El Morya
Meester Morya
Meester Morya is een Meester van Wijsheid. Hij weet alles over iedereen, hij weet wat er in je hart leeft en in je gedachten, en hij gebruikt deze kennis ten goede. Zijn woorden brengen troost en steun aan ieder die er voor openstaat. Hij is altijd vol mededogen en liefde voor de hele mensheid

Meester Morya,

De aandacht die mensen geven aan hun eigen werkelijkheid is belangrijk. Wanneer je kijkt naar je eigen leven moet je rustig worden en vooral een bepaald gevoel krijgen dat de dingen die je wil bereiken, haalbaar zijn. Want het is soms niet goed om al te grote doelstellingen te hebben in jouw leven. Wanneer je een groot doel hebt, moet het een zuiver doel zijn en dan kan je wel je weg vinden.

Wanneer je een klein doel hebt, wanneer je in bepaalde kleine dingen geëngageerd bent, is dat goed omdat je er doen aan ziet en dat je dan de moed krijgt om bepaalde zaken in orde te brengen. Iedere dag zou een klein doel moeten hebben, zou iets in zich moeten dragen van de grootheid, van de schoonheid van het oneindige, maar op een concrete manier uitgedrukt om de dingen haalbaar te maken. De innerlijke vrede kan daarin een rol spelen.

Wanneer je de bedoeling hebt in je leven om tot vrede te komen, is het zo dat je kleine dingen kan doen die naar anderen toe een schoonheid in zich dragen. Dan zal je zeker de juiste woorden leren spreken. Innerlijk zou je een vreugde moeten kunnen handhaven ondanks moeilijkheden, en dat bevat ook een oneindige schoonheid.

Je moet weten dat liefde altijd bereid is stappen te zetten. En dat je vanuit de stappen die je in jezelf ontdekt, een aantal dingen kan doen, naar anderen toe. Wees daarin redelijk, het is niet zo dat je onafgewogen moet zijn.

Als je de bedoeling hebt om kleine dingen in orde te brengen, krijg je een diep vredig gevoel met zaken die er zijn. Neem dan wel de belangrijke punten vóór. Als er dingen zijn die belangrijk zijn, probeer dat eerst te doen en kijk dan pas naar de kleine dingen die onbelangrijk zijn. Als je met belangrijke dingen bezig bent, is het zo dat je een schoonheid in je eigen leven ontdekt omdat je dan op de grote stroom gaat zitten, van de verlangens die diep zijn, die de schoonheid in zich dragen. Het is daaruit dat je kan leren.

Meester Morya
© Geert Crevits, www.morya.org

Deze tekst hebben we opgediept uit ons papieren archief, het was een (door Geert) handgeschreven tekst getiteld “Volle maanmeditatie 16 sept 1997”
Bekijk de originele versie hier!

3 REACTIES

 1. Zoals met alles in het leven kun je ook hier weer oneindig discussiëren of er wel een doel in het leven is.
  Welk doel heb je m.b.t. tot jezelf?
  Wat zou je willen bereiken, dat je al niet Bent?
  Iets wat (er) nog niet Is?
  Een doel stellen, een bedoeling hebben met jezelf betekent dat je ontevreden bent met de huidige situatie en je op zoek gaat naar iets beters/anders.
  We volgen dan de weg van ONT-wikkeling.
  Dat is zoveel als alles loslaten. De ui afpellen tot er niets overblijft.
  Dan is er enkel nog dat begrijpen in zichzelf dat alles al Is en aanwezig Is, Hier en Nu, en er geen doel is.

 2. Weer mooi gezegd en geschreven..zo is het ook…
  prioriteiten stellen en blij zijn als het goed afgerond is…

  Dat doe ik al heel wat jaren en dat geeft een super goed gevoel…dat klopt…in begin is dat lastig…zeker als het om nieuwe dingen gaat…maar al doende… leer je… je wordt er een stuk sterker en daarna rustiger van…omdat je oplossend
  bezig bent…. en als het is gelukt… joepie!! vrede… rust

  Liefs, Henriëtte <3 xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in