Voorbereiden op je (ge) liefde? 10 Tips!

Loopt het lekker in je leven, maar wil je graag een geliefde? Deze tips helpen je voorbereiden op liefde.

1) Focus op gebrek houdt het gebrek in stand

Hoor je jezelf vaak zeggen/denken: ‘Ik heb hem/haar nog steeds niet ontmoet..’ of: ‘Alle leukerds zijn natuurlijk al bezet!’? Gedachten zijn krachten, en hebben dus effect op je situatie. Stop met focussen op gebrek, en leer te denken in overvloed. Sta dus stil bij de dingen die je wél hebt, die wél goed lopen in je leven. Succes (= mensen en situaties aantrekken die bij je passen) volgt een goed gevoel, niet andersom.

Het gaat dus om hoe je je voelt. Dat goede gevoel zal op alle vlakken in je leven een positief effect sorteren, ook in de liefde. Dit is geen kwestie van één keer doen. Het vraagt oefening, maar gaandeweg gaat het meer vanzelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

2) Wacht niet op geluk (in de liefde)

In een vorig artikel schreef ik dat we vaak wachten op externe redenen voor geluk. ‘Als ik dit heb, of die persoon in mijn leven, dán ben ik echt gelukkig.’ Dit is een farce. Vergeet het. Geluk zit in het nú, en in de verbinding met jezelf. Ook mét partner blijft dit zo. Meditatie, wandelen, mindfulness en sporten helpen meer in het nu te leven.

Omarm je huidige situatie zoals die is. Kijk er met zachte ogen naar en laat je oordelen vallen. Ook die van anderen, die je je misschien in stilte hebt aangetrokken. Wat voor aardigs kun je nu tegen jezelf zeggen over je situatie van nu?

3) Stop met projecteren

Jarenlang dacht ik dat ik ‘te anders’ was om iemand te vinden die daarbij paste. Resultaat: ik trok mannen aan die dat vonden. Mijn interesse in meditatie en spiritualiteit: een dikke no-no. Net als mijn onafhankelijkheid. (‘Maar waar heb je mij dan voor nodig?’). Puur omdat ík een negatieve overtuiging had, trok ik ze aan.

4) Buig belemmerende overtuigingen om

Heb jij overtuigingen over jezelf die niet effectief zijn? Naar welke nieuwe gedachten / overtuigingen zou je ze om willen buigen? Schrijf ze op. In het begin is het moeilijk om precies het tegenovergestelde te geloven.

Kies dus voor een gedachte die iets neutraler is, en die je daardoor makkelijker gelooft. Voorbeeld: ‘Iedereen is uniek, maar er is altijd iemand die bij me past.’ Zo’n gedachte slaat een brug vanaf ‘het eiland Onmogelijk’, naar het vasteland, waar mogelijkheden volop aanwezig zijn.

5) Breng je wensen in beeld

Maak een lijst met dingen die je enorm zou waarderen in je partner. Eigenschappen, overtuigingen, passies noem maar op. Wees zo compleet en eerlijk mogelijk. Neem dan de tijd om te voelen hoe die persoon is. En hoe het voelt als die persoon in je leven is. Spreek dan uit naar jezelf: ‘Vanaf nu gun ik mezelf iemand aan mijn zijde die goed voor me is.’ Hoe voelt dat?

Laat de lijst vervolgens weer los. De mensen die je ontmoet leg je dus niet langs jouw ‘nieuw neergepende meetlat’. Leg de lijst (het is geen meetlat) weg en vergeet hem. Je hebt nu helder op het vizier wat jij belangrijk vindt, en daar ging ‘t om.

6) Wees je eigen droompartner

Word vervolgens je eigen droompartner. Behandel jezelf zoals je door je droompartner behandeld zou willen worden. Heb die relatie die je zocht met jezelf. Leef je in: wat vind je belangrijk?

Dat je liefde lief voor je is? Wees dat voor jezelf. Bedenk concreet hoe je dat het liefste ziet. Word je blij van cadeautjes, koop ze dan af en toe. Complimenten? Geef ze. Houd je van krachtige mensen die hun passie leven? Ga zelf in je kracht staan en leef je passies.

7) Kom te voorschijn

Dit vergt lef: ‘Want wát als ik dan nog aparter lijk? Moet ik niet wat algemener overkomen, en zo mijn kansen spreiden?’ Nee. Leef helemaal wie je bent, wie je écht bent. Verstop je niet langer, maar kom er vierkant voor uit. Houd je niet klein.

