DELEN
equinox-Stonehenge

equinox-Stonehenge
Wat als de wereld veranderde en jij dacht dat hij nog hetzelfde was als tevoren? Wat als jij ook veranderde, en je energie zo snel en dramatisch verschoof dat je je eigen veranderingen niet herkende?

Misschien zijn deze dingen echt wel zo. Neem even de tijd om te overwegen wat dit betekent – in je dagelijks leven en in de grotere context.

Als je er over nadenkt, kunnen de volgende dingen bij je opkomen.

De wereld

De wereld kan hetzelfde lijken, of nog slechter, als je vergeten bent in vraag te stellen wat je leerde over de media en andere uiterlijke bronnen. Nieuws dat de krantenkoppen haalt, is vooral gefocust op problemen. Ook worden de meeste problemen die de aandacht trekken op een lineaire manier besproken, en worden de nuances en het grotere plaatje weg gelaten.

Echte verandering begint op innerlijk en subtiel niveau, in de structuren van de maatschappij en tussen mensen, wanneer bewustzijn verschuift. Het vraagt tijd eer de belangrijke rimpelingen van verandering volledig gevoeld en gezien worden.

Vertrouw er echter op dat ze er wel degelijk zijn. Vertrouw er ook op dat jij een belangrijk deel van de mix bent.

Het doet ertoe wat jij doet. Inderdaad, ook jouw observatie doet ertoe. Een splinternieuwe wereld wordt ten dele gecreëerd door observatie, de mensheid ziet zichzelf op een nieuwe manier. Jij moet ze zien vooraleer ze zich kan ontvouwen. Daarvoor moet je dieper kijken dan de gemiddelde persoon, en de subtiliteiten en onderlinge verbanden opmerken.

Als je ze wil opmerken, en erop let, dan zal je ze ontdekken.

Jij

Soms kan je voelen alsof je vast zit of vertraagd wordt, maar die ervaringen zijn niet representatief voor je algemene vooruitgang. In feite, wanneer je teveel focust op obstakels, kan je niet zien hoever je al gekomen bent!

Je bent niet dezelfde persoon meer als vorig jaar, als zes maand geleden, of zelfs als zes weken geleden. Als deel van je ontwaak-proces ben je recent blootgesteld aan veel nieuwe ideeën over de ware aard van de werkelijkheid. Een deel daarvan gebeurde in je droom-staat, een vruchtbare tijd waarin je rationele geest afwezig is en je meer open staat voor het ervaren van je uitgestrekte multidimensionele zelf.

Andere factoren in je versnelde ontwaken zijn je interacties met anderen. Zelfs een korte ontmoeting met een onbekende kan de katalysator zijn voor iets enorms, waardoor je je nog verder kan ontplooien. Je DNA zelf is aan het veranderen, want je lichaam houdt meer licht vast en je gooit oude patronen af. Dit heeft een opbouwend effect, het is al van belang nog voor je het daadwerkelijk kan zien.

In feite is het nu al van belang.

Tips voor het aanpakken van deze periode

Haal het beste uit deze periode met enkele eenvoudige beoefeningen. Als je al enkele van deze dingen doet, doe ze dan wat meer of doe ze bewuster, zeker wanneer je het moeilijk hebt.

Ironisch is het vaak dat, wanneer iemand het moeilijk heeft, hij net die spirituele beoefeningen en healing middelen opzij laat liggen die hem zouden kunnen helpen.

Maar jij bent een goddelijke veranderingsmaker en geen lichtgewicht. Dit betekent dat je binnenin jou moet toepassen wat je weet, en jezelf helpen wanneer je die hulp het meeste nodig hebt.

Wees je eigen graadmeter voor je werkelijkheid

Wanneer je vrienden klagen over hoe slecht het allemaal gaat, stap dan uit dat zwart-en-wit-denken. Breid je visie uit tot je het grotere plaatje ziet. De maatschappij wordt geherstructureerd op basisniveau en het zal een tijdje een roetsjbaan zijn.

Nodig je hoger zelf uit om het goede in de kern ervan te laten zien, en om je te herinneren aan de grote sprongen voorwaarts die je al genomen hebt en die je aan het maken bent.

