DELEN
jaar paard
selacia
selacia

door Selacia

het jaar van het paard

De energieën van het Jaar van het Paard – 2014 – dat we deze vrijdag vieren op Chinees Nieuwjaar, begonnen al snel na 1 januari binnen te komen, en zo een nieuwe cyclus in gang te zetten die jou en iedereen die je liefhebt zal beïnvloeden.

Beslissingen die je in om het even welke nieuwe cyclus maakt, zijn belangrijk, want ze kunnen een diep impact hebben op de rest van de cyclus. De beslissingen of keuzes die je nu maakt, nu het Paard jaar begint en zich ontvouwt, kunnen zelfs nog belangrijker zijn dan die die je maakte in 2013 – en zullen grote invloed hebben op jou in 2014 en later.

In dit artikel vind je enkele tips om je deze cruciale beslissingen vanuit bekrachtiging te helpen maken, en het jaar met een hoge toon te beginnen. Wat je in deze cyclus zal vinden, zijn veel nieuwe kansen en deuren die voordien niet open waren voor je. Keuzes die te maken hebben met nieuwe mensen, nieuwe projecten en nieuwe richtingen, zullen er snel en met razende vaart aankomen.

De sleutel om ze in je leven te halen, is alert en bewust blijven, en de deuren opmerken wanneer deze zich openen, zodat je actie kan ondernemen. Die actie zal altijd met keuzes te maken hebben, en dat kan je best doen vanuit alert bewustzijn. Denk eraan: ook het niet ondernemen van actie, wanneer een deur zich opent, is een keuze.

Om de beste keuze te maken, moet je duidelijkheid krijgen over wat je precies wil. Dat vraagt meesterschap. Je leert het verschil te voelen tussen wat je geconditioneerde ego-zelf wil, en wat je wil vanuit je hoogste goed.

Om optimale keuzes te maken dien je geaard en in je hart te zijn; het is niet voldoende om mentaal te zeggen dat je in je hart bent, je moet er echt gaan aanwezig zijn en van daaruit gaan handelen. Dat klinkt makkelijk, alsof een forse intentie voldoende was. In werkelijkheid vraagt het groot meesterschap en veel oefening.
jaar paard

In 2013 ben je misschien ongeduldig, gefrustreerd of misschien gedesillusioneerd geworden in verband met het tempo van je vooruitgang. Zelfs de meest gevorderde spiritueel werker kan soms ongeduldig worden!

Inderdaad, vorig jaar is geduld een belangrijke kwaliteit geworden voor goddelijke veranderingsmakers zoals jij. Als je bent zoals de meesten, had je een rit op de roetsjbaan van stoppen en starten en wachten tussendoor. 2014 heeft een lichtere, meer uitnodigende toon in 2014. Dit jaar zal het nog altijd lonen om geduld te hebben, maar je zal merken dat het makkelijker is om opnieuw voorwaarts te gaan.

Het is belangrijk om te reflecteren – je moet duidelijk weten wat je wil! Het is niet genoeg te zeggen dat je overvloed wil of een nieuwe relatie. Het is ook nutteloos om intenties te plaatsen rond wat je niét wil. Wees specifiek en positief.

Vergeleken met vorige jaren zullen de energieën van 2014 meer beweging brengen. Dat betekent ook meer hoogten en laagten, meer kronkels en meer pieken en dalen. De energie van het Jaar van het Paard heeft helemaal te maken met beweging, reizen naar nieuw territorium, en een intens verlangen om vrij te zijn van vroegere beperkingen.

In feite kan je dit verlangen vaak ervaren als een meedogenloze onderstroom – een gevoel dat jij en de wereld gewoon niet snel genoeg kan veranderen. Het zal zeker een tijd zijn waarin je gepassioneerd voelt dat je je status quo wil veranderen – of dat nu te maken heeft met je werk, relaties, je lichaam of hoe je leeft.

compassiePassie is natuurlijk een goede zaak. Het belangrijkste zal zijn te ontdekken hoe die passie te kanaliseren op een positieve, constructieve manier. Een jaar van het Paard komt tenslotte met veel vuur, en die energie moet goed beheerst worden of ze wordt destructief – ofwel voor jezelf ofwel voor anderen in je leven.

