DELEN

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 4 juni 2012

Te beluisteren op www.morya.org

Meester Morya,

Het is goed om te proberen redelijk te zijn in elke richting, niet het gevoel te hebben dat je uitersten moet aantikken. Want er kunnen zaken zijn die redelijkerwijze belangrijk zijn en als je dan in het gevoel komt dat je daar of daar of daar mee bezig moet zijn, dat je plots denkt van: ‘ik laat alles vallen, want dit moet eerst en dit moet radicaal veranderen en dit moet goed zijn en dit moet zus of moet zo.’ Er is heel veel waar je in kan overdrijven en eigenlijk moet je proberen af en toe de totaliteit van jouw leven te bekijken om zaken binnen een zeker evenwicht te kunnen brengen. En het is goed om daarbij je hart te raadplegen. Niet zozeer het gevoel te hebben van: ‘ik moet met mijn denken alles begrijpen. Neen, ik moet als het ware binnen mijn streven plaats maken, ruimte maken voor mezelf zoals ik mij innerlijk voel.’

En het is goed om redelijk te zijn, om niet het idee te hebben: ‘alles moet kunnen één twee drie’, om jezelf niet te gaan forceren, maar om de grote lijnen te zien van jouw leven en om vooral een aantal ingewikkeldheden proberen te vermijden waar je door je engagementen als het ware ingekomen bent en wat je achteraf gezien niet goed vindt. Het kan zijn dat je belangrijke dingen voor ogen houdt en er maar niet toekomt om daar een stapje in te zetten en dat moet je proberen op een goede, redelijke manier. Dat je weet: ‘ik probeer uitersten te vermijden, maar ik durf meer en meer ruimte geven aan mijn diepere zelf om dingen in orde te krijgen in mijn leven omdat ik voel: mijn leven is goed, maar mijn leven kan ook kort zijn en ik moet werk maken van wat werkelijk belangrijk is in mijn bestaan.’

Innerlijk kan het zijn dat je in verzuchtingen komt en het gevoel hebt van: ‘ik kom niet vooruit, want telkens ik iets beslis, denk ik: het is niet goed of het is maar half of het had anders moeten kunnen zijn.’ Daarom moet je af en toe eens de tijd nemen om naar jezelf te kunnen kijken, om de oriëntatie die er is enigszins te durven wijzigen en om dan op korte tijd een aantal elementen samen te brengen die inderdaad inspirerend zouden kunnen zijn voor een aantal veranderingen die misschien al lange tijd op jou liggen wachten.

Het is zeer belangrijk voor jou dat je redelijk durft te zijn, dus uitersten durft te vermijden, maar dat je wel in een engagement komt om goede dingen te doen en om vanuit de waarachtigheid van je hart bepaalde besluiten te nemen. Neem af en toe de tijd om dingen op een rustige manier te overzien en dan te zien wat kan in deze of die richting. Ga nooit iets forceren, maar durf een aantal dingen te doen waarvan je voelt: ‘mijn hart springt daarvan op, mijn liefde wordt daardoor aangewakkerd. De idee dat dingen belangrijk kunnen zijn, kan voor mij meer en meer grond krijgen, meer en meer gestalte krijgen en ik durf zaken in orde brengen voor mezelf.’ Het is niet dat je bitter moet zijn naar toestanden die geweest zijn. Probeer een aantal zaken op een goede en liefdevolle manier uit te werken, en weet: ‘jullie zijn goede mensen.’ Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in