Meester Morya,

Er zijn zaken die je op een nauwkeurige manier kan uitwerken in jouw leven en daarom is het goed om op bepaalde kleine zaken te studeren tot je voelt dat het goed is wat je doet. Want als je slordig bent of dingen verwaarloost of iedere keer weer zaken uitstelt die zouden moeten gedaan worden, kan het zijn dat je kregelig wordt tegenover anderen en dat is niet nodig.

Het is belangrijk om op een goede manier vooruit te gaan in jouw leven, om ontspannen te kunnen zijn, zodanig dat je oor en oog krijgt voor een ander. Dat je weet: ‘als ik bij iemand ben, dan ben ik werkelijk bij die ander en dan zit ik niet met mijn gedachten op een andere plaats, maar dan weet ik: hier kan ik een belangrijk iets doen, hier kan ik luisteren naar de nood van die ander, hier kan ik mijn eigen idee vormen over wat misschien beter zou kunnen zijn voor die of voor die of voor die.’

Het is goed om liefdevol te zijn naar elkaar toe, om te weten wat jij persoonlijk wil, om op een eenvoudige manier te zoeken naar oplossingen voor kleine problemen en om vooral een rusteloosheid te vermijden. Doe nooit te veel, maar zet je in met je hele hart om liefdevol te zijn en om taken op jouw schouders te nemen die haalbaar zijn. Dat je weet: het is een samenwerken om een beter leven te hebben. Heel concreet, iedere dag, en vooral in kleine zaken tot verandering te komen, zodanig dat je de smaak te pakken krijgt van de verandering en dat je weet: ‘mijn ziel is er meer en meer in betrokken, mijn diepere zelf geeft mij antwoorden en ik weet wat goed is.’

Innerlijk kan het zijn dat je het moeilijk hebt met een en ander omdat er slordigheid is of omdat zaken niet goed aangepakt werden of omdat er voortdurend dingen zijn die je anders zou willen, maar waar je nooit aan toekomt. Dat is allemaal niet nodig. Het is belangrijk om op een rustige manier jezelf te zijn en te weten dat een diepe betrokkenheid kan zijn naar anderen toe en dat je samen vooruit kan. Wees goed voor elkaar, wees liefdevol, en weet, ook Mijn zegen rust op jouw leven.

Meester Morya

© Geert Crevits, www.morya.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in