‘Gek word ik van al die gedachten,’ verzucht een cursiste. ‘Het gaat maar door en door en vrijwel iedere gedachte is negatief! Zeg Irene, heb jij geen trucje hoe ik ze het zwijgen op kan leggen?’

Ik heb de cursist gefeliciteerd met dit fantastische inzicht. Het feit dat ze inzag dat er zoveel gedachten in haar aanwezig zijn, betekent dat ze er een fractie van een seconde niet mee samenviel. En dat is de meest belangrijke stap die gezet kan worden op weg naar Verlichting.

Verlichting voelt als opluchting

Verlichting?! Ja, verlichting. De meeste mensen hebben het idee dat ze om verlicht te worden honderd jaar op een matje moeten zitten, veganistisch moeten zijn of de leer van Boeddha moeten snappen. Nee, verlichting begint bij een gevoel van opluchting om even niet in het denken vast te zitten. Er is een moment van: ‘He waar zit ik nu toch allemaal aan te denken?!’ Dat is verlichting. Letterlijk en figuurlijk. Hoe vaker je dit soort momenten in een dag hebt, hoe groter de ruimte tussen je gedachten zal worden. En nee, het is niet fout om ondergedompeld te zijn in gedachten. Onbewust denken zorgt alleen vaak voor pijnlijke, angstige en niet-voedende gedachten en dus eenzelfde belevingswereld. Hoe meer het je lukt naar je gedachten te kijken, hoe meer je uit de dimensie van je ego stapt. Je belandt in de dimensie van je ziel.

Het denken belemmert inzicht

Wanneer je ruimte tussen je gedachten ervaart, ben je in contact met die andere dimensie in jou. Wellicht voel je de rust die daar is, de openheid en het vertrouwen dat alles wat is, goed is. Zat je vanuit je ego nog in de kramp dat jij dit moest oplossen (maar hoe dan?!) vanuit de dimensie van je ziel weet je dat je ego veel te klein en beperkt is om alles te kunnen overzien. Het denken belemmert de mogelijkheid tot ware inzichten. Bovendien hoef jij niets op te lossen; je kunt ontspannen. Het ego denkt de controle te moeten houden, waardoor het voortdurend tot actie overgaat. Vanuit de ontspanning van je ziel merk je echter vanzelf wanneer er een impuls komt om tot actie over te gaan. De kwaliteit van actie ondernomen vanuit het ego of de ziel is van totaal andere waarde.

Helder weten ervaren

Vanuit die andere dimensie in jou ervaar je vertrouwen. Niet in dat wat buiten jou is, nee dat vertrouwen zit in jou. Doordat jij je weer verbindt met Jezelf, met je ziel of de Bron of welke naam je ook aan die diepste kern in jou wil geven. Vanuit deze verbinding ontstaat er helder weten. Dit is een heel ander soort weten dan dat vanuit het denken ontstaat. Vaak is ons hoofd vol met gedachten en woorden van een ander. Deze woorden vallen weg wanneer je je steeds meer begeeft in die andere dimensie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het is eenvoudig!

Dit klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Het enige wat je hoeft te doen is je gewaarworden van wat je denkt. Dan ben je al in die andere dimensie. Er is dan een Ik die kijkt naar de gedachten. Die Ik kun je ziel of Jezelf noemen. Dat voelt dus heel vertrouwt. Het is een deel in jou dat meestal op de achtergrond aanwezig is. Het leeft intens mee met al jouw aardse avonturen en voelt alles wat er te voelen valt. Het oordeelt echter niet. Alles is goed, iedere ervaring in de wereld van 3D is nuttig. Voel je al de ontspanning die dit met zich meebrengt? De grote hoeveelheid gedachten neemt hierdoor vanzelf af. Je ego kan ontspannen en onderuit gaan zitten. Je ziel is aan zet.

Doe mee met de training ‘Leven vanuit je Ziel’

Voel jij ook het verlangen om meer vanuit de dimensie van je ziel te gaan leven? Voel jij van binnenuit dat het daar nu tijd voor is? Meld je dan nu aan voor de training die in januari start: ‘Leven vanuit je Ziel’. Zie voor meer informatie www.lightworker-academy.nl/jaartrainingen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

 1. Ik maak een verschil tussen gedachten en denken.
  Er is bijna altijd een tomeloze stroom van gedachten, waar je er eentje kan uitpakken en over gaat denken.
  Je denken is te sturen. Die tomeloze stroom verschijnt en gaat maar door. Luisteren naar je gedachten is constateren wat er voorbij komt.
  En wat niet. Wat er niet in je gedachten verschijnt is net zo van belang als wat er wel in verschijnt, denk ik.
  Als je stopt met denken, verschijnt automatisch weer de tomeloze stroom van gedachten.
  Samen zorgen ze voor gevoel en emotie. Het beïnvloedt je lichaam.
  De stroom van gedachten vertragen is een eerste stap, waardoor er al meer rust in je verschijnt.
  Zodanig vertragen dat er na een punt niet direct een volgende zin verschijnt is de ruimte tussen twee gedachten inschieten en dan ontstaat er een verademing. Je wordt even niet in beslag genomen door die tomeloze stroom. En niet door het denken.
  Je leert vanzelf steeds vaker in het gat tussen twee gedachten in te springen en dan verschijnt er helderheid.
  Ik kan intens van die momenten genieten en gun het iedereen om dit ook in zichzelf te ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in