DELEN

Meditatie ter gelegenheid van de volle maan van 25 mei 2013
(Fragment uit Morya Kracht 2, hoofdstuk 5)

Meester Morya,

Jij bent een uniek wezen in die zin dat je de krachten die er in jou zijn, moet ontdekken. De dingen die in jou tot leven komen en door jou gewekt worden, kunnen ook voor de andere mensen van betekenis zijn. Situeer je dus in relatie tot de hele grote wereld, tot de verandering en tot de anderen, maar blijf in jezelf. Die stap is een heel belangrijke. Durf een zoekend mens te zijn en weet dat je gesteund bent.

Ik zal altijd naast je staan als je zoekt. Er zijn mensen die Mij kunnen zien wanneer ze aan het zoeken zijn, er zijn mensen die dat vertrouwen kunnen vinden dat Ik ze steun, en er zijn mensen die in zichzelf kunnen staan, ook op momenten dat het heel moeilijk is. Durf jezelf trouw te blijven in alles.

Kijk naar de dingen die in jou gebeuren wanneer je eerlijk bent, wanneer je de dingen op een zakelijke, nuchtere manier ziet, want dat is heel belangrijk. Vlucht niet van deze aarde, hol niet van het een in het ander. Je moet eigenlijk tot rust kunnen komen in je eigen leven en daar de diepte kunnen voelen van het aanwezig zijn bij het grotere gebeuren. Er zijn zaken die enkel in het leven naar voren komen en niet buiten het leven. Maar daarvoor moet je dus in je leven staan. Ik kan het niet genoeg benadrukken dat het daar is dat de mens kan veranderen en dat het daar is dat de mens de ervaring kan hebben van verandering, van vernieuwing.

Er is een wezenlijke accentverschuiving in de wereld die maakt dat de mens zichzelf niet meer kan ontvluchten, hij is verplicht zichzelf te leren kennen zoals hij is. Er is een wezenlijk verlangen in de mens naar de diepte van zijn eigen leven. Heel veel mensen kunnen dit begrijpen en een plaats geven binnen hun eigen leven. Ze weten wat het is te vechten, ze weten wat het is op te komen voor zichzelf, ze weten wat het is bepaalde dingen te formuleren voor anderen.

Het is belangrijk dat je jezelf tot uitdrukking kan brengen, want wat je ook doet, wie je ook bent, dat accent dat jij legt in jouw eigen werkelijkheid is belangrijk. Of je nu gaat spreken, of je nu gaat schrijven, of je nu muziek maakt of weeft of kunst creëert of wat dan ook, het essentiële is dat je daar jezelf in tot uitdrukking brengt – dat waar jij van vindt dat het goed is voor de anderen.

Durf mooie dingen te doen, goede dingen. Dat geeft een oriëntatie in je leven in de richting van een ontwikkeling, want als je met goede en mooie dingen naar voren komt, sta je in een ontwikkeling, in een groei. Kijk naar de natuur, naar een bloem, ze is mooi. Iedere ontwikkeling van wezenlijk belang is een ontwikkeling in schoonheid, in stilte, in vreugde. Wanneer je dit kan zien voor jezelf zal je op je eigen manier open komen voor de nieuwe werkelijkheden en zal je de schoonheid daarvan kunnen zien. Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

2 REACTIES

  1. Herkenning…liefde is de kern, ervoor open staan en jezelf gunnen dan is het krachtig voelbaar, verliefd zijn op het leven is het mooiste wat er is. De engelen kunnen dan bij je, je beschermen en je ondersteunen …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in