat die het verschil maken en niet om dienstbaar zijn aan een ego gedreven systeem. Dit maakt ook helder waar we valse of foute dienstbaarheid en dienstverlening inzetten die geen mens dient, maar alleen een ego gedreven systeem. (Priapus in Maagd 10de huis. Jupiter, zuidelijke Maansknoop, Diamant, Saturnus conjunct Venus en Pluto in Steenbok 2de huis.)

Recht van het individu

Gevolgen die de macht van grote bedrijven en logge overheidsinstanties ons opleggen zijn enorm en  ontnemen het individu hun rechten. Ik noem hier maar een paar voorbeelden zoals de slimme meter, 5G, een saneringsplan van asbest die de verzekeringen nu opleggen in plaats van de overheid, Hong Kong die ingelijfd wordt door China, enzovoort, enzovoort. Ik verwacht dat deze volle Maan ook wel strijd, demonstraties, collectieve woede en gedonder zal opleveren om dat wat nog niet wordt erkend als schade voor het individu, in het volle licht van het bewustzijn te zetten.Dit is tijd waarin bestuur vanuit het Hart en warme betrokkenheid extra zichtbaar wordt en de losgeslagen visies en conflicten weer kan verbinden in wijsheid. (Mars op de Ascendant in Schorpioen in het 12de huis sextiel Jupiter, zuidelijke Maansknoop, Diamant, Saturnus, Venus, Pluto conjunct in Steenbok 2de huis.)

Verwarrende communicatie

Ook kunnen we de nodige verwarring rondom Mercurius issues verwachten. Mercurius staat (majeur) ongeaspekteerd in de horoscoop van deze volle Maan (en Mercurius is heerser van het overlevingsmechanismevan deze volle Maan). Mercurius regeert over communicatie, verkeer, handel, beweging in het algemeen, overdracht van informatie, maar is ook verbonden met kinderen, spelen en humor. Op deze vlakken zal er mogelijk veel verwarring, diepe macht en onmacht en onbegrip zijn. Dus elkaar niet begrijpen, alsof ieder een andere taal spreekt. (Mercurius inconjunct Uranus in Stier en driehoek Cheiron in Ram.)

Herstel van het leven

Een andere drijvende kracht is de milieuschade die nu overal om ons heen en wereldwijd zichtbaar is. De Aarde en haar ecosysteem is in haar grotere samenhang kapot en is aan het resetten. Ego gedreven dienstbaarheid aan een systeem maakt alles wat op Aarde leeft en haar organisatie kapot. En de gevolgen daar kunnen we niet meer omheen. Loslaten en transformatie wordt er nu van ons gevraagd. Het gaat niet om goed en fout, alles is een onderdeel van het geheel. Besturen met ons Hart en onze volledige betrokkenheid, maar ook transparantie en toegeven wat niet zuiver is en wat niet loopt. Die transparantie zal het hele plaatje zichtbaar maken. De transformatie die daar uit voortkomt zal de eenheid en samenhang van het leven herstellen. (Jupiter, zuidelijke Maansknoop, Diamant, Saturnus, Venus, Pluto conjunct in Steenbok 2de huis oppositie noordelijke Maansknoop in Kreeft conjunct zwarte Zon 8ste huis.)

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Wezenlijke informatie in dit artikel van Manuela!

  De ketting van onvrijheid verbreken!

  Bibi (en zij niet alleen) heeft een waardevol verhaal voor ons betreffende Cestui Wue Vie Trust Account.
  (Hier vind je goede uitleg over het maritieme recht:
  https://exituitdematrix.wordpress.com/de-grootste-fraude-aller-tijden/het-ontstaan-van-een-persoon/)

  Bibi Bacchus, Freedom, Breaking the Chains, Interview

  https://www.youtube.com/watch?v=ZxUnLraYsBg&feature=youtu.be&t=1 (50 min.)
  (Jason is overigens ook een prettig man om naar te luisteren.)

  Mijns inziens zitten we met een niet of nauwelijks ge- en benoemd groot probleem.

  Kleine kinderen, ja nu al reeds babies, worden naar een zogenoemde kindercrèche gebracht. Vanaf ongeveer 3 maanden jong!
  Moeder zegt: “Ik heb je in liefde ontvangen en je in liefde 9 maanden gedragen. Ik was zéér benieuwd om voor de eerste keer je gezichtje te zien! … Maar nu, nu je zo’n 3 maanden bent, vandaag kan ik je niet gebruiken. En overigens, morgen en overmorgen ook niet.”

  En daar gaat het jonge mensje, volkomen kwetsbaar en de enige in wie het vertrouwen heeft, door wie het gekoesterd, gevoed en beschermd wordt als door geen ander, ….. weg! Aan zichzelf overgeleverd, aan de eigen voorzienigheid, de eigen assertiviteit, de eigen voedselvoorziening, …

  Hoeveel jongeren lopen er momenteel aldus rond met een zeer groot trauma? Volledig verlaten door de enige die er ten volle voor je had kunnen/behoren te zijn. Niet gedwongen, maar vanuit een diep gevoeld verlangen en diepe wil om er voor jou te zijn.
  Hoe is het mogelijk, zo vraag ik me af, dat jonge vrouwen/moeders van hun baby, welke zij IN zichzelf gedragen, gevoed en lief gehad hebben, zo maar afstand kunnen doen. Hoe zit dat met het ware moedergevoel? Diep verdrongen naar het onderbewustzijn?

  Dank aan Manuela voor haar telkens opnieuw stimulerende artikelen!

 2. Mooi en herkenbaar stuk. Dank je wel.

  Juist in deze tijd is het van groot belang dat we rituelen uitvoeren voor moeder aarde. Zij maakt het mogelijk dat wij dit spel kunnen spelen. Ook al heeft ze het zwaar, we kunnen haar wel eren en bedanken. Hierdoor verleggen we de aandacht van “crisis” en klimaatillusie” naar het bekrachtigen van de ervaring. Als we dat met genoeg mensen doen geven we moeder aarde de kracht om deze onbalans om te draaien.

 3. Hallo Manuela,
  Dankjewel voor je bericht. Ik merk dat ik eigenlijk altijd ‘nee’ heb moeten zeggen tegen werkgevers. Ik ben veel geswitched, en vraag me af of dit een vluchtroute is of werkelijk een keuze omdat het niet bij me past. Als ik overal ‘nee’ op zeg, blijft er dan wel een pad voor me over? Hoe weet ik of dit de juiste manier is?

  Alvast bedankt,
  liefs, Moniek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in