Wanneer je rond kijkt, zal je merken dat de meeste mensen niet echt goede energie-surfers zijn. Ze voelen zich niet op hun gemak bij het berijden van de golven. Wanneer de energie heftig wordt, worden ze uit hun koers gegooid.

Wat je wil en nu nodig hebt, is een manier om de golven te berijden met vertrouwen en moed, zelfs al weet je niet altijd goed waar ze je nu weer zullen doen belanden. Van alle jaren om te onthouden, zal 2014 dat jaar zijn waarin je de meeste kansen hebt om belangrijke veranderingen door te voeren, die je levensloop veranderen.

Wat deze verschuivingen zo belangrijk zal maken, is dat ze fundamenteel zijn, de wortel van je wezen raken, en hoe je die neerzet in de fysieke wereld. Dit is het soort verandering waarnaar je lang verlangd hebt, het is waar spirit je toe drijft, opdat je er met beide voeten zou in springen. Niet zo maar een beetje halfjes springen, je bent tenslotte een goddelijke veranderingsmaker!

Selacia
www.Selacia.com

Vert. Fran Tielemans

6 REACTIES

 1. Hoi Suzanne,
  Dank je voor je leuke reactie.
  Ja, het is jammer dat zoveel mensen aan de telefoon alleen aan het zakelijke blijven denken.
  Zo vroeg ik een man laatst, wilt u helpen om een moord op te lossen.
  De enige reactie die ik kreeg was, nou, ik heb het druk. Daar heb ik geen tijd voor.
  Zucht.

  Hoi angel, fijn dat jij wel de tijd neemt voor je bellers en ook serieus neemt.

  Tja, waarom blijf ik steeds weer steentjes in het water gooien en helpen dat de rimpels iemand bereikt die de fakkel wil mee helpen dragen.
  Waarom blijf ik steeds weer met mijn kop tegen de muur lopen en spreek tegen mensen die absoluut er niet geïnteresseerd zijn dat de natuur aan alle kanten gesloopt wordt om plaats te maken voor leegstaande industrie gebouwen?

  Ik denk dat het hoop is.
  De hoop dat mensen toch ook beseffen dat het tijd is om weer te luisteren naar hun hart en op te houden met de natuur te verzieken.
  Of dat ze ook gewoon eens een keer iets goeds willen doen om daarvan dan te genieten.
  Hoop, zo een eenvoudig woord, maar als je wens vervuld wordt kan deze hoop je hart laten gloeien als een warm brandend vuur.
  Ik voel me zo enthousiast en hoopvol omdat mijn hart vaak verwarmd word.

 2. 2013 begon mijn ontwaken.
  Het jaar van het krachtige paard geeft mij de moed om daadwerkelijk iets te doen inplaats alleen te denken van, het zou wel fijn zijn als…
  2014 ben ik goede voornemens gaan doorzetten.
  Ik wil mensen helpen en mij zelf daarmee sterker maken om nog meer goeds te doen.

  groen kun je zelf doen.

  Zomaar een zinnetje, aangereikt door mijn gids.
  Ik erger mij dood aan zwerfafval. Je mag nog in je handjes knijpen als de troep alleen al naar de vuilnisbak gegooid wordt.
  Elke woensdag neem ik de benenwagen en wandel naar mijn supermarkt inplaats de auto-export nemen. Iedere keer een andere route.
  De laatste keer was ik nog geen 500 meter ver of mijn tas raakte al aardig vol.

  Vanochtend 2 fabrikanten van zuivel gebeld. Of ze geen foto’s van verdwenen kinderen op hun pakken willen plaatsen. Net als in Amerika. Ik las in een reader’s digest dat het echt helpt. Dat er kinderen daardoor gevonden worden.
  De ene antwoordde dat door het Amber allert dit niet nodig leek.
  Toen ik haar erop wees dat de lijst van vermiste kinderen en ouderen uit honderden personen bestaat. Dat het echt nodig is dat er dringend actie ondernomen wordt.
  Antwoordde ze nonchalant; ik zal het doorgeven, misschien dat er in de verre toekomst iets mee gebeurd.
  Bij het tweede bedrijf wordt ik terug gebeld.
  Tja, het klinkt niet hoopvol, maar toch…
  Ik heb een steentje in het water gegooid en misschien bereiken de kringen toch iemand die hier iets mee wil doen.

