balans

Meester Morya,

Het is belangrijk om te proberen constructief te zijn in jouw leven, niet het gevoel te hebben dat jouw leven geleefd wordt op een passieve manier, maar ingrijpend durven zijn in bepaalde processen van jouw bestaan. Als je innerlijk vrede hebt met jouw leven is het goed dat je een aantal dingen in orde stelt, in het gevoel dat wanneer vrede in jouw leven is je ze sterker kan maken. En het is belangrijk om in een evenwicht te komen, om zaken te doen die goed en mooi en belangrijk zijn, waar je voelt: ‘mijn ziel heeft daar een boodschap aan.’ Want het is dat je niet moet leven volgens lichamelijkheid alleen, maar dat je doorheen je denken, je voelen, je weten een aantal dingen moet durven stellen die dieper gaan dan alles wat om je heen is, en je in het gevoel kan plaatsen dat een diepe werkelijkheid in jouw leven is.

 

balans
dat ik in een evenwicht kan komen, in een evenwicht kan staan

Het is belangrijk om met mooie dingen bezig te zijn, want dat geeft inderdaad dat contact met je innerlijk. Dat maakt dat je in een zekere oorspronkelijkheid durft te staan, in een zekere oorspronkelijkheid durft te geloven en dat je vanuit deze ervaring tal van vernieuwingen kan toelaten in jouw leven. Want als je met goede en mooie dingen bezig bent is het zo dat je in je vertrouwen komt, dat je weet: ‘ik kan mijn leven hebben, ik kan mijn leven aan.’ En ondanks moeilijkheden kan je je heroriënteren en blijven heroriënteren op dingen die mooi, goed en belangrijk zijn, zodanig dat je de dingen die in een juist perspectief kunnen gebracht worden, voorhanden hebt, het gevoel hebt van: ‘zo moet ik inderdaad leven, zo moet ik inderdaad zijn’, en dan kom je op een waarachtige manier vooruit.

Probeer innerlijk bezig te zijn. Hou niet zozeer van de uiterlijke dingen, tenzij daar een component aan verbonden is van innerlijke samenhang. En het is belangrijk dat je weet wat je wil, dat je met diepe gevoelens in het leven staat, dat je met mooie dingen bezig bent en dat je innerlijk weet: ‘dit is inderdaad de vrucht van mijn zoeken, dit is de mogelijkheid die in mijn leven gekomen is en ondanks moeilijkheden weet ik dat ik vooruit kan gaan op mijn manier.’ Het is belangrijk dat je je eigen leven durft te leven en dat je de goedheid die er is laat primeren en dat van daaruit tal van zaken kunnen geregeld worden, zodanig dat je voelt: ‘ik neem mijn leven werkelijk uit de hand van God en ik begrijp dat ik goede dingen kan doen en dat ik in een evenwicht kan komen, in een evenwicht kan staan.’ Je moet niet bang zijn voor de situaties die zich hebben voorgedaan en die moeilijk waren, want daar kom je overheen.

Meester Morya

 

© Geert Crevits, www.morya.org

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in