Leestijd: 5 minuten

De volle maan van 6 september is voor mij weer sterk voelbaar. Extra energie, dus wordt het slaappatroon weer helemaal anders; ook ervaar ik wat weerbarstigheid naar deadlines en andere ‘moetjes’. De laatste dagen was het voor mij dan ook een kwestie van: tijd nemen voor mezelf en eventuele interactie op een laag pitje zetten. Bij volle maan merk ik toch dat het een stuk makkelijker is om in mijn eigen stuk te blijven en om ‘foert’ te zeggen naar de buitenwereld. Wat ik op dat moment wil, kan ik dan weer veel makkelijker volgen.

Merk jij ook dat het met volle maan makkelijker is om mee te stromen en naar buiten te brengen wat in je zit? Het is alsof je op die momenten weer uit één stuk bestaat. Natuurlijk kan je ook meer irritatie en ongeduld ervaren. Als je dat ervaart, is het omdat jij nog teveel in je ego leeft.

Bij vrouwen wordt de kracht van de volle maan heel duidelijk in de menstruatiecyclus. Op het eind van de cyclus die, als de vrouw nog een natuurlijk ritme heeft, valt op volle maan, is er ofwel de blijdschap van de groeiende vrucht ofwel de reiniging en het krijgen van extra energie om weer vruchtbaar te zijn. Sowieso is de volle maan altijd een periode van kracht.

Deze volle maan in 15° vissen, tegenover zon 15° maagd

Als rasechte vis, voel ik deze maan tot in elk cel. De volle maan bevindt zich precies in het midden van vissen, het laatste teken van het levenswiel. De vis heeft al alle andere tekens doorlopen en maakt nu de cirkel rond door alles te integreren. Het wiel dat van individu naar sociaal naar kosmisch wezen evolueert.

De laatste dagen stonden voor mij ontzettend in het teken van in balans brengen. Het voelde alsof er goed aan me geschud werd om te zien of ik al stevig op eigen voetjes sta. Na het trekken van de maanhoroscoop begreep ik heel goed wat er in mijn leven gaande is. De zon staat namelijk 15° maagd. Zon en maan in een schitterend touwgetrek om balans en gronding. Ze staan tegenover elkaar, maar houden elkaar in balans.

Trekt de Zon (je wil er staan, naar buiten treden, je innerlijke zon laten schijnen) dan geeft (duwt) de Maan energie terug in de vorm van het voelen. De Zon in Maagd is de realist die je weer met beide voetjes op de grond zet en je “aanspoort” om met je intuïtie, gevoeligheid en dromen (Vissen) aan de slag te gaan.

Ik ken deze wisselwerking zeer goed, mijn vader is namelijk maagd en ik vissen. Vreselijk was het voor mij, mijn aardse rationele vader die me als kind ‘verweet’: je leeft met je hoofd in de wolken, wie denk je wel dat je bent met je hoogstaande principes, je zal nergens geraken, je droomt, je bent asociaal, je zal in de goot belanden. Ik ben als kind dan ook snel dichtgeklapt. Ik was een eenzaat, veilig in mijn kamer in mijn boeken, ofwel aan het vechten tegen onrecht.

Volle maan 6 september: volledige bewustwording

Naarmate ik ouder werd, begreep ik dat dit de manier was waarop mijn vader (de Maagd-energie) me stimuleerde om mijn Vissen-energie te gronden en om in de realiteit te komen. Dat was zijn manier om van me te houden, me te proberen te behoeden voor mijn grote gevoeligheid, mijn utopische denken en mijn anderszijn.

Afsluiting, afronding vanuit weten en inzicht

De Vissen, het dubbelteken, dat alle facetten van aarde en kosmos omvat in perfecte balans. Beide vissen zijn even groot, want boven en beneden zijn gelijk. Goed en kwaad, ze zijn evenwaardig en samen vormen ze de bron. De Vissen-energie helpt je om dit mechanisme te begrijpen waardoor jij pijnlijke processen kan afronden. Inzicht in het mechanisme van het leven; het lost lijden op omdat er verzoening komt. Net zoals tweelingzielen, wanneer ze verzoenen (elkaar terug ontmoeten / terug samenkomen) vormt zich weer die volmaakte versmelting en eenheid.