Wees stil en denk na

omhoogVeel lijden wordt verlicht wanneer je in je dag af en toe pauze neemt. Meesterschap over multi-dimensionele staten vereist dat je de wereld regelmatig even lang genoeg uitzet om te luisteren naar je innerlijke wijsheid. In de stilte kan je je bewust worden van dingen die je later veel tijd besparen. Stil zijn is ook essentieel om te hercalibreren en ons opnieuw te voeden.

Niets in de buitenwereld kan je de vrede schenken dat dit je geeft.

Vind je emotionele midden

Gemerkt dat je op sommige dagen meer intense gevoelens hebt? Een reden nu is de planetaire cyclus, die allerlei gevoelens laat opdwarrelen. De dagen tot de equinox zullen emoties nog veel meer aan de oppervlakte komen. Als je het emotioneel moeilijk hebt, doe dan wat je kan om intelligent te werken met de gevoelens, voor je iets doet. Adem diep in en laat dan intentioneel de disharmonieuze gedachte gaan. Wandel een blokje rond of doe wat lichaamsoefeningen als je kan.

Merk op waar je gedachten zitten

Observeer waar je je focus plaatst. Als je het grootste deel van je tijd spendeert aan één ding, met plezier, of zonder plezier, of met een gevoel daar tussen in, dan kan je van je spoor raken en uit balans raken. Bijvoorbeeld: gefocust zijn op het vinden van een nieuwe job helpt wanneer je werk wenst, maar onderschat niet het belang van plezier hebben en verbinding maken met mensen, die niets te maken hebben met je job zoektocht.

Je zou verbaasd zijn wat er zich opent wanneer je gewoon eens met een vriendin afspreekt voor een lunch, en iets dat ze terloops zegt je naar je volgende job leidt.

Wees je bewust van jezelf

Versnel je groeiproces door meer bewust te worden van jezelf. Dit houdt in bewust worden van je gevoelens, gedachten, daden en dromen voor de toekomst. Je doet dit doorheen de tijd. Soms alleen, zoals wanneer je meer aandacht besteedt aan je focus; soms met anderen, ook wanneer je werkt als healer of een andere beoefenaar die je helpt met je goed voelen en zelf-inzicht.

Soms doe je dit door bewuster te worden van beslissingen, door te ontdekken wat je motiveert, en het potentieel impact van keuzes vooraleer je ze maakt.

Sta groei toe

Versnel je eigen transformatie door meer open te staan voor een groeispurt, en dat toe te laten. Als je tweejarigen bekijkt, dan zie je dat ze weinig geduld of verdraagzaamheid hebben wanneer ze niet krijgen wat ze willen en wanneer ze dat willen.

Iedereen gaat door die fase. Als het kind zou kunnen zien hoe snel het zich ontwikkelde en wat er aan kwam, zou het ‘wow’ zeggen!

Nu, als volwassene op een spiritueel ontwaakpad, heb je veel meer geduld dan toen je kind was. En toch zijn er waarschijnlijk momenten waarop je je zo gestresst voelt, dat je ‘nee’ wil roepen en weglopen. Als je er dan aan denkt om het toe te staan en geduld te hebben, dan zal je rit makkelijker zijn.

Beslis, onafgezien van je omstandigheden nu, dat je dit portaal voor de equinox ten volle zal gebruiken om te groeien, je licht te schijnen, en de liefdevollere wereld te creëren die je verlangt.

Selacia

Vert. Fran Tielemans

4 REACTIES

  1. Dat stukje waarbij er staat dat mensen die het zwaar hebben juist de oefeningen laten die hen helpen herken ik zo erg!

    Tegenwoordig dwing ik mijzelf deze oefeningen toch te doen. Net als ik mezelf dwing om naar buiten te gaan om te gaan hardlopen – ookal heb ik geen zin. Maar ik merk wel dat het geen zin hebben uiteindelijk wegvalt en ik er toch plezier aan beleef, energie ervan krijg en mij beter ga voelen. Daarom blijf ik mijzelf dwingen en houd ik de regelmaat erin. 🙂

  2. Dit is voor mij een bevestiging van wat ik al aan het doen ben… 😉 fijn bedankt hiervoor

    liefs, Henriëtte xxx 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in