  Wat ga jij in het jaar van het paard met je goede voornemens doen?

  • @Petra,

   Hoi Petra,

   Ik vind het wel knap van je dat je gewoon die instanties opbelt en vraagt of ze dus eigenlijk wat bewuster willen zijn. Ik vind dat wel een goeie actie van je 🙂 !

   Het punt is alleen, maar goed, dat is mijn ervaring en wat zegt dat dus over mij 😉 , dat wanneer je telefonistes en receptionistes van instanties te spreken krijgt, dat dat vaak maar mensen zijn die het bewustzijn van een typmachine hebben, anders zou je denk ik in de eerste instantie ook niet daar werken, en waar je dus toch niet veel aan hebt.
   Mijn frustratie bijvoorbeed. Ik bel tegenwoordig al een instantie niet eens meer, alleen wanneer iets echt noodzakelijks/dringends is, maar dat je een bewust persoon aan de andere kant van de lijn krijgt, is maar zelden het geval. Maar goed, zolang ik dat inderdaad blijf ervaren en dus denken, schiet natuurlijk ook niet op 😉 .
   Je kan een blinde niet leren te zien. Dus je kan mensen vanuit je eigen zienswijze attent maken op het één of ander, maar je gehoord worden lijkt maar afhankelijk te zijn van het bewustzijn dat tegenover je zit, of die je aan de telefoon krijgt. Wat natuurlijk officieel uiteindelijk allemaal weer op jezelf terug te voeren is, en ook dat is moeilijk 🙂 .

   Als je in dit land beroemd bent, of een VVD-Inkomen hebt, of een crimineel bent, dan is dit volgens mij één van de snelste landen om je in te kunnen settelen en om vooruit te komen. Een beroemdheid krijgt aandacht, iemand met een VVD-Inkomen kan aandacht kopen, en een crimineel eist als het ware aandacht. Dat zijn de 3 ‘rollen’ die het snelst serieus worden genomen, omtrent wat voor onderwerp ook. Als jij bijv. Linda de Mol was geweest, Petra, of Maxima den Koningin, dan hadden ze jouw voorstel wél serieus genomen 🙂 . Maar zolang jij ‘ maar ‘ ene Petra bent, die met haar doodgoeie bedoeling de telefoniste van de melk-instantie wijzer en bewuster wilt maken, zal het niet echt zoden aan de dijk zetten, ben ik bang.

   Dus ik applaudiseer je voor je moed, je lef 🙂 , en je geduld dat je als ‘ gewone burger ‘ zo’n instantie bewuster wilt maken, maar dan kan het nog langer duren eer er bij hen iets ‘ wakker ‘ wordt, ben ik bang.
   Wil je er echt iets mee bereiken zal je in dit land, heel belangrijk, beroemd of berucht moeten gaan zijn, dan geeft men gehoor aan jou. Of Engelengeduld hebben, positief blijven, perceptie veranderen, en vooral doorgaan 🙂 . What else is er dan ook te doen? 🙂

   Vraag ik mij toch af hoe jij je geduld in dit soort zaken weet te behouden, want ik daarentegen kan nog behoorlijk overlopen van boosheid, frustratie, irritatie, als het gaat om onrecht, ongelijkwaardigheid, het gebrek aan bewustzijn bij mensen, de ene groep die gedient wordt en de andere die er een prijs voor betaald, enz.enz.,, ik kan er nog niet rustig mee omgaan. Een voornemen voor dit jaar, om daar relaxter in te worden, en met meer vertrouwen, zonder van binnen te ontploffen.

   🙂

   Liefs, Susanne

   • @Susanne, haha, wat een bericht, receptionisten hebben het verstand van een typemachine? Ik ben receptionist en naast mijn werk help ik gratis mensen met mijn heldervoelende gaven, om blokkades weg te nemen en bewustwording van innerlijke vrijheid te activeren, de engelen helpen mij daarbij, ik ben zeer dankbaar dat ik op deze mannier mag en kan werken. Ik begrijp waarom je boos wordt betreft onrecht en ongelijkwaardigheid, zoals bekende gezegde:, wil je de wereld mooier maken, begin bjj jezelf.