Volle maan van 6 september 2017: volledige bewustwording
foto: www.pixabay.com

Wie de twee polen in zichzelf weer weet samen te brengen, lost op en wordt weer één met alles. Je wordt dan een ware meester, een bron van onvoorwaardelijke liefde. De Vissen weet dat, maar de Maagd is de nuchterheid die de wetenschap in beweging brengt zodat ze vorm kan krijgen.

Probeer niet meer te vluchten

Maak niet de fout die zoveel lichtwerkers maken, namelijk door te willen vluchten, uit je lichaam te willen of door in die mooie dromen te blijven hangen of door het moeilijke af te wijzen.

Je bent met een duidelijke reden op aarde, namelijk om je weten en de schoonheid en de kracht van de liefde zichtbaar te maken op aarde.

De mens die de vissenenergie begrijpt (en kan hanteren), gebruikt de kracht van zijn wensen om te realiseren (het in de realiteit te brengen). Wie hierover meer wil ontdekken raad ik het boek aan: de meesters van het verre oosten. Een schitterend boek dat duidelijk maakt wat met de Vissen-energie (= de christusenergie) allemaal mogelijk is.

Wanneer de Aarde-energie (je angsten, kwetsingen en blinde vlekken) begrepen is, kan je aan de slag met de tweede vis, namelijk: de kosmische energie (dromen, magie, healing) en als je deze met elkaar kan verbinden, bereik je de vesica piscis (almacht en bron) en word je weer een universeel wezen.

Open portaal

Deze constellatie is een open portaal en wie wakker is en al met de christusenergie werkt, zal een versterking van zijn/haar gaven gewaar worden. Onthoud goed dat versterking van je gaven slechts mogelijk is in de mate waarin jij in balans bent.

Het hele proces wordt versterkt doordat Neptunus, de heer van Vissen, versmolten is met de Zon. Hierdoor is een versmelting van jou als mens mogelijk met de kosmische energie.

Contact en communicatie weer mogelijk met de buitenwereld

Mercurius gaat gelukkig vanaf 5 september weer direct lopen. Ik had alvast weer een paar leuke staaltjes van verbroken communicatie, want zo noem ik het als Mercurius retrograde is (dan loopt Mercurius achteruit). Voorbeeld: ik schrijf ook nog voor andere magazines en bij eentje hadden ze mijn website als “.nl” vermeld, terwijl mijn website “.be” is. Dat was wel een effectieve manier van mijn ziel om me de nodige ruimte te geven. Had minder mails te beantwoorden dan normaal :-).

Ik had ook weinig inspiratie en weinig zin om te schrijven of uit te wisselen met de buitenwereld de laatste weken. Het was echt ME-time, wat wil ik, wat voel ik. Communicatie of interactie met de buitenwereld was een last. Sedert 2 september stroomt het terug en heb ik weer zin om te schrijven. Het is zelfs zo dat ik eindelijk de stap gezet heb naar het geven van workshops vanaf deze maand. Maagd en Mercurius in actie bij mij. Hier wordt nogmaals aangesloten op de krachtpoort van de vorige eclips, omdat ook Mercurius nu op 28° leeuw staat in volle actie. Dus: het effectief je essentie naar buiten brengen. Ik start met de workshops. Wat ga jij doen om je essentie uit te dragen in de buitenwereld? Mocht je niet weten wat je essentie is, dat is dat wat je nauw aan het hart ligt.

Flitsende gedachten en kosmische almacht

Alle uitvinders aan dek, Uranus en Mercurius slaan de handen in elkaar zodat het onmogelijke mogelijk wordt. Flitsende gedachten en inzichten, magische gedachten die erom smeken om vorm te krijgen.