Mensen met oordelen vallen vanzelf af, omdat ze absoluut niet bij je passen. Half verstopt, worden verschillen minder snel duidelijk, en trek je allerlei mensen aan. Zonde van je tijd.

8) Laat  liefde voor jezelf groeien

Het gaat er verder om dat je zó van jezelf leert houden, dat je daardoor iemand aantrekt die ook van zichzelf houdt. Dat geeft gezonde, mooie en duurzame relaties. Je hebt de ander dan niet nodig voor je geluk en zelfvertrouwen.

Wat zou jij kunnen doen om nog meer van jezelf te houden?

9) Aanvaard je partner als een spiegel

Ook de partner die heel goed bij je past, zal altijd een spiegel voor je zijn. Durf jij naar jezelf te kijken als hij / zij er eenmaal is?

10) Houd vertrouwen in het bestaan

Tot slot: Misschien kost het wat tijd. Vertrouw erop dat het bestaan je brengt wat je nodig hebt. Op het moment dat jij er klaar voor bent. En dat laatste; daar kun je zelf al wat aan doen met bovenstaande 10 tips.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Heel mooi artikel dankjewel!

  Momenteel zit ik in een periode waarin ik de persoon ontmoet heb die anders voelt dan alle andere mensen die ik tot nu toe ontdekt heb. Zelf ben ik net geen 20 en ben ik door van alles heen gegaan op spiritueel en aards niveau. Zij zelf is 2,5 jaar jonger. wat niets hoeft te zeggen maar onze lijnen lopen helaas nog niet samen. Ik zou graag een relatie aan gaan, maar helaas zijn we daar bijden nog niet klaar voor.

  Dus, Nu verder gaan met leven.. mijn liefde voor mijzelf laten groeien is een van de beste dingen die ik geleerd hebt, Mijn liefde voor anderen groeit daarbij net zo hard mee. Overal zijn mensen waar je van kunt leren en op een nieuwe manier mee kunt leren lief hebben. Ik ben druk bezig om deze kunst om te zetten in een scheppingskracht om zo te doen waar ik van houd.

  bedankt voor het artikel, Groetjes van Joris

 2. Vreemd artikel… want iedereen is wel omringd dor één of meerdere "geliefden", in de vorm van familie, vrienden of mensen die heel dicht bij jou staan. Wat wil dit artikel zeggen? Dat dit per definitie onvoldoende is, en dat je nu nog "een liefde" wilt "hebben"? Dat het gaat om kwantiteit ipv. kwaliteit liefde, en vooral: dat je maar beantwoordt aan het ideaalbeeld dat er bestaat dat je een 'partner' moet hebben?
  Gelukkig heb ik heel veel liefde om me heen, maar vooral: heb ik heel veel liefde binnen in mij, uit mezelf voortkomend ook. Liefde, dat ben je uiteindelijk toch zelf!

  • Mooie toevoeging Silvie, dank je wel! Helaas heeft niet iedereen het gevoel/de ervaring omringd te zijn door een of meerdere geliefden, in de vorm van partners/vrienden/familie oid. Net als dat nog niet iedereen liefde in zichzelf heeft gevonden. Alles op zn eigen tijd denk ik. In dit artikel pleit ik juist ook voor het vinden van liefde in jezelf/met jezelf, los van wat er in je omgeving gebeurt. Met bv partnerliefde. We zoeken het vaak buiten onszelf, en vinden het uiteindelijk van binnen. Het een hoeft het ander echter niet uit te sluiten: een mooie partnerrelatie kan altijd ontstaan, ook als je liefde in jezelf hebt leren vinden. Het gaat wat mij betreft absoluut niet om kwantiteit, juist om kwaliteit.

 3. goede morgen en dank je voor dit mooie artikel!
  Denk dat veel mensen zich hierin herkennen…
  Zoekend naar mezelf en een nieuw leven na verlies echtgenoot vorig jaar…Dankbaar om wat was is al een goed begin en verder werk ik aan mezelf…Fijne dag!

  • Goedemorgen Tine,
   Dank je voor je reactie.
   En wat fijn dat je denkt dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen.
   Heel veel sterkte gewenst met het hervinden van jezelf en je nieuwe leven, en met het verwerken van je verlies. En een heel fijne dag gewenst ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in