    Hartelijke groet
    Angel

    • @Angel,

     Hoi Angel,

     Je schrijft: ” haha, wat een bericht, receptionisten hebben het verstand van een typemachine? ”

     Ik heb dat niet gezegd. 🙂

     Wat ik schreef is”

     ” Het punt is alleen, maar goed, dat is mijn ervaring en wat zegt dat dus over mij 😉 , dat wanneer je telefonistes en receptionistes van instanties te spreken krijgt, dat dat vaak maar mensen zijn die het bewustzijn van een typmachine hebben ”

     Dat schreef ik. 🙂

     Ik bedoelde overigens niet jou persoonlijk, maar zoals ik al schreef, dat dat Mijn ervaring is en wat zegt dat over Mij en dat dat Vaak (en niet altijd) maar mensen zijn die…

     Ik vind het mooi om te lezen dat jij mensen naast je werk helpt met heldervoelende gaven en dergelijke 🙂 . Dan hoop ik maar dat de volgende keren dat ik iemand aan de instantie-lijn krijg ik iemand zoals jou te spreken krijg! 🙂

     Tegenwoordig kan ik een instantie meerdere keren bellen voor hetzelfde ding, want elke keer krijg je weer een ander aan de lijn, met blijkbaar ook een ander bewustzijn. Je treft vanzelf wel een keer iemand die vanuit integriteit werkt. Dat kan soms even duren. Mensen die alleen maar vanuit financieel belang werken en niet kijken naar wat ook daadwerkelijk past bij de klant. Is mijn dingetje blijkbaar. Voornemen voor dit jaar, om daar behoorlijk even m’n energie in te veranderen. 🙂 .

     Laatst ook, met verzekeringsgedoe, je treft alleen maar telefonistes en receptionistes die vanuit het belang van het bedrijf praten en niet vanuit de klant zelf, kouwig, zakelijk, afstandelijk, ik kan er niets mee, bovendien kan je genaaid worden waar je bijstaat. Er gaat zoveel te ronde in en door instanties die beweren er voor de klanten te zijn, terwijl in de praktijk geel bal met de mens achter die klant te maken heeft, maar met puur eigenbelang, financieel gewin, en noem maar op. Pff, ik kan daar nog niet goed mee om. Is ff een aandachtspunt van mij.
     Ik zat dus voor de zoveelste keer aan de telefoon en raakte er weer zo gefrustreerd van. Hardop riep ik toen tegen m’n telefoon (alsof het zijn schuld is.. 🙂 ): ‘ik wil gewoon eens een EERLIJK persoon spreken!!!’ Ik bel vervolgens weer met dezelfde verzekeringsinstantie, kreeg natuurlijk weer een ander persoon aan de telefoon, en wauw(!), het werd zo’n verhelderend, eerlijk gesprek! Ze gaf zelfs tips die eigenlijk ‘buiten haar boekje’ waren hoe bijv. om te gaan met bepaalde dingen binnen de verzekering. Werkelijk waar nog nooit zo’n gesprek met een instantie-persoon gehad. Ik dacht; ‘wauw(!)… zo kan het dus ook!’ Erg prettige ervaring was dat, zeg. 🙂
     Dat was dus vorige week. Ik probeer vertrouwen te gaan voelen, daar aan te werken, anders schiet het natuurlijk niet op. Je hoeft niet van mij te houden, om van je werk te houden. Je hoeft niet van mij te houden, om van gelijkwaardigheid te houden. Je hoeft niet van mij te houden, om van eerlijkheid te houden. Het lijkt me héérlijk om eens instantie-mensen te ontmoeten, die dat ook weten! Ik kijk er naar uit! 🙂

     Dus ik ben blij te horen dat het bij jou anders ligt, Angel, wanneer ik de volgende keer een instantie-persoon spreek, dan hoop ik dan ook dat het iemand is met jouw bewustzijn! 🙂 En verder blijf ik doorwerken om mijn relatie met kouwig, zakelijk, afstandelijk, ongeïnteresseerd, leugenachtig, eigenbelangerig Nederland-Instantie Land om te zetten in warmte, oprechtheid, eerlijkheid en transparantie. En ja, net wat je zegt, dat begint bij onszelf, dat begint dus in mij. 🙂

     Liefs, Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in