In elk van ons leeft een uitvinder. Pik je gedachten op, veranker ze duidelijk in de materie en begrijp dat jij op dat moment de alchemist bent die zijn innerlijke magie aan het werk laat. Dit hele proces wordt versterkt door Pluto en Zon, via deze constellatie kom je in contact met de kosmische almacht die in je zonnevlecht ook aanwezig is.

Weer zeer, zeer krachtige energieën aan het werk!

7 REACTIES

  1. De laatste 2 jaar zijn voor mij raar geweest, op het moment ik besloot om er een eind aan te maken werd ik tegengehouden door lichtwaaiers, fonkelende flitsjes… Echt raar, ik merkte steeds 11:11 op, en zocht de betekenis op, er zijn momenten dat ik letterlijk met de reclame in gesprek ben, mijn gedachten, vragen die ik heb gaan dan gewoon gelijk met de reclame voor een hele tijd, vraag in mijn hoofd, antwoord op tv, ik ben dit nu zo hard gewoon dat ik het in een fractie van een seconde oppik, maar hoe meer ik bewust word, hoe meer ik ook de mensen kan lezen, 1 enkele blik en ik voel gewoon hoe ze hun voelen, wat ze denken, en nu ik ongeveer een berekening heb van hoeveel mensen er hulp nodig hebben, lijkt het bijna een verloren missie, als ik begin te schrijven heb ik geen zin om liefde te zijn maar om te rappen over hoe egoistisch de mens wel nie is, en ze duidelijk maken hoe ze bezig zijn, is dat dan lichtwerk? Ik schuimde forum na forum af voor soortgelijke mensen, ma nergens vind ik hetzelfde verhaal als het mijne, integendeel zelfs mensen die claimen spiritueel te zijn heb ik al verkeerde dingen zien zeggen. Nu hoe meer ik terug thuiskom hoe harder ik moet vechten in dagelijkse leven, tis alsof de slechte energien het van ver zien dat ik tegen onrecht ben, manipulatie, geldwolven..ik trek ze naar mij, en dan proberen ze mij op alle manieren te kloten, terwijl ik gewoon mezelf blijf en mijn werk doe.. Soms snap ik er echt niks meer van, soms heb ik een paar uur dat ik zo helder ben dat ik mezelf licht zie geven, voor mij is het magisch om liefde te voelen, ik ben 33 ben geboren op 22/11 en nooit heb ik liefde gekent, pa dronk en ma was dronken zonder drank, gek dus, ma daar ga ik niet te hard over uitbreiden 🙂 nu besef ik ook waarom ik zoveel doorstaan heb, terwijl ik constant in gesprek ben met meerdere stemmen, heb ik zelfs mijn egostem herkent, en hem verdreven op een week tijd, als ik dat mocht verfilmen, zou de perfecte horrorfilm zijn, ma kijk voor alle mensen gekweld met hooggevoeligheid heb ik maar 1 goeie raad, dont go with the flow, zeg u mening! Want de mens is op zen donkerste periode, en met liefde alleen maak je niemand bewust van zijn of haar gedrag

  2. Door dit artikel alweer een stukje wijzer op mijn spiritueel pad van verlichting en ontwaken! Leuk, bedankt.

  3. Fouten maken bestaat niet Isabelle alles is een les waar we van kunnen leren. Waarom zet jij jezelf zo centraal in dit artikel ??

  4. Wauw wat een openbaring. Ik ben ook vissen en een, volgens sommigen, overgevoelig typje. Mooi geschreven! Bedankt

  5. Bedankt voor deze mooie woorden. Zowel mijn vader als m’n moeder zijn maagd en ik een dromerig visje en dat was helemaal niet gemakkelijk om zo op te groeien. Tot op heden hebben we sinds mijn 19 jaar ( ik ben nu 37) nauwelijks contact met elkaar omdat we niet weten hoe we met elkaar moeten praten. Ik weet dat ik ooit eens alle moed bij elkaar zal moeten rapen om deze communicatieproblemen op te lossen. Groetjes Angel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in