Volwassen indigo als mantelzorgers

Als volwassen Indigo’s de middelbare leeftijd benaderen,nemen zij vaak een nieuwe rol aan, namelijk die van mantelzorgers voor hun familie. Soms in de vorm van zorg dragen voor bejaarde ouders en familieleden, soms voor hun kinderen die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Na het helen en bevrijden van die mensen, nemen ze nadien vaak de zorg op zich voor diegenen waarvoor ze dit werk deden. Er is veel dynamiek aan het werk in dit proces, doordat we functioneren als leraren, genezers,studenten en Lichtwerkers. Als Indigo, helpen we bij het opruimen van oude energieën, de transformatie van cycli van genezing en het laten circuleren van energieen. Dit energetisch werk maakt voor ons de cirkel rond en helpt ons veel meer te evolueren dan wanneer we de behoeften van die zielen zouden negeren.

Er was een tijd wanneer meerdere generaties in één huis woonden , maar dat veranderde in de vorige eeuw. Nu word de cirkel weer rond en het is niet ongewoon om opnieuw meer dan een generatie onder één dak te hebben. Net toen we dachten dat we vrij waren om ons eigen leven te leiden, moeten we beslissen of we de verantwoordelijkheid willen nemen voor anderen. En het is vaak een situatie waarin ‘ja’ het enige antwoord is en we de kans krijgen om deze wandeling van liefde en mededogen te maken. We kunnen hierin balans zoeken, gebruik maken van onze grenzen en ook onze vrijheid en vreugde vinden.

handen
Dit energetisch werk maakt voor ons de cirkel rond

Ik heb de zorg voor mijn beide ouders en ik aarzelde alvorens die rol op te nemen. Met mijn terminaal zieke vader, was ‘nee’ zeggen geen optie. En net voordat hij stierf bedankte hij me hiervoor, dat ik er was voor hem. Mijn moeder had hulp nodig om zich aan te passen aan haar nieuwe leven als een weduwe. Tijdens deze periode kreeg ik ook enorm veel aanvragen en kansen om te werken als genezer, docent, student en Lichtwerker. Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik wist dat het een kans was om de cirkel met m’n zielengroep rond te maken en de geschiedenis van een lange en heilzame cyclus te voltooien. Ik heb hier enorm veel door geleerd en was in staat om vreugde en vrede te vinden.

Het is niet gemakkelijk om te beslissen verantwoordelijkheid te nemen voor iemand die ons pijn heeft bezorgd en soms willen we dat gewoon ook niet. Dit is waar ons  werk met onze grenzen zo belangrijk wordt. We kunnen evenwicht vinden door gebruik te maken van de instrumenten die we hebben verworven tijdens ons bevrijdingsproces. In plaats van een verbinding te zoeken via de oude energieën die ons tot het uiterste kunnen drijven, kunnen we nieuwe, ondersteunende en krachtige verbindingen maken. In plaats van ‘ja’ te zeggen tegen alles, kunnen we onszelf eerst op een liefdevolle manier behandelen en anderen leren rekening te houden met onze behoeften zodat we hen niet toelaten binnen te dringen in ons leven. We kunnen dit zien als een kans om liefde te ervaren en als het voltooien van een lange reis van healing met onze ziel groep. Hieruit bestaan de lessen van de zorgdragers en als we die bewust beleven, dan kunnen we optimaal gebruik maken van de lessen om ze verder te onderwijzen en onszelf te genezen. Om in vreugde, vrede en liefde te leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in