Volle maan van 20 juli 2016
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De oogsttijd komt eraan. De volle graanmaan verwijst dan ook naar een tijd van overvloed, van oogsten van je voedzaam graan. Met deze oogst is het de bedoeling om de komende winter te overleven. De oogst is de ideale periode om stil te staan bij het wonder van schepping. Om dankbaarheid aan te brengen.  Je hebt een paar maand terug zaadjes geplant en nu mag jij oogsten. Hoe rijk of hoe mager je oogst ook is, voor elk resultaat mag je dankbaar zijn. Het resultaat van je huidig oogst toont je in hoevere jij jezelf accepteert en vertrouwt. Is je oogst rijk wees dan dankbaar dat jij al zo dicht bij jezelf staat, is je oogst mager wees dan dankbaar voor deze spiegel. Je krijgt hierdoor namelijk een kans om bij te sturen.

De rode graanmaan in steenbok

De rode kleur is een knipoog naar je gronding, naar je behuizing. Hoe is je emotionele, fysieke en spiritueel huis? Heb jij al iets kunnen oogsten van je potentieel in die leven?

De volle maan in steenbok zal je helpen om eens nuchter stil te staan bij je leven en om de verantwoordelijkheid nu te nemen voor je oogst. Ben je tevreden wees dankbaar, ben je ontevreden dan komt het omdat jij tot op vandaag niet de volle verantwoordelijkheid nam voor je manifestaties. Zolang jij schermde met:” dat is niet eerlijk of dat kan toch niet of dat is niet menselijk, ….) wijs jij je macht en verantwoordelijkheid af, als logisch gevolg een schrale oogst.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Steenbok is het teken bij uitstek dat over je structuur waakt, dat wat je zekerheid geeft. De zon nu in kreeft, haar licht laten schijnend op de maan zal je helpen verantwoording te dragen voor die dingen die je voeden en koesteren. Verberg je emoties/instincten niet meer achter je kreeftschild. Een kreeft hoort thuis in het water en water het symbool voor je gevoelens. De kreeft zegt : laat je emoties stromen zodat ze je de weg kunnen wijzen naar de juiste levensstructuur voor jou. Wees als de plichtsgetrouwe steenbok, trouw aan jezelf, luister naar je emoties. Ze tonen je in hoever jij volgens jou gevoelsimpulsen (= zielewenken) leeft.

Wil je overvloed, wil je een rijke oogst in je leven, dan kan je dit enkel als je je gevoelens van vreugde volgt. Doe jij dingen vanuit onmacht of omdat je erkenning wil of koop jij simpelweg je liefde? Dan leef jij niet getrouw aan jezelf. Je neem niet de verantwoordelijkheid voor je eigen potentieel.

Wees niet meer bang om gekwetst te worden want jij bent de enige die jou kan kwetsen. Elke kwetsing in je leven ontstaat omdat jij van macht naar onmacht neigt, van meester naar slachtoffer , van een emotievol wezen naar een slaapwandelaar. Bang voor pijn. Neem de verantwoordelijk om weer gerichte keuzes te maken, stuur bij aan de hand van de gevoel. Je emoties zullen je laten voelen of jij aansluit op een focus van vreugde en liefde.

De extra power van volle maan

De volle maan is een turbootje dat je ter beschikking krijgt. Ben je hooggevoelig en uit balans, tja dat weet jij al wat dat turbootje bij jou zal teweegbrengen. Innerlijke onrust, boosheid, angst en slapeloosheid. Zorg ervoor dat je actie onderneemt om deze overload los te laten. Voeten in ijskoud water, ijskoude douche, yoga, blijf gerust wat langer op, ideaal ook is een wandeling  in het maanlicht. Maak tijd voor jezelf om erachter te komen hoe jij momenteel in je leven staat. Vanuit acceptatie of vanuit afwijzing?

Mars doet er een schepje bovenop want hij activeert zowel maan als zon. Het maakt dat je grillig uit de hoek kan komen. Uranus die in conflict is met maan zal je grillig gedrag extra prikkelen. Alles wat je nu als druk van buitenaf ervaart is er teveel aan. Korte lontjes, lange teentjes allemaal bedoelt om je bewust te maken van de dingen in je leven die niet stroken met je ziel. De dingen die je irriteren en ontevreden maken. Zolang jij ze sust is je overvloed ook maar gesust.

Benut dus deze kracht van de volle maan om scherp te stellen wat je wel wil, waar je wel wil op bouwen. Waar je nu als een liefdevolle moeder evenwicht moet brengen in jezelf.

Venus en mercurius blijven hier ook een krachtige impact uitoefenen, net als vorige maand. Het fundament waarmee nu aan de slag gegaan wordt, is de liefde. Neem jij je verantwoordelijkheid in de liefde voor jezelf? Kies jij voedende relaties of investeer jij nog altijd in energievretende relaties?

Mercurius in communicatie met venus zegt dat het nu tijd is om een open en eerlijke communicatie te voeren in je huidige relatie. Het is het enige wat resultaat zal geven in deze test van liefde. En als ik mag een tip geven, begin eerst met de relatie met jezelf 😉

Ben jij  bereidt om de liefde voor jezelf tot structuur van je leven te maken? Ben jij bereidt om de verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen en jezelf op elk niveau te voeden en te ondersteunen? Denk jij nog altijd je liefde te moeten kopen of afdwingen? Ben jij bereidt een liefdevol wezen te worden opdat al je handelen enkel nog gedragen wordt door liefde en respect. Want zolang jij jezelf afwijst kan jij onmogelijk liefdevol handelen met de buitenwereld. Onthoud dat je altijd omgaat met de ander zoals jij met jezelf omgaat. Eigenliefde is cruciaal om een liefdevolle wereld te scheppen. Egoïsme is ideaal om de wereld op te blazen.

Eigenliefde is liefde / overvloed / overgave. Egoïsme is angst / gebrek / bescherming. Waar sta jij ? Gebruik de kracht van de volle maan wijs. De vrouwelijk kracht baart dwz dat zij ook de vorm begrensd. Zorg voor een duidelijk vorm in je leven. Leer grenzen te trekken en nee te zeggen.

5 REACTIES

 1. exact waar mijn vriendin en ik heel de week aan gewerkt hebben, leuk om bevestiging te krijgen van het universum dat we op de juiste weg zitten!

  Dank U!

  • Geen wonder dat ik me vandaag niet aarden kon.

   Ik kon de aarde niet vinden.

   Staat tie hier op een plaatje.

   DANK

   "Leer grenzen te trekken en nee te zeggen."

   Ik zeg NEE tegen iedere grens.

   Ik ben grenzeloos.

   Er is een verschil tussen NEEN zeggen vanuit een grens of vanuit grenzeloosheid.

   Ach wat grens ik weer uit mijn nek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in