Meester Morya,

Het is belangrijk dat je een aantal zaken op een eenvoudige manier tot je laat doordringen. Dat je voelt: ‘ik heb mijn best gedaan in die en die richting’, en dat je dan de vraag stelt van: ‘en wat betekent dat nu eigenlijk voor mij?’

Want het zou kunnen zijn dat je rusteloos wordt rond een en ander wat geweest is en eigenlijk is dat niet nodig. Probeer goed te zijn voor mensen en dingen. Probeer op een goede manier in jouw leven te staan. En als er zaken zijn die te zwaar wegen, waar je het moeilijk mee hebt en wat dreigt moeilijker te worden, moet je niet onmiddellijk gaan panikeren en denken ‘ik kan mijn leven niet aan.’ Want er kan een grote druk komen op sommige levens.

Eigenlijk moet je weten dat je rustig kan en mag zijn. Dat je niet alles op jouw schouders moet nemen wat men belangrijk vindt. Maar dat een aantal nieuwe accenten gelegd kunnen worden – het idee dat je je bezint, bijvoorbeeld voor je aan een werk begint. Het idee dat belangrijke zaken kunnen en mogen gebeuren in jouw leven. Het idee dat je strijdbaar bent. Het idee dat je niet voortdurend bezig moet zijn in elke richting om dan uiteindelijk uitgeput in je stoel neer te liggen. Het moet kunnen zijn dat je in een blijvend belang staat met jouw leven, het gevoel hebt van: ‘ik doe mijn best, meer hoef ik niet te doen, maar ik weet wel waaraan ik bezig ben en in welke richting ik vooruit wil.’

En stilaan zal het zijn dat een aantal zaken die moeilijk zijn en heel gevoelig in jouw leven aanwezig zijn, volledig uitgewerkt kunnen worden omdat je weet: ‘nu durf ik ervoor te gaan.’

De tijd die komt is een tijd van bezinning; het is een tijd van chaos maar van opnieuw tot orde komen met jezelf. Het is een tijd van leuke verrassingen omdat die er ook altijd zijn, maar je moet alert zijn daarvoor om ze op te pikken en ze een plaatsje te geven in jouw hart. En wanneer je het moeilijk hebt, veronderstel, moet je niet denken: ‘ik moet al die moeilijkheden opgelost krijgen.’ Neen, dan moet je proberen toch op een rustige, standvastige manier vooruit te gaan, je niet te laten overtuigen door wat anderen zeggen, maar dingen te doen vanuit je eigen hart. Dat je weet van ‘er zijn een aantal diepe betekenissen in mijn leven en daarmee kom ik vooruit.’

Weet dat jullie goede mensen zijn en dat je trouw aan jezelf vooruit kan en dat je niet zonodig uiterste inspanningen moet doen. Ik zal bij jullie zijn als je het moeilijk hebt. Je moet niet zoeken naar de moeilijkheden, maar je moet ze proberen te ontwijken en weten dat toch belangrijke dingen in jouw leven kunnen komen. Heb geen haast met wat dan ook. Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in